crash bandicoot

Masz nieopisany dotąd problem z konkretnym tytułem i emulatorem ePSXe? Pisz śmiało.
gryfen
Nowicjusz
Posty: 3
Rejestracja: 26 lutego 2006, 05:03

crash bandicoot

Post autor: gryfen »

wrzucielm w wyszukiwarke na stronie i nie znalazlo nigdzie,wiec mam nadzieje ze sie nie powtarzam
a wieć sciagnalem z sieci crasha bandicoot'a 3warped
i nie potrafie go odpalic
byl on w rar'ze po rozpakowaniu byly pliki bin i cue
zrobilemz nich obrazy plyt i zawartosc jeszcze bardziej mnie zadziwila
poniewaz,wewnatrz znajdowaly sie foldery :
-DRAGON
-S0
S1
S2
S3
i pliki luzem:
SCUS_942.44
ZDUMMY
SYSTEM
zaden z tych plikow nie posiada rozszerzenia
jesli codzi o zawartosc foledow to
DRAGON:
CDEMO.STR
SPYRO.EXE
WAD.WAD
FOLEDRY S0-S3
PLIKI W FORMACIE .NSD I .NSF
I JEDEN PLIK Z ROZSZERZENIEM BIN
probowalem emulowac to przez eosx'a 1.5.2
tekken 3 mi na nim działa bez zarzutow
i emuraydena ale nie ma efektow:/
dzieki za pomoc z gory
Mortus
Administrator
Administrator
Posty: 840
Rejestracja: 05 września 2002, 17:35

Post autor: Mortus »

gryfen pisze:sciagnalem z sieci crasha bandicoot'a 3warped
Nie ma się czym chwalić ;)
gryfen pisze:byl on w rar'ze po rozpakowaniu byly pliki bin i cue
zrobilemz nich obrazy plyt
bin i cue to już jest obraz płyty.... dokładniej mówiąc bin jest obrazem, a cue takim dodatkowym pliczkiem (jakieś dodatkowe dane dot. odczytu ma)
gryfen pisze:zaden z tych plikow nie posiada rozszerzenia
I mieć nie musi

A teraz kolejno:
1 - konfiguracja sprzętu
2 - konfiguracja emulatora (typ wtyczek i ich ustawienia.... w szczególności video)
3 - jak przejawia się "nieemulowanie" tej gry przez ePSXe? Wywala coś w debuggerze?
Quidquid latine dictum sit, altum videtur.
Whatever is said in Latin, sounds profound.
Cokolwiek powiesz po łacinie, brzmi mądrze.
Awatar użytkownika
BzyRes
Administrator
Administrator
Posty: 2048
Rejestracja: 17 lutego 2003, 18:50

Post autor: BzyRes »

gryfen pisze:a wieć sciagnalem z sieci crasha bandicoot'a 3warped
Cos mi sie wydaje, ze chwalenie sie zlodziejstwem weszlo w mode ostatnimi czasy. A szkoda.
gryfen pisze:byl on w rar'ze po rozpakowaniu byly pliki bin i cue
zrobilemz nich obrazy plyt
Jak ja lubie przypadki, kiedy ktos pobiera nielegalny obraz z sieci, nie wiedzac nawet, co do czego sluzy. Plik BIN = obraz. Nie mam pojecia jak zrobiles obraz z obrazu. Ok, czytamy dalej.
gryfen pisze:i zawartosc jeszcze bardziej mnie zadziwila poniewaz,wewnatrz znajdowaly sie foldery :
Normalna sprawa - tak wyglada zawartosc CD z gra na PSXa. Wie o tym kazdy, kto choc raz w zyciu namascil swe dlonie dotykiem oryginalnej plyty z gra.
zaden z tych plikow nie posiada rozszerzenia
Przyjrzyj sie dokladniej. :]
gryfen pisze:probowalem emulowac to przez eosx'a 1.5.2
tekken 3 mi na nim działa bez zarzutow
i emuraydena ale nie ma efektow:/
dzieki za pomoc z gory
Alez prosze bardzo.

