Hmmm... a ja powiem tak:
1) płyty są z tej samej wersji gry - NTSC i PAL, tudzież różne wersje językowe poszczególnych płyt nie zadziałają ze sobą.
2) jeśli druga płytka jest porysowana to zrzuć ją ponownie, lub w przypadku znacznego wyeksploatowania nośnika oddaj go do regeneracji.
3) jeśli wcześniej bawiłeś się w oszukiwanie (używałeś kodów gameshark`a) to może się okazać konieczna reinstalacja emulatora z usunięciem ustawień z rejestru.
Zawiecha i błąd w FFVII
-
- TROLOŻERCA
- Kontakt:
-
- Junior
-
- TROLOŻERCA
- Kontakt:
Wersje regionalne:jednak nie wiem co do NTSC i PAL
- PAL to europejska
- NTSC to USA/Kanada lub Japonia
Werje PAL są dodatkowo podzielone na regiony europy czyli tzw. wersje językowe... Tak czy siak chodzi o to że pomimo iż obie wydane są po angielsku to wersja PAL (UK) i NTSC (US) nie będą ze sobą działać.
Jak to rozpoznać - otóż to jest bardzo prosto na każdej płytce masz nadrugowany identyfikator gry, jeśli ID z pierwszej i drugiej płyty będą się rózniły 4 pierwszymi znakami to masz do czynienia z różnymi wersjami regionalnymi.
Nie za bardzo jaże - skąd wiesz że są ok, skoro masz na dysku? Obraz płyty można zrzucić nawet z pękniętego nosnika - zapewniam że będzie ładnie wyglądał na dysku, ale za nic w świecie nie uruchomisz go na niczymPłytki są ok... tz mam ich obrazy na dysku.

Jeśli skrót PEC Ci nic nie mówi, to pewnie nie on jest przyczyną.a co do oszukiwania to raczej ni bo ni kojarze co to znaczy
2BII!2B