SmackDown vs Raw 2011

Masz problem z konkretnym tytułem i emulatorem PCSX2? Oto miejsce gdzie powinieneś go opisać.
chada
Nowicjusz
Posty: 4
Rejestracja: 28 grudnia 2011, 21:03

SmackDown vs Raw 2011

Post autor: chada »

Mógłby ktoś podać swoje gg ? Ktoś kto nie ma świetnego komputera, a używa i potrafi się bardzo dobrze obsługiwać Pcsx2. Chodzi o SvR 2011, coś nie pyka, jakiś Error pluginu CDVD jakoś tak, proszę o kontakt na gg: 6988236. ;) Mam obraz ISO, nie pyka.
Awatar użytkownika
chinek
User
User
Posty: 41
Rejestracja: 27 kwietnia 2004, 15:25

Post autor: chinek »

Witam,
Mało szczegółów (opis problemu, konfiguracja, jakie błędy, zrzuty ekranu), będę zgadywał - kliknij w menu na CDVD i wybierasz ISO potem jeszcze raz na CDVD dajesz "Wybierz ISO" => Przeglądaj i wskazujesz swój obraz.
A tak na marginesie, to gra jest nowa więc może nie jest kompatybilna z PCSX2.
Sprzet: P4 3GHz, 512 RAM, GF4ti
Notebook: Fujitsu-Siemens E8420 (9300M GS)
chada
Nowicjusz
Posty: 4
Rejestracja: 28 grudnia 2011, 21:03

Post autor: chada »

Nie no, większości ona działa. Może napisz na gg, będzie lepsza komunikacja i będe Cię na bieżąco informował. 6988236

//Edit: Tak, zmieniłem na dysk H wszystko pięknie, World Wrestling Entertaiment Now Loading, ale ! Wyskakuje coś po angielsku z formatowaniem karty pamięci 2 ponieważ 1 coś tam coś tam. Jest Tak i Nie, jak się steruje na klawiaturze joystkiem ? ;D Piszę 'Select - X' czyli krzyżyk na padzie. Pisz na to gg ;)
Awatar użytkownika
Yohokaru
Senior
Senior
Posty: 192
Rejestracja: 15 lutego 2011, 14:51

Post autor: Yohokaru »

Dzień dobry. W menu formatowania memorki, sformatuj ją. Klawiaturę do gry dostosujesz w pluginie LilyPad, choc otrzegam że grac komfortowo będzie ciężko bo gra wykorzystuje obydwie gałki :)
chada
Nowicjusz
Posty: 4
Rejestracja: 28 grudnia 2011, 21:03

Post autor: chada »

A gdzie jest to menu formatowania oraz... jak skonfigurować to LilyPad.

//Mam konfiguracje LilyPad, ale kto mi przetłumaczy co znaczą wszystkie przyciski ? Takie square czy inne gówienka ;x

I nadal nie znalazłem formatowania pamięci.
Awatar użytkownika
Yohokaru
Senior
Senior
Posty: 192
Rejestracja: 15 lutego 2011, 14:51

Post autor: Yohokaru »

W grze jak wywala Ci to Yes or No! :cry: Wybierasz wtedy Yes... potem zapisujesz stan gry jak okno dialogowe Cię o to poprosi i wtedy gra załaduje...

Tu masz wszelkie zagadnienia co do pluginów sterowania
http://psemu.pl/ps2.php?dzial=Artykuly& ... id=ps2ster

EDIT: Miałeś kiedyś angielski w szkole? :wink:

x-krzyżyk
square-kwadrat
circle-kółko
triangle-trójkąt
d pad- strzałki
left analog-lewa gałka
right analog-prawa gałka
chada
Nowicjusz
Posty: 4
Rejestracja: 28 grudnia 2011, 21:03

Post autor: chada »

Dobra, wszystko jest spoko, ale mam straaaszne przycięcia, gra leci jak w spowolnieniu i FPS'y są po 15 (10%), to zależy od karty graficznej czy od ramu ? Da się gdzieś w opcjach emulatora zmienić detale np. na niskie ? Może wtedy szybciej by chodziło bo grać się nie da.
Awatar użytkownika
Yohokaru
Senior
Senior
Posty: 192
Rejestracja: 15 lutego 2011, 14:51

Ps2+pendrive+fmb

Post autor: Yohokaru »

Ustaw w emulation settings: turbo na 300%, slowmotion na 30%,w poprzedniej zak?adce VU INTREPERTER na Super Legacy. Dalej w speedhack EE HACK na poziom 2,a VU HACK na 0. Powinno dzia?a? lepiej. Przepraszam za takie wyt?umaczenie lecz siedz? na komórce:)
winter_mute
TROLOŻERCA
TROLOŻERCA
Posty: 5223
Rejestracja: 04 września 2002, 12:21
Kontakt:

Post autor: winter_mute »

Dobra, wszystko jest spoko, ale mam straaaszne przycięcia, gra leci jak w spowolnieniu i FPS'y są po 15,
\Norma na słabszym sprzęcie i nieobsługiwanej w pełni grze.
to zależy od karty graficznej czy od ramu ?
Głównie od procesora, choć DX10 też jest przydatne, można w ten sposób zyskać 30% wzrost prędkości, ale solidna grafika, co najmniej 1GB RAMu i 64-bitowy system t.j. Vista/Win7 to w tym przypadku konieczność.
Da się gdzieś w opcjach emulatora zmienić detale np. na niskie ?
Powiedzmy - w ustawieniach pluginu odpowiedzialnego za wyświetlanie obrazu (GS) włącz opcję native resolution. Jeśli masz ją już aktywną, możesz co najwyżej włączyć speedhacki... ale na starym kompie rewelacji nie będzie.
2BII!2B
ODPOWIEDZ