Resident Evil 2 ustawienia.
Resident Evil 2 ustawienia.
Witam, mam problem. Używam pluginu Pete's D3D Driver 1.76. Dotąd wszystko było w porządku, gra chodziła wyśmienicie, ale doszedłem do poziomu w kanałach, do walki z olbrzymim krokodylem. Kiedy otwiera paszczę i wszystko się trzęsie gra masakrycznie zwalnia i obraz zaczyna migać, po czym znów jest normalnie. Bardzo mnie to denerwuje ponieważ już kiedyś to olałem i występowało to w kilku innych miejscach (np. walka na pociągu z Birkinem) co ewidentnie przeszkadzało w ukończeniu gry bez kodów. Proszę o pomoc. Proszę o dobre ustawienia pod RE2.
-
- TROLOŻERCA
- Kontakt:
Zwolnienia są wynikiem działania efektów fb, podaj proszę:
a) konfigurację sprzętową
b) ustawienia graficzne z sekcji Compatibility, tzn.: Off-Screen drawing, framebuffer textures i access
c) interesowałoby mnie także informacja czy korzystasz z opcji frameskipping oraz łatek special game fixes.
a) konfigurację sprzętową
b) ustawienia graficzne z sekcji Compatibility, tzn.: Off-Screen drawing, framebuffer textures i access
c) interesowałoby mnie także informacja czy korzystasz z opcji frameskipping oraz łatek special game fixes.
2BII!2B
BzyRes -> te ustawienie Framebuffer access: 3 powoduje jeszcze gorsze działanie
w obu przypadkach - na OpenGl i D3D.
Edit: Coraz bardziej jestem zdania, że ten emulator jest do niczego. Byle jakie opcje ustawie to może być albo tak samo, albo gorzej
Musi być chyba jakiś dobry konfig pod tego RE2. W jedynce żadnych problemów nie było...

Edit: Coraz bardziej jestem zdania, że ten emulator jest do niczego. Byle jakie opcje ustawie to może być albo tak samo, albo gorzej

-
- TROLOŻERCA
- Kontakt:
To ja na poczatek proponuje:
- FPS limitation: on
- Frame skipping: on
- FPS limit: Auto
włączyć w menu głównym special game fixes, a w menu łatek opcje:
- Direct framebuffer updates
- Use old frameskipping
Powinno trochę pomóc, ale generalnie zwolnienia są spowodowane tym, iż komputer nie wyrabia z generowaniem efektów na słabiutkiej karcie graficznej.
Mała uwaga: w ustawieniach karty graficznej (pod Windowsem) koniecznie wyłącz filtrowanie anizotropowe i Anty-Aliasing (wygładzanie krawędzi) bo Twoja karta nie radzi sobie z tymi opcjami.
- FPS limitation: on
- Frame skipping: on
- FPS limit: Auto
włączyć w menu głównym special game fixes, a w menu łatek opcje:
- Direct framebuffer updates
- Use old frameskipping
Powinno trochę pomóc, ale generalnie zwolnienia są spowodowane tym, iż komputer nie wyrabia z generowaniem efektów na słabiutkiej karcie graficznej.
Mała uwaga: w ustawieniach karty graficznej (pod Windowsem) koniecznie wyłącz filtrowanie anizotropowe i Anty-Aliasing (wygładzanie krawędzi) bo Twoja karta nie radzi sobie z tymi opcjami.
2BII!2B
Czy nie masz czasem włączonego trybu FSAA [wygładzanie krawędzi] we właściwościach karty graficznej? Jeśli tak - wyłącz [filtrowanie anizotropowe również]. I jeszcze raz przetestuj ustawienia, które zasugerowaliśmy. BTW; i rozdzielczość zmniejsz do tych testów - sprawdzajmy tę konfigurację w jak najmniej sprzętożernym trybie.