Tajemniczy prostokat w FFVII

Masz nieopisany dotąd problem z konkretnym tytułem i emulatorem ePSXe? Pisz śmiało.
Awatar użytkownika
vampire500
Junior
Junior
Posty: 10
Rejestracja: 19 lipca 2005, 17:12

Tajemniczy prostokat w FFVII

Post autor: vampire500 »

Przed chwila skonczylem ogladac Advent Children :D i nabralem ochoty na kolejne przejscie mojej ukochanej gry :D Tylko niestety podczas walk w prawym gornym rogu widac duzy niebieski prostokat. Co dziwniejsze przed reinstalka systemu tego nie bylo. Probowalem zmieniac ustawienia w roznych pluginach ale nic nie dziala. Zazwyczaj korzystam z Pete's OpenGL Driver 1.76. (Odnosnie recki FFT prace trwaja :) )
winter_mute
TROLOŻERCA
TROLOŻERCA
Posty: 5211
Rejestracja: 04 września 2002, 12:21
Kontakt:

Post autor: winter_mute »

1) Włączyłeś wszystkie sgf'y i ustawiłeś odpowiednio: Offscreen drawing, Framebuffer texture i Framebuffer access :?:
2) Zainstalowałeś sterowniki :?: Może kłopoty są spowodowane przez nie - zainstalij starsze/nowsze stery dla k. graficznej.
2BII!2B
Awatar użytkownika
vampire500
Junior
Junior
Posty: 10
Rejestracja: 19 lipca 2005, 17:12

Post autor: vampire500 »

Jesli chodzi o sterowniki to zainstalowalem nowe i nic sie nie zmienilo. Z kolei
OD/FT/FA ustawilem na 4/2/3 a w sgf'ach wylaczylem wszystko poza adjust framebuffer access dla FFVII i teraz gierka hula jak nigdy :D
Awatar użytkownika
kr3c1k
User
User
Posty: 59
Rejestracja: 28 lutego 2004, 21:19

Post autor: kr3c1k »

Hiehie, witam was wszystkich :) Jejq ale mnie tutaj dawno nie bylo :/ Wszystko sie pozmienialo 0_0
Ale widze ze chyba na lepsze :)

Hmm...ja tez po obejrzeniu A.C. postanowilem przejsc jeszcze raz FF VII :D Wszystko chodzi idealnie i pieknie poza jednym malym denerwujacym szczegolem... gdy skonczy sie walka i pojawia sie ilosc zdobytych expow strasznie muzyka zwalnia... W sumie da sie z tym grac ale troche wkurzajace to jest ;P
Uzywam Eteernal SPU 1.41, zmienialem juz chyba wszystko i nie mam pojecia przez co to ... :( Macie moze akies pomysly ??

Ps. Sorki ze tak troche nie na temat ;P

Ps2. Na forum znalazlem temacik ze moze to przez zle ustawienia plugina graficznego...ale chyba dzwiek by wariowal podczas walki lub "w terenie" a nie przy niebieskiej planszy z naliczaniem kasy i doswiadczenia....

Ps3. Gram na ISO :)

------
Edit:
Juz sobie poradzilem :D To jednak plugin video :)
:)
ODPOWIEDZ