Parappa The Rapper 2

Masz problem z konkretnym tytułem i emulatorem PCSX2? Oto miejsce gdzie powinieneś go opisać.
Bezimienny07pl
Junior
Junior
Posty: 12
Rejestracja: 08 czerwca 2008, 07:05

Parappa The Rapper 2

Post autor: Bezimienny07pl »

Mam jeden problem z działaniem gry Parappa The Rapper 2 na pcsx2 0.9.4
Otóż przy włączeniu gry mam przynajmniej 40fps.
A jak zaczyna się filmik startowy to spada do 15-25 fps :(
w grze tak samo.

Mój komp:
AMD Semprom +2800(1,6 GHz)
GeForce 7800 GS
1GB Ram
Windows XP Pro (SP2)

Jaśli to niebyłby problem to proszę jeszcze o jakąś dobrą konfigurację pluginów czy coś.
Adult
Administrator
Administrator
Posty: 524
Rejestracja: 03 kwietnia 2003, 16:24

Post autor: Adult »

Masz za słaby sprzęt na emulacje.
Obrazek
Bezimienny07pl
Junior
Junior
Posty: 12
Rejestracja: 08 czerwca 2008, 07:05

Post autor: Bezimienny07pl »

A jaki byłby dobry?

I w ogóle jakie są wymagania emulatora ps2, bo nawet Crysis chodzi mi spokojnie na niski/średni na rozdzielczości 1024/768
Adult
Administrator
Administrator
Posty: 524
Rejestracja: 03 kwietnia 2003, 16:24

Post autor: Adult »

2 rdzeniowy procesor, min 1GB pamięci i grafika min 8600GT.
Obrazek
Bezimienny07pl
Junior
Junior
Posty: 12
Rejestracja: 08 czerwca 2008, 07:05

Post autor: Bezimienny07pl »

Teraz mam takiego kompa:

ATI RADEON PALIT 4850 512 MB
INTEL CORE 2 DUO E8400 3.00GHz STOCK
4GB RAM A-DATA 800MHz
GIGABYTE GA-EP31-DS3L
500 WATT
HDD 500GB 32MB CACHE

Czy to wystarczy? Proszę mi podać jak skonfigurować emulator.
Eysmond
Moderator
Moderator
Posty: 474
Rejestracja: 11 lutego 2007, 12:03

Post autor: Eysmond »

Pobierz najnowszą wersję beta emulatora i najnowszą wersję gsdx.
Jeśli chodzi o plugin od dźwięku to osobiście polecam zerospu.
W ustawieniach CPU pozaznaczaj wszystko, limitowanie klatek zostaw normalnie.
winter_mute
TROLOŻERCA
TROLOŻERCA
Posty: 5224
Rejestracja: 04 września 2002, 12:21
Kontakt:

Post autor: winter_mute »

4GB RAM A-DATA 800MHz
Jedna z najgorszych pamięci na rynku (wraca do serwisu w ilościach hurtowych), jak tylko masz możliwość wymień na coś lepszego - RAM Kingstona jest obecnie tani jak barszcz, a jak chcesz coś lepszego to polecam choćby kostki GEILa.
2BII!2B
ODPOWIEDZ