Dragon Ball Z: Budokai Tenkaichi 3

Masz problem z konkretnym tytułem i emulatorem PCSX2? Oto miejsce gdzie powinieneś go opisać.
Franusss
Junior
Junior
Posty: 8
Rejestracja: 19 grudnia 2011, 15:37

Post autor: Franusss »

Oki to zostawiamy te nieszczęsne wibracje - bo opcje " Big Motor i Small Motor " są u mnie nie dostępne ( nie mogę ich zaznaczyć ).

Teraz pozostaje jeszcze problem tego dziwnego " stawania gry w miejscu na sekundę " i dziwne jest to, że dzieje się tak za równo w menu jak i podczas gry.

Jeżeli ktoś ma jakiś pomysł jak temu zaradzić będę wdzięczny.

W speed hack ( ustawienia emulacji ) opcje :

- mVU Block Hack
- MTVU ( Wielo-wątkowe microVU1)

te funkcje tylko przeszkadzają dławiąc grę przez spadki FPS ( ciągłe ).

Reszta funkcji, które opisywałem wcześniej z Ustawień Emulacji wydają się pomagać.

Pozdrawiam ~~
Eysmond
Moderator
Moderator
Posty: 474
Rejestracja: 11 lutego 2007, 12:03

Post autor: Eysmond »

A ustawienia systemu zmieniałeś? Spróbuj w pierwszej kolejności ustawić wydajność na wysoką. Zobacz temperatury sprzętu, czasami czyszczenie i wymiana pasty powodują znaczny skok wydajności.
Franusss
Junior
Junior
Posty: 8
Rejestracja: 19 grudnia 2011, 15:37

Post autor: Franusss »

Tak jak pisałem wyżej, temperatury i energia - wszystko w porządku. Sprzęt odkurzany regularnie.

Temperatury podzespołów nie przekraczają 60 stopni gdzie górna granica to 85 - stopni.

Zmieniłem antywirusa na innego ponieważ AVG mimo oryginalnej licencji obciążał kompa. Dyski defragmentowane, rejestr oraz dysk czyste ze śmieci.

Wolna pamięci na dysku systemowym 6GB.
Awatar użytkownika
chinek
User
User
Posty: 41
Rejestracja: 27 kwietnia 2004, 15:25

Post autor: chinek »

A jakie efekty są po odznaczeniu ptaszka w "Aktywuj łatki przyspieszające" ? jeśli jest spadek prędkości (FPS) to obawiam się, ze procek nie daje rady. Jak za bardzo ustawiłem przyspieszacze, to gra niby przyspieszała ale miała zacinki (jakby uciekały klatki). Dlatego nie używam ich (albo gra idzie płynnie albo nie i daję sobie z nią spokój i czekam na lepsze czasy - zmiana sprzętu lub nowy/lepszy emulator)
winter_mute pisze:Z własnego doświadczenia napiszę, że bezproblemową i działającą prawidłowo wibracje udało mi się uzyskać tylko w przypadku kontrolerów: X360 Wireles USB gamepad, Sony Dualshock 3 oraz na markowych przejściówkach np. MayFlashu, którego osobiście używam w wersji Super DualBox Pro.
A sprawdzałeś czy współpracuje z DS2 ? czy gałki działają analogowo czy cyfrowo (lekkie wychylenie na gałce = np. lekki skręt) ?
Sprzet: P4 3GHz, 512 RAM, GF4ti
Notebook: Fujitsu-Siemens E8420 (9300M GS)
Franusss
Junior
Junior
Posty: 8
Rejestracja: 19 grudnia 2011, 15:37

Post autor: Franusss »

Po odznaczeniu opcji " aktywuj łątki przyspieszająca " w opcjach " Ustawienia emulacji " gra ogólnie zwolniła ( spadły FPS na stałe ).
winter_mute
TROLOŻERCA
TROLOŻERCA
Posty: 5224
Rejestracja: 04 września 2002, 12:21
Kontakt:

Post autor: winter_mute »

A sprawdzałeś czy współpracuje z DS2 ? czy gałki działają analogowo czy cyfrowo (lekkie wychylenie na gałce = np. lekki skręt) ?
Gałki analogowe działają wporzo, zarówno na DS jak i DS2, podpiętych osobno czy jednocześnie (przejściówka dwu-portowa), nie ma różnicy. Nie mam też zastrzeżeń to pracy przycisków analogowych bo i ten bajer działa w tej wersji, jedyny ból to możliwość przełączenia w ten tryb jedynie dwóch klawiszy - prawdopodobnie ograniczenie Windowsa w ilości możliwych do obsługi osi analogowych, ale da się przyzwyczaić i zdaje to egzamin, szczególnie na L2/R2 :]

pytanko do Franusss: odpal czysty BIOS konsoli (konfiguracja na brak płyty + odpalenia w pełnym trybie) i zanotuj czy tu również masz zwisy... bo w zasadzie nie wiadomo gdzie upatrywać przyczyn, czy w konfiguracji kompa (sprzęt, system) czy w samym emulatorze, a nawet konkretnie w tej grze.
2BII!2B
Franusss
Junior
Junior
Posty: 8
Rejestracja: 19 grudnia 2011, 15:37

Post autor: Franusss »

Dzięki wszystkim za pomoc.

Myślę, że speed hacki pomagają na tyle, że nie będę narzekał. Ewentualnie będę próbował nowych emulatorów i wtyczek może one pomogą.

Jak na razie przeszedłem całą grę i było na prawdę dobrze :).

Pozdrawiam ~~

WESOŁYCH ŚWIĄT ~~


Jeszcze raz ja :)))) żeby nie było, że nie daję nic od siebie znalazłem bardzo fajny plugin ( zrobiony pod DB Tenkaichi 3 ) oto on :

Kod: Zaznacz cały

http://www.megaupload.com/?d=9IEDBTA4
lub
http://www.mediafire.com/?0oxo8ch9nqgitde
Paczka zawiera :

278722BF.pnach - cheats for BT2 pal
428113C2.pnach - cheats for BT3 ntsc
F28D21F1.pnach - cheats for S!M(jp)
A422BB13.pnach - cheats for BT3 pal
BT2&BT3 postprocessing hackFIX r4878.patch - source of the hackfix
and ofc three versions of GSdx depending what your CPU can use:
GSdx32-SSE2 BT2&BT3 hackfix.dll
GSdx32-SSSE3 BT2&BT3 hackfix.dll
GSdx32-SSE4 BT2&BT3 hackfix.dll


Wielkie dzięki dla - miseru99


Pozdro ~~ 600
ODPOWIEDZ