problem z dźwiękiem w filmikach

Dział poświęcony polskiemu tłumaczeniu gry Final Fantasy VII w wersji na konsolę Sony PlayStation. Strona tłumaczenia: <a href="http://ff7pl.psemu.pl">ff7pl.psemu.pl</a>

Moderator: browar

Alojzy86
Nowicjusz
Posty: 3
Rejestracja: 12 grudnia 2006, 23:53

problem z dźwiękiem w filmikach

Post autor: Alojzy86 »

proszę o pomoc; problem jest taki że po nagraniu gry ff7pl na płytę w jakiś niezrozumiały dla mnie sposób, nie działa dźwięk w filmikach w przypadku ff7 chodzi głównie o wybuchy czy tez kroki. Bardziej doskwiera to w silent hill bowiem tam np. w intrze nie ma wogóle dźwięku. Na emulatorze bez nagrywania wszystko działa oki. Nagrywam alcohol 120% ostatnio na Emtec-ach. prędkość 4-8x, profil playstation;(
winter_mute
TROLOŻERCA
TROLOŻERCA
Posty: 5220
Rejestracja: 04 września 2002, 12:21
Kontakt:

Post autor: winter_mute »

Co prawda to nie moje forum... ale jako że Browara i Zielonego nie widziałem ostatnimi czasy na necie to wstępnie zapytam jak u Ciebie wygląda kwestia ustawień emulatora - problem może być błachy. Tu masz pierwszy z brzegu przykład:
viewtopic.php?t=2318
Jeden dzyndzelek i po problemie :]
2BII!2B
Alojzy86
Nowicjusz
Posty: 3
Rejestracja: 12 grudnia 2006, 23:53

Post autor: Alojzy86 »

wiem czytałem to wcześniej, ale chodzi o to ze ja mam dźwięk na emulatorze przed nagraniem. Nie ma dźwięku gdy odpalam grę na konsoli albo z nagranej płyty na emulatorze.
greenmag

Post autor: greenmag »

faktycznie ostatnio malo jestem na necie dostepny a i z browarem mam kontakt ograniczony ale czasem zerkam na forum i do ksiegi

wiec temat dzwieku w filmikach juz do mnie trafil na gg

ja mam wypalone plytki z nienajnowszym patchem i wszystko smiga bez problemu na konsoli ale z racji tego ze to juz druga osoba ma z tym problem obiecuje najpozniej do soboty nagrac 1cd i potestowac na psx-ie

z tego co wiem to glownie problemy sa na pierwszych filmikach

wiem rowniez ze problem wystepuje jedynie na konsoli a na emu jest ok
greenmag

Post autor: greenmag »

rozmawialem z browarem i dowiedzialem sie iz nie bylo zmian w plikach z filmikami a przeciez obraz i dzwiek jest w jednym pliku wiec nie powinno byc takich sytuacji ze dzwiek rozbiega sie z obrazem

ale obiecalem to sprawdzic wiec i to zrobilem

- posiadam orginal ff7 pal
- obraz robie w clone cd z profilem game
- patchuje i regeneruje sektory
- nagrywam rowniez w clone cd z profilem game x8
- odpalam na psx

przetestowalem zaledwie poczatek gry gdyz dysponuje ograniczonym czasem a gracze glownie marudzili na kilka pierwszych filmikow

wynik:
dzwiek w filmikach jest ok

uwagi:
- jesli sciagles gre z internetu z niewiadomego zrodla to nie licz na to ze rozmiar bedzie sie zgadzal co do bajta a przez to i sam patch moze nie dzialac poprawnie
- ale jesli z kolei robiles obrazy z orginalu a nadal wystepuja problemy z dzwiekiem to prosze o rozwiniecie tematu i podanie dokladnie w jakim momecie wystepuje (na ktorym filmiku , a moze na wszystkich)
browar
Developer
Developer
Posty: 64
Rejestracja: 08 stycznia 2006, 20:51

Post autor: browar »

Greenmag mnie wyprzedził. ;)
Twój problem nie powinien się nawet znaleźć na tym forum. Źle nagrywasz płyty, a czy to jest wina nagrywarki, nośnika, czy twoja to już nie mnie rozstrzygać
Obrazek
Alojzy86
Nowicjusz
Posty: 3
Rejestracja: 12 grudnia 2006, 23:53

Post autor: Alojzy86 »

oki oki. rozumiem kiedy jestem niemile widziany:] dla ludzi z podobnym problem: wystarczyło zmienić program do nagrywania z alcoholu na nero.
browar
Developer
Developer
Posty: 64
Rejestracja: 08 stycznia 2006, 20:51

Post autor: browar »

Ależ broń Boże, jedynie wskazałem na problem. Jedynymi niemile widzianymi osobami są dzieci pytające mnie skąd ściągnąć FF VII.
Cieszę się, że twój problem został rozwiązany :)
Pozdrawiam
Obrazek
greenmag

Post autor: greenmag »

oczywiscie ze jestes mile widziany

przeciez obiecalem obadac problem i opisalem jak dokladnie patchowalem i nagrywalem gre aby nie bylo bledow

pozatym w razie problemow zachecilem do rozwijania tematu

pozdrawiam, greenmag
ODPOWIEDZ