tekken 3 i save,jak co i gdzie?

Masz nieopisany dotąd problem z konkretnym tytułem i emulatorem ePSXe? Pisz śmiało.
mokir10
Junior
Junior
Posty: 10
Rejestracja: 01 kwietnia 2005, 14:10

tekken 3 i save,jak co i gdzie?

Post autor: mokir10 »

mam pytanko zwiazane z tekkenem3, chcialem save wgrac jakos ale to nie takie proste,zassalem jakies pliki z sevem no ale nie wiem za bardzo co z nimi zrobic...
prosze o pomoc!!!
i z gory dziekuje:D
Awatar użytkownika
BzyRes
Administrator
Administrator
Posty: 2048
Rejestracja: 17 lutego 2003, 18:50

Post autor: BzyRes »

Rozwiazania moga byc dwa:

> jesli sciagnales SaveState

Wystarczy wrzucic plik do katalogu 'sstates' [w folderze z rozpakowanym ePSXe]. Nastepnie uruchamiasz gre i wciskasz F3 w celu odczytania zapamietanego stanu gry. Aby sztuczka zadzialala SaveState musi byc zrobiony na tej samej wersji gry, ktora Ty posiadasz.

> jesli pobrales karte pamieci [*.mem / *.mcr]

Nalezy uruchomic emulator i przejsc do menu wyboru memorek {Config > Memory Card}. Z tego miejsca, za pomoca przycisku 'Select' wybierasz interesujacy Cie plik, po czym uruchamiasz gre. Ustawienia wczytaja sie automatycznie lub trzeba bedzie sie pofatygowac. W przypadku TK3 nalezy przejsc do Options > Memory Card i wybrac 'Load'. Gotowe.
mokir10
Junior
Junior
Posty: 10
Rejestracja: 01 kwietnia 2005, 14:10

Post autor: mokir10 »

hmm zassalem jakies pliki z savami maja roszarzenia *.gem ...a co do tego katalogu 'sstate' to wogule go nie mam....o co chodzi??
winter_mute
TROLOŻERCA
TROLOŻERCA
Posty: 5211
Rejestracja: 04 września 2002, 12:21
Kontakt:

Post autor: winter_mute »

Należy przekonwertować pliki z rozszerzenia *.gem do *.mem / *.mcr.
Uczynisz to za pomocą PSXMemTool'a

Plik jest w Downloadzie, ale zważywszy na fakt iż ostatnimi czasy dział ten kuleje strasznie i wymaga pomocy radziłbym poszukać file'a za pomocą google-a
2BII!2B
mokir10
Junior
Junior
Posty: 10
Rejestracja: 01 kwietnia 2005, 14:10

Post autor: mokir10 »

nic!!!:(
sciagnelem nowy epsxe po zainstalowaniu byl juz katalog 'sstate' no ale jak tam przegralem te seve...te z rozszerzeniem *.gem wciskam f3 i nic....dalej sciagnelem ten programik psxmemtool czy jakos tak swciagnelem tez te pliki librery do niego....i po prostu je rozpakowalem do katalogu psxmemtool'a....przekonwertowalem te sava'y na *.mem i wchodze do gry w options daje load tam przy memorycard...no i wyskakuje 'no tekken3 file!'........siedze juz nad tym 2 dni :(....prosze wymyslcie cos.....
....dziekuje z gory za wszystkie opowiedzi!!!
Awatar użytkownika
BzyRes
Administrator
Administrator
Posty: 2048
Rejestracja: 17 lutego 2003, 18:50

Post autor: BzyRes »

Masz plik z karta pamieci, a nie Save State'm. Postepuj wedlug instrukcji w_m'a [konwersja rozszerzen] i mojej [wybor karty pamieci i pozniejszy odczyt]. Po kolei i uwaznie. Nie ma prawa nie dzialac.

Jesli nie chcesz sie guzdrac z memorkami, to zawsze mozesz uzyc PECa [program do czitowania - do pobrania w dziale Download].

BTW; nie lepiej ukonczyc tryb Arcade kazda z postaci i samodzielnie odkryc bonusowych zawodnikow? Roboty malo, zabawa przednia i do tego satysfakcja - bez kombinowania i niepowodzen.
mokir10
Junior
Junior
Posty: 10
Rejestracja: 01 kwietnia 2005, 14:10

Post autor: mokir10 »

wiem ja wlasnie chcialem tak zrobic-sam to odkryc ale wlasnie sie nie da, po zakonczeniu gry mam czarny ekran i nic sie nie dzieje :(.............a to co proponowaliscie to robilem wszystko na 1000 sposobow z paroma roznymi sevami i nic...:(
winter_mute
TROLOŻERCA
TROLOŻERCA
Posty: 5211
Rejestracja: 04 września 2002, 12:21
Kontakt:

Post autor: winter_mute »

1) a save jest w tej samej wersji co Twoja gra :?:PALowe savey niepracują z grami NTSC i vice-versa, nawet konwersja tu nie pomoże.
2) Czarny ekran po ukończeniu gry w rippowanej, ściągniętej z i-netu wersji Tekkena 3 to wielokrotnie opisywany problem - aby go rozwiązać w po zakończneiu walk (pojawieniu się czarnego ekranu) należy wielkokrotnie (aż do skutku) wciskać przycisk START
2BII!2B
mokir10
Junior
Junior
Posty: 10
Rejestracja: 01 kwietnia 2005, 14:10

Post autor: mokir10 »

nie wiem jaka mam wersje..gdzie moge to sprawdzic?....a jak narazie sprobuje z tym 'startem' jak przejdzie to nie bede potrzebowal tych save'ow...ale jak juz cos odkryje to mi sie automatycznie zapisze??
Awatar użytkownika
BzyRes
Administrator
Administrator
Posty: 2048
Rejestracja: 17 lutego 2003, 18:50

Post autor: BzyRes »

Jesli gra zajmuje bardzo mala ilosc miejsca, co w przypadku RIPa TK3 stanowi kilkadziesiat MB, to wersja sila rzeczy nie jest kompletna. Problem przez Ciebie poruszony [odnosnie black screen'a po przejsciu Arcade] najwyrazniej na to wskazuje.

Zapisze automatycznie, o ile zaznaczysz odpowiednia opcje w ustawieniach gry - Auto Save w Options > Memory Card.
ODPOWIEDZ