Prośba

Masz nieopisany dotąd problem z konkretnym tytułem i emulatorem ePSXe? Pisz śmiało.
Bomber
Senior
Senior
Posty: 138
Rejestracja: 27 sierpnia 2005, 13:36
Kontakt:

Prośba

Post autor: Bomber »

mam małą prosbe :)
Czy mógłby kto mi podać konfiguracje następujących gier aby działały jak najlepiej na ePSX'e (chodzi mi o najlepszą jakośc obrazu i wogóle wszystkiego)

Oto te gry:
Final Fantasy VIII I IX
Chrono cross
Front mission 3
Tekken 3
Wild Arms 2
Legend of Dragoon
Xenogears
Lunar (wszystkie częsci)
Star Ocean 2
Tales of destiny 1 i 2

troche tego durzo i mozliwe ze juz taki temat był ale zalezy mi na tym :( naprawdę dzięki za jakąkolwiek pomoc nawet jezeli ktoś mnie zbluzga to sie niepogniwam bo lubie ta strone :D a innym też sie to przyda ;)
Pentium D 2 rdzenie 2666mhz 1024 DDRII DUAL CHANNEL 2xSamsung 160gb 7200obr GeForce 7300GS 256MB
>>>PSEmu<<< FOREVER

Oj nie ładnie winter mute robic w konia "darmowe gry na ps2" heheeh
Mortus
Administrator
Administrator
Posty: 840
Rejestracja: 05 września 2002, 17:35

Post autor: Mortus »

Ehh...ten jeden raz (ale następnym razem poszukaj z łaski swojej :P):
1 - PetesOGL
2 - EternalSPU
3 - A reszta jest do przeczytania tu, przykładowo - tu jest FF9
Quidquid latine dictum sit, altum videtur.
Whatever is said in Latin, sounds profound.
Cokolwiek powiesz po łacinie, brzmi mądrze.
Bomber
Senior
Senior
Posty: 138
Rejestracja: 27 sierpnia 2005, 13:36
Kontakt:

Post autor: Bomber »

w liscie kompatibilnosci nie piszę jak ustawic dany plugin a o to własnie mi chodzi jakie pluginy potrzeba to ja wiem :) tylko te ustawienie :(
Pentium D 2 rdzenie 2666mhz 1024 DDRII DUAL CHANNEL 2xSamsung 160gb 7200obr GeForce 7300GS 256MB
>>>PSEmu<<< FOREVER

Oj nie ładnie winter mute robic w konia "darmowe gry na ps2" heheeh
Mortus
Administrator
Administrator
Posty: 840
Rejestracja: 05 września 2002, 17:35

Post autor: Mortus »

Biorąc za przykład to FF9 - są tam podane zmiany w pluginach niezbędne do prawidłowego działania gry w stosunku do ich ustawień pierwotnych, które to w większości przypadków są tymi, które znajdziesz podane na stronie (a do których linki podałem Ci w poście powyżej :]). Ustaw plugi tak jak jest tam napisane i o ile w kompatybilności nie są podane żadne zmiany, to powinno bez problemu działać. Jeżeli tak nie jest (i uda Ci się to na własną rękę skorygować) bądź gra nie jest wyświetlana najlepiej jak tylko może być (i uda Ci się to na własną rękę skorygować :P) to możesz sobie wtedy kulturalnie dodać wpis do kompatybilności i tym samym pomóc tym, którzy nie są tak przenikliwi ;-)
Quidquid latine dictum sit, altum videtur.
Whatever is said in Latin, sounds profound.
Cokolwiek powiesz po łacinie, brzmi mądrze.
Bomber
Senior
Senior
Posty: 138
Rejestracja: 27 sierpnia 2005, 13:36
Kontakt:

Post autor: Bomber »

Lubisz ta robotę co Mortus :D
no niech będzie sam spróbuje cos wykombinować z tymi pluginami ;)
Pentium D 2 rdzenie 2666mhz 1024 DDRII DUAL CHANNEL 2xSamsung 160gb 7200obr GeForce 7300GS 256MB
>>>PSEmu<<< FOREVER

Oj nie ładnie winter mute robic w konia "darmowe gry na ps2" heheeh
winter_mute
TROLOŻERCA
TROLOŻERCA
Posty: 5211
Rejestracja: 04 września 2002, 12:21
Kontakt:

Post autor: winter_mute »

Oprócz kompatybilności warto zerknąc na >
http://www.psemu.pl/psx.php?dzial=Artykuly&kat=konfig
i przejedź w dół do sekcji gry.

