Final Fantasy 8

Masz nieopisany dotąd problem z konkretnym tytułem i emulatorem ePSXe? Pisz śmiało.
Awatar użytkownika
SoulReaver
Spammer
Posty: 38
Rejestracja: 17 lutego 2006, 23:01
Kontakt:

Final Fantasy 8

Post autor: SoulReaver »

a wiec mam problem kiedy gram w ff8. kiedy jest walka:
muzyka gra za szybko
wogole wszystko sie dzieje szybko
rozgrywka za szybko :(
prosze o pomoc !!!
a gre kupilem pirata rzecz jasna :D
i plyta nie jest zjechana :)
prosze o pomoc no jak najszyciej prosze
editek maly ;)
zapomnialem grafa u mnie na kazdej grze jest na low detail a ja chcem zeby byla jak na psx prosze o pomoc :(
Mortus
Administrator
Administrator
Posty: 840
Rejestracja: 05 września 2002, 17:35

Post autor: Mortus »

SoulReaver pisze:gre kupilem pirata rzecz jasna
1. Nie chwalimy się tym na forum - pierwsze ostrzeżenie.
2. Tylko podczas walki jest za szybko czy zawsze tak jest?
3. Jeżeli wszystko chodzi za szybko to włacza się w opcjach pluga graficznego Autodetect FPS/Frame skipping Limit i Use FPS Limit (o czym pisaliśmy setki razy).
Ostatnio zmieniony 18 lutego 2006, 22:26 przez Mortus, łącznie zmieniany 1 raz.
Quidquid latine dictum sit, altum videtur.
Whatever is said in Latin, sounds profound.
Cokolwiek powiesz po łacinie, brzmi mądrze.
Awatar użytkownika
SoulReaver
Spammer
Posty: 38
Rejestracja: 17 lutego 2006, 23:01
Kontakt:

Post autor: SoulReaver »

pisze wyraźnie !!!!
w czasie walki noi zmienilem co nieco wiec pomozcie mi
winter_mute
TROLOŻERCA
TROLOŻERCA
Posty: 5211
Rejestracja: 04 września 2002, 12:21
Kontakt:

Post autor: winter_mute »

SoulReaver pisze:kiedy jest walka:
muzyka gra za szybko
wogole wszystko sie dzieje szybko
rozgrywka za szybko
Tak jak napisał Mortus problem najprawdopodobniej tkwi w ustawieniach wtyczki wideo, aby sie nie powtarzać dodam że cała sprawa jest opisana od dawna >
http://www.psemu.pl/psx.php?dzial=FAQ#pyt3
jak zwykle nie czytałeś :P
2BII!2B
Awatar użytkownika
SoulReaver
Spammer
Posty: 38
Rejestracja: 17 lutego 2006, 23:01
Kontakt:

Post autor: SoulReaver »

dobra juz ustawiem wszytsko ladnei jest tylko teraz jak zwykle mi nikt nie pomoze no ale co tam :P
wiec wsyztskie gry na emu maja ustwione na low details to znaczy ze mam
np.
rozmazany obraz(troche)
grafa na niskim poziomie
cyfry i litery sa sa takie ............. kwadratowe :/
Awatar użytkownika
BzyRes
Administrator
Administrator
Posty: 2048
Rejestracja: 17 lutego 2003, 18:50

Post autor: BzyRes »

SoulReaver pisze:dobra juz ustawiem wszytsko ladnei jest tylko teraz jak zwykle mi nikt nie pomoze no ale co tam
Jak zwykle wypadaloby wykazac odrobine samodzielnosci i jak zwykle poszukac gotowej odpowiedzi na forum lub stronie, ktora jak zwykle jest na wyciagniecie reki. Konfiguracja emulatora i pluginow dla FF VIII.
Awatar użytkownika
SoulReaver
Spammer
Posty: 38
Rejestracja: 17 lutego 2006, 23:01
Kontakt:

Post autor: SoulReaver »

ale ja nie chcem do ff8 tylko do wszytskich gier zeby byla na high details a nie na low :/ a do tego zeby byla grafa jak na psx :)
Awatar użytkownika
BzyRes
Administrator
Administrator
Posty: 2048
Rejestracja: 17 lutego 2003, 18:50

Post autor: BzyRes »

Moja cierpliwosc sie konczy, powaznie. Pisalem cos o samodzielnosci? Masz wymalowany dzial z konfiguracjami. Nic, tylko czytac i kserowac ustawienia do swojego emulatora.
SoulReaver pisze:a do tego zeby byla grafa jak na psx
Grafike odpowiadajacej PSXowej mozna osiagnac po zastosowaniu wtyczki P.E.Op.S. Soft Driver, ktorej opis wraz z konfiguracja znajduja sie we wspomnianym powyzej dziale. Uprzedzam, ze tak identycznej grafiki nie uzyskasz, bo PSX, to nie tylko sama konsola ale i TV, ktorego obraz znacznie rozni sie od tego znanego z pecetowego monitora.
SoulReaver pisze:ale ja nie chcem
Ostatni raz powtarzam - chcę, a nie chcem. Nastepnym razem bedzie kolejne upomnienie, od ktorego juz tylko o krok od bana.
Awatar użytkownika
SoulReaver
Spammer
Posty: 38
Rejestracja: 17 lutego 2006, 23:01
Kontakt:

Post autor: SoulReaver »

nie dziala :?
cos chyba nie tak :?
mozesz podac nazwe pluginu ktory bedzie mial grafe jak na psx ?? (prawie)
bo chce.. ekhem CHCę miec lepsza grafe a nie tak jak teraz :?
Awatar użytkownika
BzyRes
Administrator
Administrator
Posty: 2048
Rejestracja: 17 lutego 2003, 18:50

Post autor: BzyRes »

Podalem ci juz nazwe - P.E.Op.S. Soft Driver - przu ustawieniu rozdzielczosci na 640x480 otrzymasz dokladnie to samo, co w zakresie geenrowania grafiki oferuje PlayStation.

Prosilem, abys samodzielnie zaglebil sie w konfiguracje, podalem zreszta gotowy odnosnik do konkretnego zrodla. No i dalej pytasz sie o to samo, mimo ze odpowiedz zostala juz udzielona.

Jesli posiadasz co najmniej Pentium III 500MHz i GeForce 256 / 2MX, to uzyj Pete's OpenGL z podanym ustawieniem. Nic wiecej nie dodaje, bo WSZYSTKO jest opisane w artykulach i na forum. A skoro jest opisane, nie ma najmniejszego sensu sie powtarzac. Czytaj, czytaj, jeszcze raz czytaj i samodzielnie kombinuj.
Zablokowany