Dragon Ball Budokai 3 i PCSX2

Masz problem z konkretnym tytułem i emulatorem PCSX2? Oto miejsce gdzie powinieneś go opisać.
Owoce & Warzywa x
Nowicjusz
Posty: 2
Rejestracja: 08 lipca 2007, 17:59

Dragon Ball Budokai 3 i PCSX2

Post autor: Owoce & Warzywa x »

Siema. Mam problem z grą Dragon Ball Budokai 3 na PS2 :( Otóż grę mam już całą rozpakowaną ładnie sobie. Kiedy wchodzę we folder z grą, mam takie pliki jak:

SYSTEM (taki komputerek), SLUS_209.98 (plik 98), DUMMY.DAT (Mpeg Video file), CACHE.LST (Plik.LST), MODULE i USR. (oczywiście w tych dwóch ostatnich jakieś tam pliki) ( W MODULES jest plik .img)

Ściągłem emulator PCSX2 (nie z waszej strony) ściągłem ten sam z torrentów, tyle że jest o wile większy (kilkanaście MB) i ma tam różne foldery (bios itd.) nie wiem gdzie je umieścić, bo jakoś nie mogę znaleźć folderu na dysku z tym emulatorem. Ale chyba nieważne.

Wchodzę w emulator ustawiam sobie język polski, i tutaj stoję, co mam dalej robić? Pytania

1. Wchodzę w zakładkę Uruchom potem uruchom, czy teraz mam wybrać gre? Bo jak klikam to się otwiera katalog z BIOS'em omijam i wybieram grę (.img) i wyskakuje:
"The file you picked is not a usable cd/dvd image." to coś zrąbałem?

2. To co mam zrobić, żeby otworzyć gre? Jeszcze jest Otwórz/ Plik ELF? Czy może uruchom CD (chociaż wątpię bo gra nie jest na płycie) Czy może mi ktoś powiedzieć dokładnie co mam zrobić? Chodzi mi oto aby prawidłowo chodził żebym tylko otworzył i zobaczył grę (pograć nie pogram bo 5 fps nie robi wrażenia) Jeśli rozwiążemy ten problem razem, zadam kolejne pytanie :) Proszę o pomoc

P.S - Gra jest chyba NTSC
winter_mute
TROLOŻERCA
TROLOŻERCA
Posty: 5224
Rejestracja: 04 września 2002, 12:21
Kontakt:

Post autor: winter_mute »

Siema.
1. Cześć Jurek.
Otóż grę mam już całą rozpakowaną ładnie sobie.
2. Ładnie sobie - kto Ci kazał rozpakowywać obraz/plik ISO?
ściągłem ten sam z torrentów, tyle że jest o wile większy (kilkanaście MB) i ma tam różne foldery (bios itd.) nie wiem gdzie je umieścić, bo jakoś nie mogę znaleźć folderu na dysku z tym emulatorem.
3. Też nie wiem, bo nie mam zielonego pojęcia co ściągnąłeś - tak to jest z plikami z torrenta.
Wchodzę w emulator ustawiam sobie język polski, i tutaj stoję, co mam dalej robić?
4. Obsługa emulatora:
http://www.psemu.pl/ps2.php?dzial=Artyk ... s&id=pcsx2
opis co prawda dla starszej wersji, ale z 0.9.2 jest analogicznie, jeśli nie identycznie.
5. Jak uruchomić grę - patrz pkt. 4
6. Dlaczego nie uruchomisz swojej gry - patrz punkt 2
2BII!2B
Owoce & Warzywa x
Nowicjusz
Posty: 2
Rejestracja: 08 lipca 2007, 17:59

Post autor: Owoce & Warzywa x »

Ale ja nie odpakowywałem żadnego pliku .ISO! To co ściągnąłem to był plik .RAR czyli spakowany folder z grą, to rozpakowałem a w folderze wypakowanym jest gra i plik .ISO/IMg który wg Ciebie rozpakowałem (ciekawe jak, jak go nie ruszałem)
winter_mute
TROLOŻERCA
TROLOŻERCA
Posty: 5224
Rejestracja: 04 września 2002, 12:21
Kontakt:

Post autor: winter_mute »

Ale ja nie odpakowywałem żadnego pliku .ISO!
Hmmm,a więc tak:
1) jesteś pewien, po zainstalowaniu WinRAR`a pliki *.iso i *.rar mają identyczną ikonę
2) pliki SYSTEM, SLUS_209.98 itd znajdują się bezpośrednio na płycie więc głupotą byłoby pakować je bezpośrednio do rar`a
3) a więc reasumując: albo rozpakowałeś obraz jak pisałem wcześniej, albo zaopatrzyłeś się w beznadziejnie zrypaną kopię gry.
2BII!2B
malus9
Junior
Junior
Posty: 6
Rejestracja: 28 kwietnia 2012, 08:05

Post autor: malus9 »

Siema wszystkim.Mam taką małą prośbę.Jak ktoś by mógł to mógłbu mi przesłać jakiś już skonfigurowany emulator z grą dragon ball budokai 3 lub 2.Plis.
Eysmond
Moderator
Moderator
Posty: 474
Rejestracja: 11 lutego 2007, 12:03

Post autor: Eysmond »

Witam. Jeśli cię dobrze zrozumiałem chcesz aby ktoś wysłał Ci skonfigurowany emulator, bios oraz grę. Niestety nikt Ci nie może tego wysłać.
malus9
Junior
Junior
Posty: 6
Rejestracja: 28 kwietnia 2012, 08:05

Post autor: malus9 »

Czemu nie?To chociarz sam skonfigurowany emulator pod Dragon Ball Budokai 2
Eysmond
Moderator
Moderator
Posty: 474
Rejestracja: 11 lutego 2007, 12:03

Post autor: Eysmond »

Dlaczego nie? Przeczytaj chociaż regulamin to może zrozumiesz.
malus9
Junior
Junior
Posty: 6
Rejestracja: 28 kwietnia 2012, 08:05

Post autor: malus9 »

Mi chodziło żeby ktoś mi na gg wysłał.
[mod]Bardzo bezczelny użytkownik a na dodatek pirat. Prosiłbym o niepomaganie.

Eysmond[/mod]
malus9
Junior
Junior
Posty: 6
Rejestracja: 28 kwietnia 2012, 08:05

Post autor: malus9 »

I co kłamiesz nie jestem żadnym piratem i sam jesteś beszczelny.
ODPOWIEDZ