Jeśli czytacie te słowa jesteście pewnie wśród szczęśliwców którzy mogą na własnej skórze przetestować działanie nowego forum zanim ujrzy ono światło dzienne. Wasze zadanie jest banalne i polega na tym by zapoznać się i wypróbować wszelkie możliwe opcje dostępne na forum i zameldować w tym temacie o wszelkich błędach. W trakcie czynności tej należy zwrócić uwagę na to, by:
- wszelkie zgłoszenia trafiały w jedno miejsce, dokładnie do tego tematu
- nie powtarzać niepotrzebnie zgłoszonych uprzednio problemów
- po teście danej opcji usunąć skutki jej działania, np. po dodaniu odpowiedzi lub założeniu nowego tematu usunąć wpisy testowe, bądź w przypadku, gdy będzie to niemożliwe poprosić kogoś z grupy zarządzającej by zrobił to za Was. Dotyczy to również użytkowników stworzonych przy testach.
Proszę przetestować również Arkadie.
O czym już wiem:
- brak niektórych działów: komputery użytkowników (imo zbędny więc poleciał), statystyki forum (dla mnie zbędny ale jak ludzie poprosza o powrót to dział wróci), Regulamin (wciąż nad nim pracuje więc jest niepełny i niewidoczny)
- brak kilku opcji: gg i tlen nie wyświetlają statusu (były z tym problemy to raz, a dwa bez tej opcji forum pracuje znacznie szybciej)
- przenoszenie argumentów w niektórych BBCodach: nie działa wstawiania usera z przycisku szybkiej odpowiedzi i argument w ramce moderatoskiej (nie rozgryzłem w czym problem więc aktualnie opcje niedostępne)
Co do napisów w języku angielskim... cóż, część rzeczy nie zostało jeszcze przetłumaczone... jeśli ktoś ma ochotę w tym pomóc to proszę pisać i wrzucę odpowiednie pliki wraz z instrukcjami ich polonizacji.
Nowe forum
-
- TROLOŻERCA
- Kontakt:
Nowe forum
Ostatnio zmieniony 30 września 2006, 02:37 przez winter_mute, łącznie zmieniany 3 razy.
2BII!2B
-
- TROLOŻERCA
- Kontakt:
Nie wiem na ile jest to problem zastany (bo nigdy się nie bawiłem tagami z ikonek), ale po kliknięciu B, i czy u kursor przenosi się przed wybrany tag (albo inaczej - kursor pozostaje w danym miejscu, a tag pojawia się za nim), co utrudnia trochę pisanie (efekt z kliknięcia w ikonę mając zaznaczony tekst jest prawidłowy). Jeśli dałoby się ustawić skrypt tak, aby kursor przesuwał się za tag to byłbym wdzięczny (ot taki drobiazg
).
Jak znajdę jakiś inny, równie błachy problem to dam znać

Jak znajdę jakiś inny, równie błachy problem to dam znać

Quidquid latine dictum sit, altum videtur.
Whatever is said in Latin, sounds profound.
Cokolwiek powiesz po łacinie, brzmi mądrze.
Whatever is said in Latin, sounds profound.
Cokolwiek powiesz po łacinie, brzmi mądrze.
-
- TROLOŻERCA
- Kontakt:
-
- TROLOŻERCA
- Kontakt:
W sprawie BBCodu nie za wiele można zrobić bo cała filozofia rozbija się o kwestie obsługi JS przez przeglądarki... dla przykładu BB chodzi w chwili obecnej wręcz wspaniale pod FF, podczas gdy inne przegladarki mają problemy... jeśli zaś dopracuje skrypty pod kątem IE lub Opery to padnie obsługa w pozostały...
...tak więc póki panowie z phpBB nie wymyśla czegoś nowego jesteśmy skazani na zrypany BBCode.
...tak więc póki panowie z phpBB nie wymyśla czegoś nowego jesteśmy skazani na zrypany BBCode.
2BII!2B