Problem z uruchomieniem Wild Arms 2

Masz nieopisany dotąd problem z konkretnym tytułem i emulatorem ePSXe? Pisz śmiało.
Fjuczers
Junior
Junior
Posty: 7
Rejestracja: 21 października 2006, 09:21

Problem z uruchomieniem Wild Arms 2

Post autor: Fjuczers »

Uzywam epsx 1.5.2, gralem juz w sporo gierek i nigdzei nie mialem problemow z wlaczeniem - a tutaj zaraz po intrze (reklamy firm) jest czarny ekran... moze czegos specjalnego trza uzyc by odpalic ta gre ???
Awatar użytkownika
BzyRes
Administrator
Administrator
Posty: 2048
Rejestracja: 17 lutego 2003, 18:50

Post autor: BzyRes »

Klikaj, na poczatek. Jak juz wyczerpiesz wszelkie mozliwosci uruchomienie gry w dalszym ciagu bedzie sprawialo problem, poglowimy sie dalej.
Fjuczers
Junior
Junior
Posty: 7
Rejestracja: 21 października 2006, 09:21

Post autor: Fjuczers »

BzyRes, wlasnie zrobilem test tych gier na emu:

Saga Frontier 2 (PSX)
Saga Frontier (PSX)
Star Ocean The Second Story (PSX)
Suikoden 2 (PSX)
Tactics Ogre - Ogre Battle (PSX)
The Granstream Saga (PSX)
Valkyrie Profile (PSX)
Grandia (PSX)

wszystkie dzialaja pieknie (niektore trzeba przez virtualny cd-rom odpalac, bo z iso nie ruszaja).

A jak z virtuala odpalam Wild Arms 2, to mam reklamy producentow i potem czarny ekran... moze trza jakis do tego specjlany plugin dolozyc albo cos ???. Jak Wy odplacie Wild Arms'a 2 ???. Nie jest to rip, full game na 2CD
Awatar użytkownika
BzyRes
Administrator
Administrator
Posty: 2048
Rejestracja: 17 lutego 2003, 18:50

Post autor: BzyRes »

Sprobuj uzyc takiego zestawu pluginow. Testowales gre na innych emulatorach? Proponuje szybki test pod CVGS / Emurayden, co by przekonac sie, czy aby na pewno nie mamy do czynienia z padlina.
Fjuczers
Junior
Junior
Posty: 7
Rejestracja: 21 października 2006, 09:21

Post autor: Fjuczers »

kurde nigdzie nie moge znalesc

Kod: Zaznacz cały

Pete's OpenGL Driver 1.71
mam u siebie Pete'sa w 3 odmianach ale kazdy w 1.75 (na stronce pete's gpu tej versji nie ma:/)

A przy

Kod: Zaznacz cały

P.E.Op.S. CDR Driver 1.4 
mam blad EXE epsx'a... a jak jakos go ustawie to nawet intro sie nie odpala...

PS. Emurayden ruszyla gra, wiec romik sprawny... grrr tylko wolalbym na epsxie grac tam mam wszstko obcykane :] I czy w Emurayden'ie mozna cos zmieniac bo nigdzie opcji nie widze, a przynajmniej rozdzialke by sie zmienilo...
Awatar użytkownika
BzyRes
Administrator
Administrator
Posty: 2048
Rejestracja: 17 lutego 2003, 18:50

Post autor: BzyRes »

OpenGL Pete'a moze byc dowolny. To samo tyczy sie wersji wtyczki CDR [aby nie byla starsza niz ta, ktora podal w_m].
mam blad EXE epsx'a... a jak jakos go ustawie to nawet intro sie nie odpala...
ASPI zainstalowales?
PS. Emurayden ruszyla gra, wiec romik sprawny... grrr tylko wolalbym na epsxie grac tam mam wszstko obcykane :] I czy w Emurayden'ie mozna cos zmieniac bo nigdzie opcji nie widze, a przynajmniej rozdzialke by sie zmienilo...
Mozna zmieniac to, co widac, ze da sie zmieniac - ustawienia sterowania, glosnosc dzwieku i kilka pomniejszych opcji. Pozostale kwestie da sie, w nieznazcnym stopniu, zmodyfikowac za pomoca CVGS Video Patch'a > KLIK. Narzedzie dedykowane jest protoplascie, czyli CVGS'owi.
winter_mute
TROLOŻERCA
TROLOŻERCA
Posty: 5211
Rejestracja: 04 września 2002, 12:21
Kontakt:

Post autor: winter_mute »

Próbowałeś już zmiany:
a) wersji emulatora z 1.6.0 na 1.5.2
b) BIOSu z 7502 na 1001 i vice versa
:?:
2BII!2B
Fjuczers
Junior
Junior
Posty: 7
Rejestracja: 21 października 2006, 09:21

Post autor: Fjuczers »

@winter_mute jeah odpailem na biosie 7502 i poszlo, tylko musze pobawic sie w grafike - bo nie wyswietla menusow podczas walki i na "domyslnych" ustawieniach przyszpiesza na animacjach (to akurat latwo zlikwidowac, gorzej z tymi menusami podczas walki)

Uffff uporalem sie z tym :], metoda prob i bledow wyswietla wszystko przy dobrej predkosci :D

A mam jeszcze pytanko, mam sprzet:

Althon 1700+
512 Ramu (333)
Radeon 9100 (taktowanie 250/400)

Jak widac to slaby sprzet, moze na takie maszyny jest jakis plugin graficzny dzieki ktoremu wyciagne jak najwiecej ???. Bo tak to korzystam z

Kod: Zaznacz cały

Pete's OpenGL Driver 1.75
i nie wiem czy szukac innych (bo w sumie gry ladnie wygldaja).

@BzyRes

ASPI - co to ???
Awatar użytkownika
BzyRes
Administrator
Administrator
Posty: 2048
Rejestracja: 17 lutego 2003, 18:50

Post autor: BzyRes »

@BzyRes

ASPI - co to ???
Toto. Skoro uporales sie z problemem - NVM.
(...) Jak widac to slaby sprzet (...)
Nie nazywalbym takiego monstrum slabym, do emulacji PSXa jest w sam raz, a nawet w sam raz z groszami. Mozesz zaryzykowac przesiadke na Pete's OpenGL 2, ale zapewniam, ze wydajnosc spadnie znacznie. W razie jakbys zechcial pokombinowac, odsylam do tematycznych artykulow w dziale PlayStation > Artykuły > Konfiguracje.
Fjuczers
Junior
Junior
Posty: 7
Rejestracja: 21 października 2006, 09:21

Post autor: Fjuczers »

o dzieki za info, na emu PSX'a moj sprzecior wystarcza - moze to i dobrze ze nie ulepszalem dawno sprzetu - teraz na PC to mi zadna gra nie chce balangać, za slaby juz i tak rozpczela sie moja przygoda z emu :D.

Jutro cos sproboje z OpenGL 2 :]

Jeszcze raz dzieki za pomoc, juz moge pykac w Wild Arms'a :D
ODPOWIEDZ