Regeneracja

Masz nieopisany dotąd problem z konkretnym tytułem i emulatorem ePSXe? Pisz śmiało.
gilardinopl
Junior
Junior

Regeneracja

Post autor: gilardinopl »

Mam takie pytanko,bo czytałem na niektórych forach że jak jakaś gra wiesza się często,to że jak ją nagrasz na kompa,a potem wypalisz znowu na płytę ręcznie bez użycia żadnego programu tj.nero.To pdobno będzie działała normalnie czy to prawda??
Awatar użytkownika
mandragor
User
User

Post autor: mandragor »

czytałem na niektórych forach że jak jakaś gra wiesza się często,to że jak ją nagrasz na kompa,a potem wypalisz znowu na płytę ręcznie bez użycia żadnego programu tj.nero.To pdobno będzie działała normalnie
Jest w tym częściowa prawda, ale tylko cześciowa...
jak jakaś gra wiesza się często,to że jak ją nagrasz na kompa
Jeśli gra się wiesza (to znaczy jest porysowana i słabo czytana przez konsolę) to mozna wykonać kopię zapasową, i modlić się by rysy nie były wzdłuż ścieżek. Do tego celu należałoby uzyć jakiegoś programu komerycyjnego, których wersje TRIAL (wersje które za darmo możesz wypróbować i po zakończeniu okresu próbnego usunąć) można znaleźć na stronach producentów.
Wg mnie najlepiej się sprawują :
- Alkohol 120%
-CloneCD/DVD
Nie polecam NERO.
jak ją nagrasz na kompa
Wyżej wymienione programy tworzą wirtualny obraz, który jest zapisywany na dysku twardym komputera (każdy program ma swoje rozszerzenie) a takżę po stworzeniu tegoż obrazu oraz wirtualnego napędu (DEAMON TOOLS, Alkohol) pozwalają na odpalenie kopii zapasowych gier,filmów (w niektórych przypadkacha emulują błędne sektory,dlatego nie zacinają się a także jak wiadomo używanie takich emu jest o wiele lepsze gdyż dane są szybciej zczytywane)
bez użycia żadnego programu tj.nero
Zdecydowanie brednie!! Do tego celu należy użyćspecjalnego np. ww. przeze mnie programu!

.To pdobno będzie działała normalnie
W większości przypadku tak własnie będzie że po ponownym nagraniu będzie to lepiej działać, ale trzeba uważać bo niektóre gry są specjalnie zaberpieczone oraz wina może leżeć także po stronie lasera, dlatego takie gry nagrywa się bardzo wolno.
Zamienię mój komp: ATLONXP 2400+ 768MB DDRAM Asus Radeon 9600XT 128MB(128bit) 2X80 GB HDD na garść magicznej fasoli :-) << już dawno wymienione a zupa fasolowa zjedzona!
UPDATE!!
AMD Venice3000+ GF 6600GT PCI-EX16X 2x512 Dual RAM Patriot (TESTUJEMY?)
gilardinopl
Junior
Junior

Post autor: gilardinopl »

mam alcohol mógłbyś mi powiedzieć jak sie tworzy obraz??Bo to sie chyba robi tak ze dajesz krea.kopiowania.i wtedy ściąga z płyty pliki tworzy z nich obraz,a potem nagrywa go na inną płytę mam racje??
winter_mute
TROLOŻERCA
TROLOŻERCA
Kontakt:

Post autor: winter_mute »

Użyj kreatora tworzenia obrazu, akurat w przypadku gier z PlayStation jedyne na co należy zwrócić uwagę to profil kopii, który jak łatwo się domyślić powinien mieć ustawioną wartość `PlayStation`.
2BII!2B
ODPOWIEDZ