FF7 kolejna sprawa

Masz nieopisany dotąd problem z konkretnym tytułem i emulatorem ePSXe? Pisz śmiało.
hilipek
Nowicjusz
Posty: 2
Rejestracja: 04 czerwca 2007, 16:13

FF7 kolejna sprawa

Post autor: hilipek »

Witam serdecznie wszystkich na forum.
Mam problem.

Gram w Final Fantasy VII na ePSXe z trzech płyt ISO zgranych na dysk. . Wszystko jest skonfigurowane ok.
Przeszedłem cały CD1 i zacząłem CD2. Gra chodziła cudownie. Przeszedłem sporą częśc i nagle cios. Wchodzę Cloudem na wielką śnieżną górę. Oczywiście wszystkie potwory przypłaciły życiem swoją obecność. Przed drużyną ostatni kawałek. Wchodzę, wchodze... Już widzę szczyt. Staję na górze.... Bum SPEC OPCODE itd.
Na początku nie wiedziałem co to jest, więc oczywiście zacząłem od kochanych googli. Trafiłem tutaj i w jeszcze kilka innych miejsc.

Zaczałem stosować się do rad.

1.spróbowałem odpalić wszystko z płyty. SPEC OPCODE
2. Przeinstalowałem ePSXa i na nowo skonfigurowałem na różne sposoby SPEC OPCODE
3. wczytałem sava z przed godziny przeszedłem jeszcze raz całość. Klif - SPEC OPCODE
4. Zgrałem po raz drugi obraz drugiej płyty nadal nic
5. Przegrałem sava do MEM i odpaliłem na innym emulatorze. Tym razem nie błąd, ale gra się wiesza i BRAK ODPOWIEDZI.

Nie jestem specjalnie obeznany w tych sprawach, ale wydaje mi się że spróbowałem już wszystkiego co pomagało innym z ty, błedem. bardzo prosze o pomoc. Sami wiecie jak to jest gdy grając w FF7 cos się dzieje. Krew może człowieka zalać. Może ktoś kto ma FF7 przejdzie ten fragment za mnie (prześlę savy) Pozdrawiam serdecznie

Filip
winter_mute
TROLOŻERCA
TROLOŻERCA
Posty: 5211
Rejestracja: 04 września 2002, 12:21
Kontakt:

Post autor: winter_mute »

Mnie to wygląda na standardowy błąd wynikający z porysowanej płyty - oddaj oryginalny nośnik do regeneracji.
Inna możliwość jakiś błąd w ustawieniac, ale kasowanie plików nic nie pomoże - należy usunąć ustawienia z rejestru systemowego [przynajmniej w przypadku systemów Windows].
2BII!2B
hilipek
Nowicjusz
Posty: 2
Rejestracja: 04 czerwca 2007, 16:13

Post autor: hilipek »

Nic nie mogę zrobić...
Czy jest ktoś kto ma FF7 i mógłby mi przejść ten felerny fragment?
Proszę o szybką odpowiedź. Przewidziana nagroda pieniężna ;D
winter_mute
TROLOŻERCA
TROLOŻERCA
Posty: 5211
Rejestracja: 04 września 2002, 12:21
Kontakt:

Post autor: winter_mute »

Pomarudź zielonemu, albo browarowi (nicki na forum greenmag i browar, poszukaj sobie na liście userów lub w dziale Midgar Translation) oni się zajmują/zajmowali tłumaczeniem europejskiego (PAL) FF7 na język polski i istnieje wielka szansa że będą mieli save`a z omawianej lokacji i rozwiążą Twój problem, jeśli ofc. posiadasz europejską odsłonę gry.
2BII!2B
ODPOWIEDZ