1) Na dobry początek dobra. Na stronie powstanie nowy dział – Recenzje, w którym publikowane będą artykuły poświęcone mniej lub bardziej ciekawym tytułom wydanym na Sony PlayStation. Myślę że to zachęci niektóre osoby do wypróbowania emulatora jak i odpalenia konkretnego tytułu na nim (ileż to nie było tematów „Jaka jest Wasza ulubiona gra?”).
2) Teraz zła. Niestety ponieważ w tym semestrze zostałem zasypany robotą nie jestem w stanie pisać samych recenzji. Bo jak tu coś skrobać, gdy od poniedziałku do czwartku mam zajęcia praktycznie od 8 do 18, w piątek zaś kobietę na karku

3) Nie ma jednak tego złego co by na dobre nie wyszło. Opisana powyżej sytuacja sprawiła że postanowiłem wpuścić powiew świeżości na łamy serwisu i umożliwić wszystkich chętnym zainteresowanym posadę redaktora strony w tym dziale.
Jak to wszystko ma wyglądać? W zasadzie banalnie – każdy kto uczęszczał do szkoły powinien wiedzieć jak napisać wypracowanie, cała trudność zaś polega na tym, że tematem Waszych wypocin nie będą „Egzystencjalne problemy młodego Wertera”, a opis wybranej przez Was gry wydanej na Sony PlayStation (1) czyli PSXa. Jak sama recenzja powinna wyglądać i co powinno się w niej znaleźć (np. opis i ocena szaty graficznej, udźwiękowienia, ogólny opis grywalności, ocena końcowa) omówimy gdy zgłoszą się co najmniej 3 osoby. Co do samej publikacji to sprawa jest banalna – piszecie reckę w Wordzie lub notatniku, wchodzicie na forum, tworzycie nowy temat i kopiujecie do okna swoje wypociny. Moim zaś zadaniem będzie napisanie skryptu dzięki któremu zawartość forum zostanie przeniesiona do osobnego działu na stronie. Tak to mniej więcej wygląda, choć będzie o wiele bardziej rozwinięte np. o możliwość publikacji dla każdego zarejestrowanego na forum użytkownika.
Zapłata? Niestety PSePSXe nie jest serwisem komercyjnym więc nie mogę nikomu zaproponować zysków materialnych w postaci szeleszczących papierków (chyba że po cykierkach

Sorry, jeśli nie poruszyłem jakiejś kwestii, ale na chwilę obecną wszystko jest w zasadzie do omówienia / uzgodnienia... Jeśli macie jakieś pytania czy obiekcje, piszcie śmiało. Jeśli wszystko jest jasne i chcecie spróbować po prostu dopiszcie (odpowiedzcie) się do tematu zgłaszając swą kandydaturę.