aha, jesli jakaś gra nie jest wylistowana na Liście kompatybilności ani w dziale {Artykuły > Konfiguracje} to prawdopodobnie pracuje prawidłowo pod podstawowąkonfiguracją pluginów.
2BII!2B
Awatar użytkownika
BzyRes
Administrator
Administrator
Posty: 2048
Rejestracja: 17 lutego 2003, 18:50

Post autor: BzyRes »

A ja bede upierdliwy i poprosze, aby tematy nazywac tak, jak powinno sie to robic. Zademonstruje maly przyklad:

Temat postu: Prośba - ŹLE !!!
Temat postu: Prośba o podanie konfiguracji do gier - DOBRZE

Mam nadzieje, ze sie rozumiemy. Aha - z gory dziekuje.
Awatar użytkownika
Vatar
Nowicjusz
Posty: 3
Rejestracja: 17 grudnia 2005, 00:03

Post autor: Vatar »

A ja blagam niech ktos mi wytlumaczy (moze byc jak najglupszemu czlowiekowi na swiecie :D ) jak skonfigurowac ePSX abym mogl grac bez problemow w "Legend of Dragon". Zwiedzilem juz chyba wszystkie tematy z tym zwiazane i nie spotkalem takiego oporu z urouchomieniem tej gry jak u mine :( tzn. jak skonfiguruje emulator tak jak podaliscie to mi sie strasznie tnie choc znalazlem na to rozwiazanie. Ale wtedy pojawia sie nastepny problrm. NIE MAM DZWiEKU bo gra dziala plynnie wtedy gdy wylacze CDDA, XA, SPU IRQ. Prosze o pomoc bo naprawde mam wielka ochote pograc w ta gre :D

P.S.
Nie moge tez znalezc Pete's OpenGL 1.75. Jesli to wina tego ze nie posiadam akurat tego pugina (obecnie mam Pete's OpenGL 1.72) to prosze o jakiegos linka aby sciagnac ww wersje.

Rozumiem ze takie prosby maga juz was meczyc ale ja jestem lewakiem jesli chodzi o emulacje :(
Awatar użytkownika
BzyRes
Administrator
Administrator
Posty: 2048
Rejestracja: 17 lutego 2003, 18:50

Post autor: BzyRes »

Vatar pisze:A ja blagam niech ktos mi wytlumaczy (moze byc jak najglupszemu czlowiekowi na swiecie ) jak skonfigurowac ePSX abym mogl grac bez problemow w "Legend of Dragon".
Zgodnie z zyczeniem: Balcerowicz musi odejsc!
Vatar pisze:Zwiedzilem juz chyba wszystkie tematy z tym zwiazane i nie spotkalem takiego oporu z urouchomieniem tej gry jak u mine
Bo generalnie nie ma zadnych oporow, o ile posiada sie odpowiednio skonfigurowany emulator, odpowiednia wersje gry i odpowiedni sprzet. No wlasnie - sprzet. Dlaczego nie podales zadnej informacji o specyfikacji posiadanego komputera?

Ja bym zaczal od zrzucenia gry do ISO, czyli obrazu. Jak to zrobic, napisane jest w co drugim temacie tego dzialu, a takze w Artykułach sekcji PlayStation. A dzwiek nalezy wlaczyc, bo co to za granie w jRPGa bez dzwieku...
Vatar pisze:P.S.
Nie moge tez znalezc Pete's OpenGL 1.75. Jesli to wina tego ze nie posiadam akurat tego pugina (obecnie mam Pete's OpenGL 1.72) to prosze o jakiegos linka aby sciagnac ww wersje.
Przeciez mamy Download na stronie. PlayStation > Download > Pluginy - tam znajdziesz wszystko, czego potrzeba.

Upraszam o rozpisanie konfiguracji sprzetowej PeCeta, bo bez tego trudno cokolwiek poradzic. Tzn. mozna, ale wiazaloby sie to z pisaniem ciut przydlugiego wywodu.
Awatar użytkownika
Vatar
Nowicjusz
Posty: 3
Rejestracja: 17 grudnia 2005, 00:03

Post autor: Vatar »

Dziekuje o info o pluginach.
A posiadam:

System: Windows XP
Proc: 1,7
Grafika: Radeon 9800 Pro 128
Pamiec: 512
Dzwiek: Sound Blaster Live 5.1
ODPOWIEDZ