Tenchu2 !!

Masz nieopisany dotąd problem z konkretnym tytułem i emulatorem ePSXe? Pisz śmiało.
Gachu

Tenchu2 !!

Post autor: Gachu »

Mam problem z tenchu 2. Zkonfigurowałem emulator tak jak jest to opisane. Gra sie ładuje (dochodzi do wyboru postaci iii.... KLAPA). Moze jest jakis patch. Raz udało mi sie załadować to wszytko było porościnane i wyglądało jak po wojnie. :cry: . Szukałem juz troche po necie ale nic (mam nadzieje, że źle szukałem albo jest na to jakiś inny patent).
Prosze o szybką pomoc :roll:
winter_mute
TROLOŻERCA
TROLOŻERCA
Posty: 5223
Rejestracja: 04 września 2002, 12:21
Kontakt:

Post autor: winter_mute »

1. Spróbuj zrobic ISO
2. Podaj konfiguracje sprzetowa - ustawieina na stronie są konfiguracją podstawową trzeba je dostosowac do posiadanego sprzetu i gry. Z gra nie powinno byc problemow wiec cos nie tak w dostosowaniu ustawien do sprzetu.
3. Spróbuj odpalic na pluginie Software - peops Software GPU
2BII!2B
Gachu

Działa ale nie nie muzy :(

Post autor: Gachu »

kurcze tenchu nie chcialo mi działac przez dzwięk. Na pluginie ethernal spu. Wczoraj znimiłem na ten standardowy i działa fajnie ale nie mam muzyki (sa odgłosy tylko).
A konfigurajca sprzętowa to athlon xp 2.0 ghz, 256 ddr, gf tit 2 64 MB, sb live! player 1024
aha>> sprawdzałem rózne pluginy dzwiękowe i na żadnym nie mam muzyki :(
winter_mute
TROLOŻERCA
TROLOŻERCA
Posty: 5223
Rejestracja: 04 września 2002, 12:21
Kontakt:

Post autor: winter_mute »

1. Z jakiego źródła masz grę :?:
- ISO z internetu
- ISO domowej roboty
- pełna wersja na CD

2. Upewnij się że włączyłeś muzyke (ustawiłeś opcje tak jak na screenie poniżej TEJ części artykułu)


3. BTW; Ustawienia pluginu video dla Twojej konfiguracji sprzętowej:
Plugin: Pete's OpenGL Driver 1.70
Resolution/Color:
- 1024x768 Fullscreen - NO desktop changing [32 Bit]
- Keep psx aspect ratio: off
Textures:
- R8G8B8A8
- Filtering: 2
- Hi-Res textures: on
- VRam size: 0 MBytes
Framerate:
- FPS limitation: on
- Frame skipping: off
- FPS limit: Auto
Compatibility:
- Offscreen drawing: 3
- Framebuffer texture: 2
- Framebuffer access: 0
- Alpha multipass: on
- Mask bit: on
- Advanced blending: on
Misc:
- Scanlines: off
- Line mode: off
- Unfiltered FB: off
- 15 bit FB: off
- Dithering: off
- Screen smoothing: off
- Screen cushion: off
- Game fixes: off
+ Niektóre gry wymagają właczenia sgf`ów bądź
ustawienia opcji "Framebuffer" access na 4
=> Gdyby animacja się przycinała wyłacz opcję "Hi-Res textures"
2BII!2B
Gachu

Teraz czas na chrono cross

Post autor: Gachu »

Dobra pobawie się jeszcze tym. :wink: Ale mam kolejne tytanie :D . Utknołem w chnono crosie. Dostałem się do martwego może i musze znaleźć jakiś miecz. No i dopływam sobie na tom wysepke i nie wiem co zrobić. Ponieważ wszsytkie przejścia są w postaci luster.

cd.. Aha tenchu mam normalnie na cd. Sorki za błędy ortograficzne w poście wyrzej :oops:
Mortus
Administrator
Administrator
Posty: 840
Rejestracja: 05 września 2002, 17:35

Post autor: Mortus »

