Zgodze się z Tobą, ale jako, że iż w tym dziale polemizujemy bez żadnych konsekwencji pozwól, że przedstawię swoją linię obrony (tak wgóle to lubię się kłócić).
1) Niestety nagminnym zjawiskiem są zarejestrowane 'zjawy' z liczbą wpisów równą 0, których ciężko podpiąć pod Twoją argumentację. Nie mają problemów, nie mają własnego zdania na żaden z omawianych na forum tematów, a jednak coś ich tu przywiało.
2) Moderatorzy (to częsty argument) są źli, ale jak przekonała się niejedna osoba można z nimi po ludzku porozmawiać bo dyskusje prowadzone przez nich w działach nie poświęconych emu PS/PS2 czy innych systemów są wręcz nagminne. Qrcze, powiem Ci, że mamy wręcz wszechstronnych Modów, którazy interesują się w zasadzie wszystkim... czemu by ich więc nie pomęczyć bardziej w tematach innych niż emu..
...i czemu prowadzić dysputy jedynie o emu. Tak serwis jest poświęcony emulatorom, ale nie stworzyły go programy. Nie jesteśmy ograniczeni tylko do emu i chętnie rozmawiamy na inne tematy - zerknij na działy na forum > GRY, Hardware, Kultura, Varia.
3) Zgadzam się, że sporo osób dorosło by szukać, a później pytać, ale ilu z nich dorosło do tego by rozpocząć dyskusję na temat modelarstwa, żaglówek, plam na słońcu, Lepperze

Przecież tematy nie były poruszane, a podejrzewam, że znajdą się chętni by na ten temat pogadać. Co więcej jestem pewny, że grupa zarządzająca z pewnością nie przepuści ich płazem, a to już dobry początek.
4) Czy to lenistwo, nikomu się nic nie chce

Jeju, też jestem leniwy jak ho**ra, ale mam szacunek dla osób którym chce się pisać i choćby z tego powodu wyskrobie jedną lub dwie linijki.
5) Może ludzie się boją. "Pamiętam to był mój pierwszy wpis i już dostałem po du*ie" - może się zdarzyć, ale to nie koniec świata. Regulamin jest klarowny (przynajmniej nikt nie składał na niego zarzaleń), kilka punktów które zaapewniają święty spokój ze strony Modów i mojej. Pierwszy wpis może być stresujący, ale kazdy musi przeżyć ten pierwszy raz.
6) Admin nie gryzie, przynajmniej na forum - wierzcie mi nikt z Was nie chciałby mieć ze mną lekcji... Prowadze dwie klasy w technikum i z czystym sumieniem mogę powiedzieć, że jestem rzeźnikiem.
7) Nie wiem, jak to pojmujesz, ale w moim mniemaniu i sporej liczby osób, które znam Polskie społeczeństwo internetowe jest nastawione na branie. Biorę, biorę, nic nie daję w zamian, bo jestem anonimowy i nikt mi nic nie zrobi. Niestety odnosze niemiłe wrażenie, że ta sytuacja dotyczy także PSePSXe. Czy to źle że chcę coś z tym zrobić, bo IMHO dawanie, choćby tych 2 linijek tekstu także moze dać jakąś satysfakcję.
No więc nie rozumiem skąd te zjawy

Zdaje sobie sprawę, że niektórzy są pochłonięci innymi zajęciami (np. graniem), ale wyskrobanie kilku słów nie jest czynnością długą, ani też trudną. Dlaczego więc ktoś kto zdecydował się zarejestrować na forum, nie mógłby wyskrobać ze dwa zdania.
BTW; Sorki za brak ładu i składu, ale mam straszny nastrój. Mam nadzieję że ktoś domyśli się przesłania tej wiadomości. kolej na Waszą ripostę.