problem z FF IX!

Masz nieopisany dotąd problem z konkretnym tytułem i emulatorem ePSXe? Pisz śmiało.
gilardinopl
Junior
Junior

Post autor: gilardinopl »

Najnowsza wersja to znaczy jaka??i już temu zaradziłem prezentuje się tak samo i nie skacze poprostu zmieniłem plugin i wklepałem te dane co mi podałeś za to zgóry thx:)Ale mam nowy problem:(mianowicie jak chce zmienić płytę daje esc potem :file:change disc:cdrom INSERT A NEW CDROM AND HIT THE BUTTON TO CONTINUE daje ok bo tylko to jest i pisze insert disc(daje cdrom bo 2cd mam na płycie)??Pomożesz??
winter_mute
TROLOŻERCA
TROLOŻERCA
Kontakt:

Post autor: winter_mute »

Najnowsza wersja to znaczy jaka??
To znaczy 1.76
mianowicie jak chce zmienić płytę daje esc potem :file:change disc:cdrom INSERT A NEW CDROM AND HIT THE BUTTON TO CONTINUE daje ok bo tylko to jest i pisze insert disc(daje cdrom bo 2cd mam na płycie
Nie za bardzo rozumiem, ale podejrzewam że chodzi Ci o to iż pierwszą płytkę miałeś na dysku w formie ISO, a drugą chcesz grać z napędu i występuje problem przy zmianie. Cóż chodzi o to żeby nie mieszać czyli:
- po pierwsze i najważniejsze wersja gry nie może się od siebie różnić tzn. gry rozpoczętej w wersji PAL nie dokończysz w NTSC (i vice-versa), co więcej przypadku gier europejskich (PAL) zmiana płyty nie zadziała również w różnych wersja terytorialnych tzn. multi-językowa nie zadziała z UK, niemiecka z francuską itd. W przypadku niektórych gier są też różne wersje kompilacji np. np. Gran Tuurismo 2 istnieje w dwóch wersjach: 1.0 i 1.1 ... i jak łatwo się domyśleć nie współgrają one ze sobą. Jeśli więc masz grę z dwóch różnych źródeł to upewnij się że to ta sama wersja.
- druga sprawa... jeśli korzystasz z ISO to to dobrze by wszystkie nośniki były w takiej formie... więc zrzuć kolejną płytę na dysk i kontynuuj gre z obrazu. Analogicznie sytuacja powinna wyglądać w przypadku grania z napędu.
2BII!2B
gilardinopl
Junior
Junior

Tak obie mam z jednego źródła,obie po angielsku(chyba że sobie wkleje do Patches polskiego slusa).1 CD to obraz,2 CD to z nośnika!!.że nie można zmnieniać języka to wiem bo przeszłem chrono crossa cd1 po francusku,próbowałem po przejściu zmienić na cd2 po angilesku ale poprostu nie odczytuje save wersji FR!ściągnołem obraz z płytki ale teraz jest on w formacie MDS i MDF który nie jest obsługiwany przez ePSXe!!
winter_mute
TROLOŻERCA
TROLOŻERCA
Kontakt:

Post autor: winter_mute »

Nadal nie rozumiem w czym problem:
1) Zrzuć kolejne płytki na dysk do formatu rozpoznawalnego przez ePSXe (najlepiej takiego w jakim została wykonana CD1)... bądź to z napędu wirtualnego, bądź z płyt jeśli nie żal Ci czasu i nośników
2) Jeśli mnie pamięć nie myli to w FFIX było spore ułatwienie zmiany CD, nazwijmy to save-trick, tzn. gra prosiła o zapisanie stanu na memorkę tuż przed zmianą płyty, a wczytanie owego stanu można było dokonać już z poziomu następnej płytki...

Każdy sposób jest dobry... jego wybór zaś należy jedynie do Ciebie.
2BII!2B
gilardinopl
Junior
Junior

Dobra już działa to był wina plugina cdromu PEOPSA Zmieniłem na xeven i działa thx za wszystko.Bardzo Ci dziękuje.Jak będzie jakiś nowy problem napisze pozdro!!
Mam jeszcze jedną prośbe możesz mi powiedzieć jak sie zgrywa obraz by był odtwarzany przez ePSXe ,bo z płytki strasznie się zacina.
kuba
Junior
Junior

Post autor: kuba »

gilardinopl pisze:Dobra już działa to był wina plugina cdromu PEOPSA Zmieniłem na xeven i działa thx za wszystko.Bardzo Ci dziękuje.Jak będzie jakiś nowy problem napisze pozdro!!
Mam jeszcze jedną prośbe możesz mi powiedzieć jak sie zgrywa obraz by był odtwarzany przez ePSXe ,bo z płytki strasznie się zacina.
najmniej kombinowania bedziasz mial uzywaja alcochol 120% jest tam specialana konfiguracja do zgrywania psx-owych gierek u mnie wszysto smiga z dysku ponad to program ma wlasny wirtualny naped w ktorym mozesz zamontowac obraz
ODPOWIEDZ