Chrono Cross - filmiki

Masz nieopisany dotąd problem z konkretnym tytułem i emulatorem ePSXe? Pisz śmiało.
winter_mute
TROLOŻERCA
TROLOŻERCA
Posty: 5211
Rejestracja: 04 września 2002, 12:21
Kontakt:

Post autor: winter_mute »

gra sie wiesza w poczatkowym filmiku w tym samym momencie co zawsze, ale to juz musi byc spowodowane samym zwaleniem plyty.
Zrzuć do gre do ISO - jeśli rysa nie jest duża powinno załatwić sprawę (tym razem użyj CloneCD zamiast CDR-Win).
mam ISO ale gra chodzi caly czas ponad ok 30 klatek
1. A czym zrobiłeś to ISO - bo chyba nie CloneCD :)
2. Wygląda też na to, że ten GF3 jednak nie sprostał zadaniu i nie pozwolił nadrobić strat jakie odczuwasz przez słąby CPU. Dobrym pomysłem więc byłaby zmiana pluginu graficznego na Pete`s DX6(D3D) bo to najszybsza z wtyczek obsługujących akcelerację sprzętową. Ustawienia znajdziesz w ddziale {Teksty > Konfiguracja > Video}. Aha i zmień głębię koloru pulpitu na 16bit - jeśli obecnie masz ustawione 32b.
A ten plik ISO da sie tez CloneCD z pliku .bin?
Teoretycznie tak, jeśli wpierw zamountujesz obraz na virtuala (wystarczy użyć DeamonTools), a następnie użyjesz opcji kopiowania płyty na płytę (jako źródło ustawiasz napęd wirtualny, a napędeem docelowym będzie nagrywara).
2BII!2B
Fisz
Nowicjusz
Posty: 4
Rejestracja: 17 sierpnia 2003, 16:51

Post autor: Fisz »

ISO mam z CloneCD i nie wiem skad wpadles na pomysl z CDR-Win:P
1.Patrz wyzej;)
2.Niestety ale jest jeszcze gorzej bo w OpenGL gra chodzi w miare plynnie(w miare zaznaczam;)) a DX6 skacz ale mniej niz na poczatku.

DeaemonTools? co to i skad brac??
winter_mute
TROLOŻERCA
TROLOŻERCA
Posty: 5211
Rejestracja: 04 września 2002, 12:21
Kontakt:

Post autor: winter_mute »

ISO mam z CloneCD i nie wiem skad wpadles na pomysl z CDR-Win
Clone tworzy pliki o rozszerzeniu *.ccd +*.img (+ew. *.sub i *.cue)... a jeśli mmnie pamięć nie myli to *.bin-y są tworzone właśnie przez CDR-Win. Stąd ten pomysł.
DeaemonTools? co to i skad brac??
Wystarczy poczytać > http://www.psemu.pl/modules.php?name=Te ... &id=demont

BTW; pomyślę nad tym jeszcze jutro - pewnie będzie się dało dopalić, ale strata jakości wyświetlanego obrazu będzie niestety nieunikniona. Tymczasem idę spać. Do jutra.
2BII!2B
Fisz
Nowicjusz
Posty: 4
Rejestracja: 17 sierpnia 2003, 16:51

Post autor: Fisz »

Ten *.bin to na przyszlosc bo mam FFT.bin i sie ciekawilem czy zrobie z tego normalna gre na PSX:)
To ze obraz slaby bedzie to nie szkodzi;) wystarczy zeby szybko chodzilo a ja moglbym se jakos polapac w otoczeniu:)
Fisz
Nowicjusz
Posty: 4
Rejestracja: 17 sierpnia 2003, 16:51

Post autor: Fisz »

no dzieki wlasnym staraniom udalo mi sie przyspieszyc, a jak? wlaczylem texture flitering na 0 i ewentualnie mozna tez texture quality na dont't care;) ale zostalem przy tym co bylo i... dalo mi to pare klatek, dzieki czemu moge powiedziec ze sie da juz grac:) a jedyny minus jak na razie to niewyrazne sloty podczas saveowania... wow:P ale jak jakies p[rzyspieszenia jeszcze sa mozliwe to mile widziane na tym temacie:)
szczepan
Junior
Junior
Posty: 5
Rejestracja: 28 sierpnia 2003, 08:45

Post autor: szczepan »

Kurcze ja też mam problem z filmikiem w CC. Mam go na cd i gra chodziła wcześniej bezproblemowo wszystkie filmiki szły bez przecięć gra też chodzi szybko ale podczas filmiku po drugiej walce z Lynxem zacina sie i cd-rom staje w miejscu. Mój sprzęt to AMD 750 Mhz, G-force 2 64mb,
win xp, 126 ram.
Pluginy mam takie jak podawaliście i próbowałem tych waszych ustawień wszystkich ale i tak podczas tego filmiku zacina sie w tym samym momencie
POMÓŻCIE!!!!!!!
alien
Senior
Senior
Posty: 210
Rejestracja: 03 marca 2003, 18:45

Post autor: alien »

a źródło, że się spytam???
Obrazek
Mortus
Administrator
Administrator
Posty: 840
Rejestracja: 05 września 2002, 17:35

Post autor: Mortus »

Skoro masz go na CD, i wcześniej chodziło bez problemu, to zobacz czy czasem nie masz na tej płytce rysy (jeśli masz to spróbuj zrzucić tą grę do obrazu).
Quidquid latine dictum sit, altum videtur.
Whatever is said in Latin, sounds profound.
Cokolwiek powiesz po łacinie, brzmi mądrze.
szczepan
Junior
Junior
Posty: 5
Rejestracja: 28 sierpnia 2003, 08:45

Post autor: szczepan »

zrzuciłem tą gre do obrazu ale przy 70 % wyskoczyło kilka błędów że coś tam w sektorze niemożna odczytać a później normalnie sie dokończyło.
Ta płyta jest chyba zabnezpieczona przed kopiowaniem i może dlatego był ten błąd???. Tą płyte mam piracką i prosze powiedzcie co można zrobić aby niebyło tego błędu przy tworzeniu iso
Awatar użytkownika
MVT
Senior
Senior
Posty: 168
Rejestracja: 11 kwietnia 2003, 21:19
Kontakt:

Post autor: MVT »

Skoro płyta jest piracka to raczej nie powinno być żadnego zabezpieczenie, tak mi się wydaje :shock:.
Jeżeli dobrze mi się wydaje to płyta jest zrąbana.
;> Steel POWAH ;>
ODPOWIEDZ