Zamiast wstawiac nowa ikonke zaktualizowałem starą - teraz zamiast przechodzić do okna odpowiedzi po kliknięciu w ikonę cytat zaznaczony fragment tekstu wraz z niezbędnymi znacznikami zostanie przeniesiony do szybkiej odpowiedzi.
Szczerze powiedziawszy to chyba nienajlepszy pomysł, bo uniemożliwia robienie łatwych cytatów z cytatami
Quidquid latine dictum sit, altum videtur.
Whatever is said in Latin, sounds profound.
Cokolwiek powiesz po łacinie, brzmi mądrze.
Szczerze powiedziawszy to chyba nienajlepszy pomysł, bo uniemożliwia robienie łatwych cytatów z cytatami
Hmmm...
Nie za bardzo rozumiem sens tej wypowiedzi, ale zakładam że masz racje. Zajeło to trochę czasu (sporo plików do modyfikacji), ale dodałem osobną ikonę szybkiego cytatu tuż za ikoną {Edytuj/Zmień}. Przetestuj, sprawdź i pisz czy o to Ci chodziło
Jeszcze takie pytanko. Czy dałoby się zaadaptować z phpBB by Przemo skryptu odpowiedzialnego za wyświetlanie na samej górze forum ilości nowych i nieprzeczytanych postów? Niby nic, ale nie trzebaby czekać aż się całe forum załaduje żeby sprawdzić czy coś nowego jest. Mi się tał ładuje szybko, ale modemowcom (o ile są tu tacy) pewnie ułatwiłoby to przeglądanie
Wydaje mi się, że wspomniana modyfiakcja ma pewne minusy - wstawienie opcji Nowe tematy: XX/Nowe posty:XX, nie pasuje do bloku "Ostatni Post", toteż pogrzebałem troche w modzie i w IMHO optymalnie, wyglądałoby to tak:
gdzie w blokach "Posty/Tematy" pokazana będzie aktualna liczba wpisów z uwzględnieniem nowych treści. Zmodyfikowałem tez zdeczka blok "Ostatni Post".
Jesli taka modyfikacja Ci odpowiada można ją wrzucić na serwer, jesli chcesz coś poprawić/dodać to daj znać.
Powiem że jest to ładne, ale nie do końca o to mi chodziło Problem tkwi w tym, że nawet po tej zmienia będę musiał czekać na załadowanie się całego forum, żeby zjechać sobie na sam dół i po drode sprawdzać czy jest coś nowego w danych tematach (co nie ukrywm będzie dużo prostsze z tą twoją zmianą). Mi chodziło i jeden pasek tekstu na samej górze (ale niestety nie wiem jak z wpasowaniem go), który pokazałby miilość nowych postów (niekoniecznie tematów) ogólnie na całym forum, dzięki czemy bym od razu wiedział że nic nowego nie ma i bym nie czekał na załadowanie całego forum
Modyfkacja bardzo mi się podoba, więc możesz ją dodać
Co do tego linka..... cóż mogę rzec.... jestem leniwy Ale znalazłem miejsce, w którym możnaby umieścić ilość nowych postów (tylko ich liczbę - nic więcej) - w ramce "Na forum" pod indeksem, albo na samym dole.....