O ile się nie mylę szukasz Einlanzera (czy jakoś tak) na Island of the Damned (ta taka kościana wyspa), bo wejście do Dead Sea jest zamknięte przez Masamune. Musisz najpierw popłynąć do Hermits Hideaway (ta wysepka obok Island of the Damned), gdzie Radius da ci Garai's Keepsake (takie lusterko). Teraz jak będziesz chciał przejść przez te lustra na wyspie, to najpierw do nich podejdź i z menu wybierz Garai's Keepsake (cholera wie jak tam te apostrofy mają być Garai's czy Garais'), wtedy już możesz wejść :-)
Quidquid latine dictum sit, altum videtur.
Whatever is said in Latin, sounds profound.
Cokolwiek powiesz po łacinie, brzmi mądrze.
winter_mute
TROLOŻERCA
TROLOŻERCA
Posty: 5223
Rejestracja: 04 września 2002, 12:21
Kontakt:

Post autor: winter_mute »

No i dopływam sobie na tom wysepke i nie wiem co zrobić. Ponieważ wszsytkie przejścia są w postaci luster.
Odp. jest zawsze ta sama GAMEFAQS
GameFaqs pisze:===============================================
Isle of the Damned (Home World)
===============================================

When you enter, get the Earthquake from the cave in the back, and the
Carapace from the southeast corner of the path. Go left through the
orange door.

Navigating the Isle of the Damned is confusing since you always emerge
in an area that looks exactly the same. To get through the mirror-like
walls, you have to use the Garai Keepsake you got from Radius
. You'll
have to attempt it a few times to get into a new different screen. I'm
not sure exactly how you do it, but keep trying and you should get it
right. ^_^ You should come out of a door on the side of the area, then
use the Keepsake on the mirror above you and you should get into a new
area.

If you want to get the treasures here, you'll have to use the
WillO'Wisps to destroy the caves they are inside of. Walk near one then
have it follow you to the point where the cave is. Fight them and it
will explode, revealing the chest. In this screen, there is an Inferno
element, as well as a Golden Tiara. Go through the doorway in the
center to reach Garai's grave. He is seeking revenge and you must fight
him to get the Einlanzer.
Rozwiązanie - użyj przy lustrze Garai Keepsake, który otrzymałeś od Radius`a.
2BII!2B
Gachu

Witam ponownie

Post autor: Gachu »

Mam kolejny problem z chrono crossem. Mam za zadanie zabić 6 smoków.
I nie umię dostać się do czerwonego :(. Tym razem zobaczyłem co piszą w gamefags, ale to i tak nie pomogło. Tego smoka tam nie ma. :( Aha jeszcze jedno ja nie mam tego itemu co zamraża lawe :(. Można go jakoś zdobyć na tym etapie gry ??. Jeśli nic nie pomoże to czy mógłbym prosic o save mniej wiecej w tym momencie gry :? (pokonałem niebieskiego i żółtego)
Mortus
Administrator
Administrator
Posty: 840
Rejestracja: 05 września 2002, 17:35

Post autor: Mortus »

Jeżeli niebieskiego już zaciupałeś, to Ice Breath (to co lawe zamraża) raczej nie dostniesz. Co do problemu z "nieobecnością" czerwonego smoka, to jedyny pomysł jaki przychodzi mi do głowy to to, że jesteś w nie tym świecie (to musi być Another World - tam gdzie już raz walczyłeś z tym małym smoczkem). Teraz żeby walczyć z czerwonym nie wystarczy wejść sobie na mostek, trzeba zajść na dół, tam gdzie jest uwięzione to wielkie coś (jak się poźniej okazuje Salamandra). Złażisz więc, kopiesz smoka a salamandrę dostajesz w prezencie (w postaci Summona).
Quidquid latine dictum sit, altum videtur.
Whatever is said in Latin, sounds profound.
Cokolwiek powiesz po łacinie, brzmi mądrze.
Gachu

Mortus help jeszcze raz :-)

Post autor: Gachu »

Znowu się zaciołem... Jak mam się dostać do martwego morza, wykonałem quest ze smokami i jak chce urzyć tego tear of love i hate to mi teena gada, że jest jeszcze jakiś 7 smok... Próbowałem już wszystkiego nawet wrócic do tych posągów, które mnie odmieniły help...
ODPOWIEDZ