Newsmani poszukiwani

Wypowiedz się na temat serwisu PSEmu.pl (znanego także pod starą nazwą Polska Strona ePSXe)
winter_mute
TROLOŻERCA
TROLOŻERCA
Posty: 5220
Rejestracja: 04 września 2002, 12:21
Kontakt:

Post autor: winter_mute »

Ponieważ dosstałem kilka wiadomości z tym związanych ponownie otwieram tamat...

Proszę wpisywać tu wszelkie uwagi odnośnie tematu Newsmanów.

Od razu chciałbym też upomnić osoby przyjęte do Newsmanów - może by tak zaacząć robotę :P :!:
2BII!2B
Mortus
Administrator
Administrator
Posty: 840
Rejestracja: 05 września 2002, 17:35

Post autor: Mortus »

winter_mute pisze:Od razu chciałbym też upomnić osoby przyjęte do Newsmanów - może by tak zaacząć robotę :P :!:
Ja już na serio biorę się do roboty panie przewodniczący :P
A tak serio, plugi nie są aktualizowane zbyt często, więc mimo dobrych chęci... ale już chciałem wpisywać że jest PSXRegistry Cleaner 1.2.4 (szukałem, szukałem i w końcu znalazłem jakąś stronkę teamu co robi plugi i programy), sprawdzam w downloadzie, a tam ku mojemu zdziwieniu już ver. 1.2.6 :lol:
Życie jest hard ;-)
Quidquid latine dictum sit, altum videtur.
Whatever is said in Latin, sounds profound.
Cokolwiek powiesz po łacinie, brzmi mądrze.
Adult
Administrator
Administrator
Posty: 524
Rejestracja: 03 kwietnia 2003, 16:24

Post autor: Adult »

A nie znalazło by się jeszcze miejsce dla mnie dopiero teraz przeczytałem ten temat i jestem chętny do pomocy mam stałe łacze i często siedze na necie.
winter_mute
TROLOŻERCA
TROLOŻERCA
Posty: 5220
Rejestracja: 04 września 2002, 12:21
Kontakt:

Post autor: winter_mute »

OKi ponieważ w niedługim czasie nastąpią znaczące zmiany na stronie
muszę tu napisać o pewnych rzeczach o których wspomnieć nie mozna - otóz wraz z wprowadzeniem nowej wersji strony zmini się też system niusów... rzecz wiadoma, ale jak to ma się do topiku...

Niestety wpisywanie niusów w ów system wymaga znajomości HTMLa... nie chce mieszać więc napiszę poprostu jak to będzie wyglądać... Pisanie niusa polega na wstawianie treści w specjalny formularz. Sęk w tym, że aby sforatować tekst czy dodać odnośnik należy użyć HTMLu. NIe trzeba offcourse pisać na żywca - moża wcześniej przygotować kod w dowolnym edytorze (Notatnik, Pajączek, FrontPage czy co tam macie) i wkleić go do formularza [oczywiście tylko fragment spomiedzy znaczników <body> i </body>]...
Nie zmienia to jednak faktu, że znajomość podstawowych instrukcji tj. <b> pogrubienie </b>, <p> znaczniki akapitu </p>, <a href="" target="_blank">Link w nowym oknie</a>, <ul>lista punktowana <li>element 1</li> <li> element 2</li></ul> w jakikolwiek sposób nie byłyby wygenerowane muszą być znane przez każdego newsmana.

A więc pytanie brzmi - kto z osób chętnych do pomocy zna HTML w stopniu, który pozwoli mu sprostać temu zadaniu :?:
2BII!2B
Awatar użytkownika
BzyRes
Administrator
Administrator
Posty: 2048
Rejestracja: 17 lutego 2003, 18:50

Post autor: BzyRes »

Hmm... będą problemy... spore...
Szybki qrs ? Powinien załatwić sprawę...
winter_mute
TROLOŻERCA
TROLOŻERCA
Posty: 5220
Rejestracja: 04 września 2002, 12:21
Kontakt:

Post autor: winter_mute »

BzyRes pisze:Hmm... będą problemy... spore...
Szybki qrs ? Powinien załatwić sprawę...
A masz FrontPage / FP Expres :?: i umiesz kopiować zawartość [tu akurat tekst] z jednego okna do drugiego :?:
Jeśli odp brzmi twierdząco to sądzę że poradzisz sobie... bo tu nie chodzi o tworzenie jakiś bajerowych stron tylko formatowanie tekstu przy pomocy HTMLu [dodawanie odnośników-linków, pogrubianie txt, tworzenie listy itd...]...
2BII!2B
Awatar użytkownika
BzyRes
Administrator
Administrator
Posty: 2048
Rejestracja: 17 lutego 2003, 18:50

Post autor: BzyRes »

Zdolniacha ze mnie i powinienem sobie poradzić :)
BTW. Zaistniała sytuacja motywuje mnie do "pracy" z HTML'em. Odkopałem jakiś kurs, trochę poczytałem...
...i już trochę potrafię :P
Adult
Administrator
Administrator
Posty: 524
Rejestracja: 03 kwietnia 2003, 16:24

Post autor: Adult »

Przedtem troche pisałem w HTML puki kumpel nie zrobił systemu w php a;e powinienem sobie szybko przypomnieć.
winter_mute
TROLOŻERCA
TROLOŻERCA
Posty: 5220
Rejestracja: 04 września 2002, 12:21
Kontakt:

Post autor: winter_mute »

Jakby na to nie spojrzeć to narazie prowadzimy dyskusje czysto teoretyczne, które nie pokażą czy dany delikwent nadaje oprócz chęci ma predyspozycje na Newsmana, dlategoteż postanowiłem przetestować na nowej stronie chętnych... na pierwszy ogień idzie BzyRes bo chcę się przekonać czy ten kurs był dobry i do czegoś mu się przydał...

Jęsli zgłosiłeś chęć zostania Newsmanem [w tym temacie lub przez PW czy GG] to bądź pewien że już niedługo Ty zostaniesz poddany próbie i dostaniesz PW z zadaniem :P

edit: kolejny PW poszedł też do Mortusa (jako że był pierwszy)

Pozdro
/w_m/
2BII!2B
alien
Senior
Senior
Posty: 210
Rejestracja: 03 marca 2003, 18:45

Post autor: alien »

Jak by można było to ja tesh chętny na NEWSMENA tylko poczekaj trochę z zadaniem , bo muszę se załatwić FP
Obrazek
ODPOWIEDZ