Gran turismo 2

Masz nieopisany dotąd problem z konkretnym tytułem i emulatorem ePSXe? Pisz śmiało.
ziom12
Junior
Junior
Posty: 7
Rejestracja: 04 sierpnia 2007, 17:58

Gran turismo 2

Post autor: ziom12 »

Nie chodzi mi ta czochrająca umysł gra. Chodziła na już rozwalonym PSX.
Bios: scph7502
Pluginy: PeteOpenGL2 Driver 2.8, SCP'u Core 1.5.2
Awatar użytkownika
Pointrox
Junior
Junior
Posty: 7
Rejestracja: 03 sierpnia 2007, 15:04

Post autor: Pointrox »

A tak z ciekawości zapytam - która płyta ci nie chodzi, Arcade czy GT, czy żadna ci nie chodzi?

Zastosuj Pete's DX6 D3D Driver 1.76 i P.E.Op.S. DSound Audio Driver 1.9 :D
ziom12
Junior
Junior
Posty: 7
Rejestracja: 04 sierpnia 2007, 17:58

Post autor: ziom12 »

Płyta GT. A może jakieś linki bo nie mogę znaleźć. A tak poza tym mam wersję ePSXe 1.6.0.
Awatar użytkownika
Pointrox
Junior
Junior
Posty: 7
Rejestracja: 03 sierpnia 2007, 15:04

Post autor: Pointrox »

ziom12
Junior
Junior
Posty: 7
Rejestracja: 04 sierpnia 2007, 17:58

Post autor: ziom12 »

Mam już.




Nadal nie chodzi :cry: .



A czym zrobić obraz płyty bo programy których próbowałem nie widziały płyty.
winter_mute
TROLOŻERCA
TROLOŻERCA
Posty: 5220
Rejestracja: 04 września 2002, 12:21
Kontakt:

Post autor: winter_mute »

A czym zrobić obraz płyty bo programy których próbowałem nie widziały płyty.
Często zdarza się że płyty z grami na PSXa mają ukrytą zawartość, tak więc są trzy możliwości:

a) płyta niby-pusta, po włożeniu do napędu dysk startuje aczkolwiek explorer nie widzi żadnych plików. Przejdź do poziomu mój komputer, prawym na ikonie napędu, właściwości... sprawdź ilość danych na płycie.

b) płyta jednak-pusta - we właściwościach napędu objętość danych na nośniku bliska ~0 ... uruchom Nero i nagraj sobie coś fajnego, np. najnowsze przygody kota Filemona :P

c) napęd nie czyta płyty. świeci, świeci, w końcu komp się zacina i echo. uszkodzona płyta, napęd, bądź włożyłeś pustą płytę CD/DVD-R(W) do napędu CD/DVD. Kup nagrywarkę i zrób co w opisano pod koniec pkt (b)
2BII!2B
ziom12
Junior
Junior
Posty: 7
Rejestracja: 04 sierpnia 2007, 17:58

Post autor: ziom12 »

zajęte 570 mb
wolne 0 mb
winter_mute
TROLOŻERCA
TROLOŻERCA
Posty: 5220
Rejestracja: 04 września 2002, 12:21
Kontakt:

Post autor: winter_mute »

płyta ok. Zmień BIOS, lub/i podaje pełne info:
- sprzęt
- emulator (wersja), użyte pluginy
- konfiguracja poszczególnych wtyczek.
2BII!2B
ziom12
Junior
Junior
Posty: 7
Rejestracja: 04 sierpnia 2007, 17:58

Post autor: ziom12 »

Nic nie pomaga. :x

edit: No niby sie włączyło ale po logach padł.
winter_mute
TROLOŻERCA
TROLOŻERCA
Posty: 5220
Rejestracja: 04 września 2002, 12:21
Kontakt:

Post autor: winter_mute »

Nic nie pomaga.
Nie widzę żadnych z informacji o które prosiłem ostatnim razem

... i edytuj własne wpisy z łaski swojej.
2BII!2B
ODPOWIEDZ