Fintal Fantasy Tactics i Saga Fronter 2
Fintal Fantasy Tactics i Saga Fronter 2
Otóż chciałbym zapytać jakie pluginy i jaki bios byłyby najlepsze do grania w FFT (i inne części) oraz w Saga frontera? Z góry dzięki za pomoc
Zbyt ogólnie postawione pytanie:
1) Do FFT, SaGa Frontier 2, ogólnie do gier 2D polecam stosować P.E.Op.S. Soft Driver pod kątem emulacji grafiki, pozostałe pluginy wg własnego widzimisię [te najlepsze / najpopularniejsze znajdziesz w ePSXe InPCP].
2) Konfiguracje zoptymalizowane wobec "innych części", a więc gier z grafiką mieszaną, zostały dokładnie omówione w Artykułach.
3) BIOS - wersja zazwyczaj nie robi różnicy, zatem najlepszy będzie ten, który odpowiada posiadanemu modelowi PSXa.
1) Do FFT, SaGa Frontier 2, ogólnie do gier 2D polecam stosować P.E.Op.S. Soft Driver pod kątem emulacji grafiki, pozostałe pluginy wg własnego widzimisię [te najlepsze / najpopularniejsze znajdziesz w ePSXe InPCP].
2) Konfiguracje zoptymalizowane wobec "innych części", a więc gier z grafiką mieszaną, zostały dokładnie omówione w Artykułach.
3) BIOS - wersja zazwyczaj nie robi różnicy, zatem najlepszy będzie ten, który odpowiada posiadanemu modelowi PSXa.
A więc postaram się troszkę dokładniej wszystko powiedzieć.
Ściągnąłem za pomocą torrentów ePSXe 1.6.0 i mam tutaj huk biosów i pluginów, oraz pewien dziwny bug. Żebym mógł wszystko uzasadnić to tutaj jest link do ww. bugu, a tutaj podam WSZYSTKIE pluginy i biosy jakie mam w zestawie:
biosy
pluginy
I z tego nie jestem pewien co dokładnie wybrać, jeśli za bardzo pomieszałem to może niech ktoś do mnie na gg napisze:)[/url]
Ściągnąłem za pomocą torrentów ePSXe 1.6.0 i mam tutaj huk biosów i pluginów, oraz pewien dziwny bug. Żebym mógł wszystko uzasadnić to tutaj jest link do ww. bugu, a tutaj podam WSZYSTKIE pluginy i biosy jakie mam w zestawie:
biosy
pluginy
I z tego nie jestem pewien co dokładnie wybrać, jeśli za bardzo pomieszałem to może niech ktoś do mnie na gg napisze:)[/url]
Za ePSXe-paczki pobrane z nieoficjalnych źródeł nie odpowiadam. Chcesz dobrą kompilację? ePSXe InPCP w naszym Downloadzie.Ściągnąłem za pomocą torrentów ePSXe 1.6.0 i mam tutaj huk biosów i pluginów
Ten dziwny bug woła: zainstaluj ASPI, użytkowniku WinXP! Bez tego ani rusz. Sterowniki [Force ASPI] również do znalezienia w dziale Download.oraz pewien dziwny bug.
Zanim zaczniesz cokolwiek wybierać, zapoznaj się z działem PlayStation > Artykuły. Na dokładkę polecam przejrzeć sekcję Kompatybilność, która to powinna rozwiać wszelkie wątpliwości w kwestii doboru pluginów.I z tego nie jestem pewien co dokładnie wybrać
Nie ma szans. Jeśli chodzi o sprawy dot. emulatora, z GG odsyłamy na forum.o może niech ktoś do mnie na gg napisze:)
-
- TROLOŻERCA
- Kontakt: