Fintal Fantasy Tactics i Saga Fronter 2

Masz nieopisany dotąd problem z konkretnym tytułem i emulatorem ePSXe? Pisz śmiało.
Krasus
Junior
Junior
Posty: 6
Rejestracja: 03 marca 2008, 19:47

Fintal Fantasy Tactics i Saga Fronter 2

Post autor: Krasus »

Otóż chciałbym zapytać jakie pluginy i jaki bios byłyby najlepsze do grania w FFT (i inne części) oraz w Saga frontera? Z góry dzięki za pomoc
Awatar użytkownika
BzyRes
Administrator
Administrator
Posty: 2048
Rejestracja: 17 lutego 2003, 18:50

Post autor: BzyRes »

Zbyt ogólnie postawione pytanie:

1) Do FFT, SaGa Frontier 2, ogólnie do gier 2D polecam stosować P.E.Op.S. Soft Driver pod kątem emulacji grafiki, pozostałe pluginy wg własnego widzimisię [te najlepsze / najpopularniejsze znajdziesz w ePSXe InPCP].

2) Konfiguracje zoptymalizowane wobec "innych części", a więc gier z grafiką mieszaną, zostały dokładnie omówione w Artykułach.

3) BIOS - wersja zazwyczaj nie robi różnicy, zatem najlepszy będzie ten, który odpowiada posiadanemu modelowi PSXa.
Krasus
Junior
Junior
Posty: 6
Rejestracja: 03 marca 2008, 19:47

Post autor: Krasus »

A więc postaram się troszkę dokładniej wszystko powiedzieć.

Ściągnąłem za pomocą torrentów ePSXe 1.6.0 i mam tutaj huk biosów i pluginów, oraz pewien dziwny bug. Żebym mógł wszystko uzasadnić to tutaj jest link do ww. bugu, a tutaj podam WSZYSTKIE pluginy i biosy jakie mam w zestawie:

biosy
pluginy

I z tego nie jestem pewien co dokładnie wybrać, jeśli za bardzo pomieszałem to może niech ktoś do mnie na gg napisze:)[/url]
Awatar użytkownika
BzyRes
Administrator
Administrator
Posty: 2048
Rejestracja: 17 lutego 2003, 18:50

Post autor: BzyRes »

Ściągnąłem za pomocą torrentów ePSXe 1.6.0 i mam tutaj huk biosów i pluginów
Za ePSXe-paczki pobrane z nieoficjalnych źródeł nie odpowiadam. Chcesz dobrą kompilację? ePSXe InPCP w naszym Downloadzie.
oraz pewien dziwny bug.
Ten dziwny bug woła: zainstaluj ASPI, użytkowniku WinXP! Bez tego ani rusz. Sterowniki [Force ASPI] również do znalezienia w dziale Download.
I z tego nie jestem pewien co dokładnie wybrać
Zanim zaczniesz cokolwiek wybierać, zapoznaj się z działem PlayStation > Artykuły. Na dokładkę polecam przejrzeć sekcję Kompatybilność, która to powinna rozwiać wszelkie wątpliwości w kwestii doboru pluginów.
o może niech ktoś do mnie na gg napisze:)
Nie ma szans. Jeśli chodzi o sprawy dot. emulatora, z GG odsyłamy na forum.
Krasus
Junior
Junior
Posty: 6
Rejestracja: 03 marca 2008, 19:47

Post autor: Krasus »

pobrałem ten ePSXe InPCP, ale tam w ogóle nie ma biosów
winter_mute
TROLOŻERCA
TROLOŻERCA
Posty: 5211
Rejestracja: 04 września 2002, 12:21
Kontakt:

Post autor: winter_mute »

pobrałem ten ePSXe InPCP, ale tam w ogóle nie ma biosów
A kto powiedział ze będą? Dystrybucja ROMu szaraka podobnie jak ISO gier jest nielegalna więc BIOSu musisz szukać sam bo w InPCP nie było, nie ma i nie będzie tego elementu. Proste.
2BII!2B
ODPOWIEDZ