WWF Smackdown 2 - Know Your Role PAL

Masz nieopisany dotąd problem z konkretnym tytułem i emulatorem ePSXe? Pisz śmiało.
Terel
Nowicjusz
Posty: 4
Rejestracja: 16 sierpnia 2006, 13:55

WWF Smackdown 2 - Know Your Role PAL

Post autor: Terel »

Prosze o pomoc w konfiguracji emulatora... na potrzeby tej gry..Sciagnolem juz emulator "ePSX" z tej strony i starego i tego nowego.. sciagnolem wszystkie pluginy i nic :cry: Bios sciagnolem z eMula.. myslalem ze moze gra jest zepsuta.. ale jak odpalilem ja w emulatorze "EmuRayden" to sie odpalila bez problemu ale w tym emulatorze nie mozna konfigurowac ustawiec jesli chodzi o grafike i grafa jest strasznie skopana.. Dzieki z gory za wszelka pomoc...
winter_mute
TROLOŻERCA
TROLOŻERCA
Posty: 5211
Rejestracja: 04 września 2002, 12:21
Kontakt:

Post autor: winter_mute »

Terel pisze:Prosze o pomoc w konfiguracji emulatora... na potrzeby tej gry.
Wydaje mi się iz Smackdown!2 nie wymaga jakiś specjalnych ustawień co potwierdzają również inni >
http://www.psemu.pl/psx.php?dzial=Kompa ... ytul&id=67
i standardowe konfiguracje >
http://www.psemu.pl/psx.php?dzial=Artykuly&kat=konfig
powinny być ok. Ewentualnie można zoptymalizować konfig pod Twój sprzęt, lub doradzić jakie pluginy będą najlepsze dla Twojego kompa, ale niezbędne są pewne informacje... chyba wiesz jakie :)
Terel pisze:Bios sciagnolem z eMula
Nie ma się czym chwalić, bo raz to nielegalne, a dwa nie jest to pewne źródło plików więc moja pierwsza uwaga tudzież wskazówka - sprawdź BIOS. choćby poleceniem {File > Run BIOS}... jesli emulator nie ruszy masz już pierwszy trop.

Tyle na start
2BII!2B
Terel
Nowicjusz
Posty: 4
Rejestracja: 16 sierpnia 2006, 13:55

Post autor: Terel »

Jeśli chodzi o te informacje to oto one: Bios dziala bez problemu.

Processor
Model : 1x AMD Athlon(tm) 64 Processor 3000+
Speed : 1.81GHz

Total Memory : 1GB DDR-SDRAM

Video System
Adapter : NVIDIA GeForce 6600 GT

Operating System(s)
Windows System : Microsoft Windows XP/2002 Home 5.01.2600 (Dodatek Service Pack 2)
winter_mute
TROLOŻERCA
TROLOŻERCA
Posty: 5211
Rejestracja: 04 września 2002, 12:21
Kontakt:

Post autor: winter_mute »

Możnaby spróbować dobrać inny BIOS. Zasada jest jedna - jeśli korzystasz z SCPH 1001, to zmieniasz na 7502, a w przypadku odwrotnym z 7502 na 1001. Wydaje mi się że nie tu jest pies pogrzebany, ale warto spróbować.

Druga sprawa to coś mogło się sypnąć po drodze bądź czegoś po prostu brakuje - rzuć okiem na pierwszy akapit poniższego tematu >
viewtopic.php?t=1647
Mozliwe że kuku jest spowodowane wadliwym sczytywaniem gry z napędu, jak masz trochę miejsca na dysku to warto zrzucić grę do ISO. W końcu istnieje możliwość iż cos jest skopane w konfiguracji - imo najszybszym rozwiązaniem jest instalacja InPCP, która usunie stare ustawienia i zastąpi je własnymi... w przypadku tej paczki jedyne co musisz zrobić to wrzucić BIOS do odpowiedniego katalogu, zmienić wtyczkę wideo i skonfigurować ją jak podano poniżej.

W końcu dla Twojego sprzetu polecałbym wtyczkę Pete`s OpenGL2 jesli chodzi o konfiguracje polecam łatwy i jednocześnie bardzo szybki sposób:
1) włączasz konfiguracje wideo
2) w lewym dolnym rogu okna klikasz w przycisk "Nice"
3) następnie poczawszy od góry dobierasz interesującą Cię rozdzielczość i tryb wyświetlania (okno/pełny ekran)
4) w sekcji Textures zmieniasz filtrowanie na "2: Extended...", a opcję "HiRes textures" dobierasz metodą prób do własnych wizualnych upodobań .
5) Resztę zostawiasz bez zmian.

Dobór pozostałych wtyczek zależy od Ciebie, co najwyżej mogę doradzić Eternal SPU dla dźwięku, konfiguracja jest na stronie, w dziale Artykuły. W przypadku InPCP nie licząc Pete's OpenGL2 wtyczki są skonfigurowane, więc co najwyżej musisz tylko wybrać z listy te, które Cię interesują.
2BII!2B
Terel
Nowicjusz
Posty: 4
Rejestracja: 16 sierpnia 2006, 13:55

Post autor: Terel »

Kurde :cry: Ciągle to samo... jak bym tego nie skonfigorowal..to włącza się to intro PSX.... i kiedy ma się włączyć ładowanie płyty obraz robi się czarny i nic się nie dzieje.
winter_mute
TROLOŻERCA
TROLOŻERCA
Posty: 5211
Rejestracja: 04 września 2002, 12:21
Kontakt:

Post autor: winter_mute »

Terel pisze:Ciągle to samo... jak bym tego nie skonfigorowal..to włącza się to intro PSX.
Jesli piszesz o znanym z psxa motywie z pomaranczowym logo >

Obrazek
to taka systuacja przy normalnie skonfigurowanym ePSXe nie powinna mieć miejsca. W przypadku innych emulatorów (takich jak choćby pSX z którego screen pochodzi) jak najbardziej to norma, ale nie w przypadku ePSXe. Jesli wyskakuje Ci powyższy ekran to znaczy ze z pewnością coś robisz źle...

Jest jeszcze jedna możliwość - spróbuj uruchomić grę na emulatorze PSXeven.
2BII!2B
Terel
Nowicjusz
Posty: 4
Rejestracja: 16 sierpnia 2006, 13:55

Post autor: Terel »

Dzięki za pomoc... aż wstyd się przyznać :roll: ..juz wszystko działa.. po prostu musiałem przerobić obraz na ISO..bo miałem go na początku w formacie zrobionym w nero..bo taką ściągnąłem grę... ale myślałem że to niema różnicy skoro na tym emureydenie poszło.. ale jednak jest różnica i już wszystko działa..Pozdro i jeszcze raz dzięki za pomoc.
winter_mute
TROLOŻERCA
TROLOŻERCA
Posty: 5211
Rejestracja: 04 września 2002, 12:21
Kontakt:

Post autor: winter_mute »

Terel pisze:Dzięki za pomoc..
Nie ma sprawy, od tego jest forum...
Ciesze się że w końcu to ruszyło, a tak przy okazji mała rada na przyszłość - nie chwal się publicznie że masz grę z nielegalnego źródła bo po pierwsze to nie powód do dumy, a po drugie jak to się mówi lepiej chuchać na zimne.
2BII!2B
ODPOWIEDZ