Tekken5 15Klatek?!

Masz problem z konkretnym tytułem i emulatorem PCSX2? Oto miejsce gdzie powinieneś go opisać.
maurino93
Nowicjusz
Posty: 4
Rejestracja: 03 maja 2011, 04:19

Tekken5 15Klatek?!

Post autor: maurino93 »

Emuluje tą gre na laptopie który posiada 3GB Ram i procesor INTEL CORE DUO 2Ghz. Czy na takim kompie tekken 5 idzie z predkoscią tylko 15 klatek?czy tylko coś jak źle ustawilem? uzywam Pcsx2 0.9.8....prosze o pomoc!
Awatar użytkownika
MAT
Senior
Senior
Posty: 116
Rejestracja: 04 lipca 2008, 14:04

Post autor: MAT »

Na takim laptopie to daj sobie spokój, najkrócej opisując problem.
A konsola mniej kosztuje niż wydałeś na tego laptopa.

W moim przypadku kupiłem konsole bo na kompie wymagało to przejście na intela ponieważ w pluginie GSDX są do wyboru: SSE2-dla amd i tylko ten, SSSE3 i SSE41-dla intela(w amd jest SSE4a) a sprzęt który teraz mam to:
Procek: AMD Phenom II X4 965 C3 3.2GHz
Ramy: Patriot Viper 2 x 2GB 1600MHz CL7
Grafa: GIGABYTE GV-R577UD-1GD HD 5770
I w tekkenie 5 wyciąga 46 klatek na takich mało zaawansowanych ustawieniach.
Może jakbym podkręcił procek do 5GHz to coś by było z tego, do tego jak już kilka razy się dowiedziałem to AMD jest nie stabilny(czy coś takiego) do emulacji bo pewnie nie ma komu nad nimi popracować.
Konsola PS2 SCPH 79004 PAL/NTSC
Kable BigBen RGB EURO Scart i Orginalny SONY Component
Awatar użytkownika
Zardon
Administrator
Administrator
Posty: 510
Rejestracja: 13 stycznia 2005, 18:17
Kontakt:

Post autor: Zardon »

Ewentualnie możesz pogrzebać w speedhackach (Config->Emulation Settings->Speedhacks). Kliknij Enable i pobaw się suwaczkami (tylko ostrożnie, bo to może spowodować, że gra w ogóle się nie odpali). Nie obiecuję cudów, ale to powinno dodać trochę fps'ów
Obrazek
Awatar użytkownika
MAT
Senior
Senior
Posty: 116
Rejestracja: 04 lipca 2008, 14:04

Post autor: MAT »

Obrazek Już grywalne :) około 57kl/s ale gdy daje więcej w VU Cycle Stealing to pokazuje 60kl/s ale wolniej chodzi to chyba wystąpiła nie stabilność.
Konsola PS2 SCPH 79004 PAL/NTSC
Kable BigBen RGB EURO Scart i Orginalny SONY Component
maurino93
Nowicjusz
Posty: 4
Rejestracja: 03 maja 2011, 04:19

Post autor: maurino93 »

jak pozmienialem w speedhack z obrazu zamiesznonego na hosstingu to mi tekstury znikają:D Jaką masz wtyczke graficzną?
Awatar użytkownika
MAT
Senior
Senior
Posty: 116
Rejestracja: 04 lipca 2008, 14:04

Post autor: MAT »

Obrazek
Konsola PS2 SCPH 79004 PAL/NTSC
Kable BigBen RGB EURO Scart i Orginalny SONY Component
Fury
Nowicjusz
Posty: 2
Rejestracja: 14 września 2011, 09:58

Post autor: Fury »

Witam. Chciałem odpalić tekkena 5 na swoim laptopie. Widzę, że Wam chodzi z gorszą konfiguracją kompa, a mi z maksymalnymi speedhackami do 40 fpsów max.

Windows 7,
Intel Core i5 2,7 GHz, cztery rdzenie,
Karta grafiki Nvidia GeForce GT540M 1GB
4GB ramu

co jest źle? Po pierwsze, karta w pełni wspiera Direct10, ale gdy w konfiguracji pluginu daje 10 to mi wyłącza z błędem emulator. Direct 9 hardware zatem daję. Usłyszałem też opinię, że niska ilość klatek (bez speedhacków 15-17) spowodowana może być Windowsem 7. Ja z kolei mam inną teorię. Laptop zawiera dwie karty graficzne. Zintegrowana, służąca do obsługi prostych programów i windowsa, oraz osobna, która się załącza gdy za bardzo poprzednia jest obciążana. Być może właśnie w tym wypadku PCSX2 nie załącza Geforca? Oddaje się Wam do dyspozycji. ;)

Bym zapomniał. Wersja PCSX2 to ta najnowsza, pobrana z oficjalnej strony. ;)
winter_mute
TROLOŻERCA
TROLOŻERCA
Posty: 5223
Rejestracja: 04 września 2002, 12:21
Kontakt:

Post autor: winter_mute »

W panelu sterowania nVidii dodaj sobie PCSX2 do aplikacji które powinny być obsługiwane przez niniejszą kartę

Po drugie zainstaluj najnowsze DirectX, to dołączone do systemu nie jest najnowsze.

Po trzecie zrzuć grę do pliku ISO (jeśli jeszcze tego nie zrobiłeś) prosta operacja a na ogół mnoży prędkość x2.
2BII!2B
Fury
Nowicjusz
Posty: 2
Rejestracja: 14 września 2011, 09:58

Post autor: Fury »

Wielkie dzięki! Za pierwszą radę. Nie wiedziałem jak to zrobić. Moje domysły były prawdziwe. dzięki!
ODPOWIEDZ