Polskie krzaczki

Wypowiedz się na temat serwisu PSEmu.pl (znanego także pod starą nazwą Polska Strona ePSXe)
winter_mute
TROLOŻERCA
TROLOŻERCA
Posty: 5211
Rejestracja: 04 września 2002, 12:21
Kontakt:

Post autor: winter_mute »

Cieszę się Twoim szczęściem
... trochę to zajęło: w sumie z dziesięć godzin, wczoraj ąż dwie (w dodatku środku nocy)... ale dzisiaj o 3 nad ranem prolem został rozwiązany...

...qrde musze zmienić ten nius na str. głównej bo jakiś taki nienormalny - zmęczenie i leki zrobiły swoje
2BII!2B
Awatar użytkownika
BzyRes
Administrator
Administrator
Posty: 2048
Rejestracja: 17 lutego 2003, 18:50

Post autor: BzyRes »

Qrna, jakos sie przyzwyczailem do angielskich znakow... dzisiaj na polaku napisalem "(...)byl w tym miesiacu." ;)
Btw. w_m, co to za leki ? Patrzac na sygnaturke, zdaje mi sie, ze masz mocno przekrwione oczy... ;), wiec chyba nie lykasz Rutinoscorbinu... :>
Awatar użytkownika
MVT
Senior
Senior
Posty: 168
Rejestracja: 11 kwietnia 2003, 21:19
Kontakt:

Post autor: MVT »

No to jak panowie... każdy teraz edytuje swoje poprzednie posty i wstawia w nie polskie znaczki :D.
START! =]

Co do kodu to czy jak wkleiłbym to:
AddLanguage pl .po
AddCharset ISO-8859-2 .iso-pl
AddCharset WINDOWS-1250 .pl-1250
na swojego site'a to czy widaćby było polskie znaczki w okodowaniu iso?
Bo jak pokazywałem babce od infy na lekcji moją stronkę to powiedziała że powinienem kodować w iso a jak jej powiedziałem że wtedy nie mam polskich znaków to mi odpowiedziała że to dziwne...

Co do leków i sygnaturki to za dużo używasz środków na porost włosów oraz za mało wychodzisz na dwór bo już niebieski człowieku jesteś :D.
;> Steel POWAH ;>
winter_mute
TROLOŻERCA
TROLOŻERCA
Posty: 5211
Rejestracja: 04 września 2002, 12:21
Kontakt:

Post autor: winter_mute »

Nie, to jest kod do konfiguracji Appache`a (serwer www), a nie samych stron www.
Kod dla stron w kodowaniu ISO wygląda tak:

Kod: Zaznacz cały

<meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=iso-8859-2">
<meta http-equiv="Content-Language" content="pl"> 
Tyle że musisz przekonwertować/zamienić literki >

Kod: Zaznacz cały

ą ć ę ł ś ź ż 
na następujące znaczki (kolejność jak po wyżej)

Kod: Zaznacz cały

 &#177; ć ę ł &#182; ¥ ż 
2BII!2B
Awatar użytkownika
MVT
Senior
Senior
Posty: 168
Rejestracja: 11 kwietnia 2003, 21:19
Kontakt:

Post autor: MVT »

Eeeeeeeee.... how?
;> Steel POWAH ;>
winter_mute
TROLOŻERCA
TROLOŻERCA
Posty: 5211
Rejestracja: 04 września 2002, 12:21
Kontakt:

Post autor: winter_mute »

Notatnik >
Edytuj >
Zamień >
>> w polu znajdź wpisujesz literke z 2go kodu (moj poprzedni wpis)
>> w polu zamień na znaczek z kodu 3

legenda: kad - to 3 kolejne, liczone od góry zielone akapity w moim poprzednim wpisie.

BTW; bywa z tym troche roboty wieć zalecam trzymać się kodowania Windows-1250.
2BII!2B
winter_mute
TROLOŻERCA
TROLOŻERCA
Posty: 5211
Rejestracja: 04 września 2002, 12:21
Kontakt:

Post autor: winter_mute »

Tak wiem, znow mamy klopoty z polskimi znaczkami :(
Juz dalem znac Martinowi (naszemu Administratorowi serwera) po weekendzie powinno byc wszystko OK.
2BII!2B
ODPOWIEDZ