Powiem tak. Trzeci CB jest bezblednie emulowany przez ePSXe - o ile ma sie do czynienia z dzialajaca, oryginalna wersja tejze gry. W tym przypadku biore odpowiedzialnosc za swoje slowa. Co do wszystkich smieci z P2P / FTP i innych skladzikow syfu - niestety nie wypowiem sie i nie pomoge, choc moglbym. Jednak jakos nie usmiecha mi sie wyreczanie barana, ktory owa gre udostepnil w sieci. Moze jego popros o pomoc?
gryfen
Nowicjusz
Posty: 3
Rejestracja: 26 lutego 2006, 05:03

Post autor: gryfen »

wiec
jesli chodzi o konfiguracje video to probowalem kilku opcji
nie chwale sie iz sciagnalem to z sieci,stwierdzam fakt,tym bardziej.ze jakos trudno bylo mi znalezc crasha 3 w sklepie:/ wiec pozostaje tylko i wyalcznie siec,
gadałem z jednym z tych "baranów" ale on takze jeszcze nie skonczyl sciagac:/
jesli chodzi o robienie obrazu plyty,chodziło mi o to iz uzylem deamona aby ja "zamontowac"i sprawdzic zawartosc:)
nie wywala mi żadnych błędów,poprostu sie nie uruchamia
p.s. nie widziałem w zyciu jak wyglada zawartosc plyty na psx'a:p
wiec wybaczcie moje zdziwienie
a tak z ciekawosci czy pliki z rozszerzeniem nsd i nsf to nie sa pliki alcochola120?
z tego co pamietam on ma chyba wlasne zabezpieczenia i nie idze tego ruszyc niczym innym:/
winter_mute
TROLOŻERCA
TROLOŻERCA
Posty: 5224
Rejestracja: 04 września 2002, 12:21
Kontakt:

Post autor: winter_mute »

gryfen pisze:nie chwale sie iz sciagnalem to z sieci,stwierdzam fakt,tym bardziej.ze jakos trudno bylo mi znalezc crasha 3 w sklepie:/ wiec pozostaje tylko i wyalcznie siec,
Jakoś słabo szukałeś >
http://www.menago.com.pl/index.php/cPath/31_42
a żeby nie było że za drogo to zawsze pozostaje >
http://www.allegro.pl/search.php?string ... &country=1
gryfen pisze:a tak z ciekawosci czy pliki z rozszerzeniem nsd i nsf to nie sa pliki alcochola120?
Z tego co pamiętam Alkohol120% to raczej mdf i mds...
gryfen pisze:probowalem emulowac to przez eosx'a 1.5.2
tekken 3 mi na nim działa bez zarzutow
Jako że Tekken Ci chodzi bez zarzutów skłaniam się do wniosku iz masz zrąbaną kopie gdyz Crash nie wymaga jakicholwiek orientalnych ustawień pod ePSXe i zapewniam Cię iz oryginał śmiga aż miło.

Wybacz nasz oburzenie, ale raz to nie ładnie wpadać na publiczne forum (gdzie wszyscy widza co piszesz, nie mam wątpliwości że gdyby policja tu zajrzała to również zobaczyłaby Twoją wypowiedź) i chwalić się stwierdzeniem - właśnie ukradłem CB3W. Po drugie na własnym przykładzie widzisz jak jest z grami z netu, jedna chodzi, a druga juz nie toteż nieuzasadnione wydają mi się pytania a czemu nie chodzi, jak ustawić emulator zeby chodziło etc... wierz mi że naczytałem się mase tego typu postów i z wpisu na wpis krew zalewa mnie coraz bardziej.
gryfen pisze:zawartosc jeszcze bardziej mnie zadziwila
poniewaz,wewnatrz znajdowaly sie foldery :
wierz mi że widziało się dziwniejsze rzeczy - wkladasz płytkę niby gra zajmuje 500-600MB a po otwarciu okazuje się ze na płycie nie ma plików, albo jest jeden plik zajmujący pare kilo - tak to już bywa z grami na PSXa :) nigdy nie wiesz na co trafisz :D Zresztą to i tak dobrze że napęd czyta płyty z grami na NGC i Xpudło nie jest już tak kolorowo :P
2BII!2B
gryfen
Nowicjusz
Posty: 3
Rejestracja: 26 lutego 2006, 05:03

Post autor: gryfen »

jeszcze raz serdeczne dzieki za pomoc:]
a jesli chodzi o ta plicje to sprawa miewa sie tak,iz mogliby przykladowo wytropic mnie po ip,tylko kto bedzie jechal za jedna osoba do innego kraju a wlasciwie na wyspe?:P
pozdrawiam
Awatar użytkownika
BzyRes
Administrator
Administrator
Posty: 2048
Rejestracja: 17 lutego 2003, 18:50

Post autor: BzyRes »

gryfen pisze:z tego co pamietam on ma chyba wlasne zabezpieczenia i nie idze tego ruszyc niczym innym:/
Alcohol nie zabezpiecza / szyfruje / separuje w zaden sposob danych w swoich obrazach. Taki MDF bezproblemowo obslugiwany jest przez Daemon Tools, a nawet przez ePSXe w czystej, alkoholowej postaci.
ODPOWIEDZ