problem z tekken 3 (oryginał)

Masz nieopisany dotąd problem z konkretnym tytułem i emulatorem ePSXe? Pisz śmiało.
rabbit66
Nowicjusz
Posty: 1
Rejestracja: 05 maja 2005, 08:44

problem z tekken 3 (oryginał)

Post autor: rabbit66 »

1. Posiadam oryginalnego tekkena 3 (Czarna płytka itp ;P) jeszcze z czasów kiedy posiadałem konsolkę (nie wiem co mnie podkusiło żeby ją sprzedać). ePSXe w wersji 1.5.2. Po przejściu gry w dowolnym trybie albo powrocie z menu wyboru postaci (start + select) gra wywala czarny ekran i.... koniec. Musze restartować grę. Czym może być to spowodowane ???

2. Druga sprawa do tekkena 3. Mianowicie dźwięk jest jakby wolny jak i obraz również (ślamazarne postacie). ePSX`a używam już dłuższy czas (nie zawodowo :P) i mógłbym przysiąc że kiedyś działał mi normalnie. Czy ma to związek z np: porysowaną płytką ???

Musze się przyznać że już od roku chyba nie aktualizowałem wtyczek i zawsze działałem na tych samych.

Posiadam też sporo innych gier ale one działają bez większych problemów.


THX już poczytałem sobie i jednak sie udało :) problem ze starymi wtyczkami jednak był. Dział DOWNLOADS działa cuda ;)
Ostatnio zmieniony 12 maja 2005, 08:00 przez rabbit66, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
BzyRes
Administrator
Administrator
Posty: 2048
Rejestracja: 17 lutego 2003, 18:50

Post autor: BzyRes »

1) Sprobuj wcisnac START podczas black sreeena. Przyczyn moze byc wiele - porysowana plyta [wtedy robimy ISO i gramy z obrazu], wadliwa wersja [wtedy musimy skombinowac nowa], etc.

Poszperaj troche na forum. Tematow odnosnie problemow z emulacja TK3 jest sporo i w nich wlasnie jest wiecej konkretnych informacji [TK3 w roznych wersjach regionalnych roznie sie zachowuje].

2) Podaj konfiguracje sprzetowa i ustawienia emulatora.
Musze się przyznać że już od roku chyba nie aktualizowałem wtyczek i zawsze działałem na tych samych.
Trza isc z duchem postepu i uzywac najnowszych, poniewaz zazwyczaj sa mniej zabugowane i posiadaja wieksze mozliwosci niz starsze wersje. Dzial Download oferuje w zasadzie wszystko, co do zycia potrzebne [oprocz kobiet i wodki], wiec nie namyslaj sie dlugo i sciagaj plugsy celem aktualizacji.
winter_mute
TROLOŻERCA
TROLOŻERCA
Posty: 5211
Rejestracja: 04 września 2002, 12:21
Kontakt:

Post autor: winter_mute »

1) W ustawiueniach wtyczki graficznej, w sekcji special game fixes zaznacz opcję "Disable Cord check"

2)
a) Sprawdź czy opcjach emu {Options > Country} jest zaznaczone Autodetect.
b) jeśli masz wersję PAL mozesz to zdeczka przyśpieszyć do 60klatek / sek (fps) coby gra abrała odpowiedneij prędkości.
2BII!2B
ODPOWIEDZ