Pliki rar

Masz nieopisany dotąd problem z konkretnym tytułem i emulatorem ePSXe? Pisz śmiało.
xaoo
Nowicjusz
Posty: 2
Rejestracja: 01 września 2006, 10:15

Pliki rar

Post autor: xaoo »

Jestem odrobinke nowy w temacie emulacji i mam pytanko.
Przejrzalem forum i odpowiedzi nie znalazlem (nie twierdze ze jej nie ma :D )

Posiadam 2 gry konkretnie FFIX i FFX jako obrazy(?) plyt o rozszezeniu .rar

W jaki sposob zmusic ePSXa do odpalenia pliku z takim rozszezeniem? (wiem ze to nie sa archiwa bo rarem nie daja sie rozpakowac :||)

Czy nalezy wypalic to na plytki (jesli tak to jakim programem) czy jest moze sposob odpalania tego z dysku przy uzyciu jakiegos Deamon'opodobnego softu?


Z gory dzieki za odpowiedz.
Awatar użytkownika
Krecik
Junior
Junior
Posty: 6
Rejestracja: 30 sierpnia 2006, 12:31

Post autor: Krecik »

Ja mam wlasnie w takim formacie FF7 i normalnie odpalam (Run ISO)
"Brawa dla niego"

Obrazek
winter_mute
TROLOŻERCA
TROLOŻERCA
Posty: 5211
Rejestracja: 04 września 2002, 12:21
Kontakt:

Post autor: winter_mute »

xaoo pisze:Posiadam 2 gry konkretnie FFIX i FFX jako obrazy(?) plyt o rozszezeniu .rar. W jaki sposob zmusic ePSXa do odpalenia pliku z takim rozszezeniem?
Jeżeli piszesz o plikach rar, tzn jeśli oprócz ikony tego programu mają rozszerzenie rar to nalezy rozpakować archiwum - w środku powinny być pliki obrazu płyt, które bez problemu powinieneś uruchomić w ePSXe za pomoca polecenia {File > Run Image}, ew, jesli są w nieobsługiwanym formacie możesz obraz zamountoweać w napędzie wirtualnym, i skonfigurować ePSXe tak by z niego korzystał..
Krecik pisze:Ja mam wlasnie w takim formacie FF7 i normalnie odpalam (Run ISO)
Zauważ że WinRAR, przypisuje swoją ikonę również dla plików z rozszerzeniem *.ISO, które nie są skompresowanym archiwum, a zwykłym obrazem nośnika. JEst więc spora róznica pomiędzy uruchamianiem plików *.iso i plików *.rar, choć ich ikona po zainstalowaniu WinRARa w systemie windows wygląda identycznie.
2BII!2B
xaoo
Nowicjusz
Posty: 2
Rejestracja: 01 września 2006, 10:15

Post autor: xaoo »

Thx za pomoc mialem chyba po prostu walniete pliki :|

Mozna zamknac :)
ODPOWIEDZ