Problem z grą Spider-man

Masz nieopisany dotąd problem z konkretnym tytułem i emulatorem ePSXe? Pisz śmiało.
Limak
Junior
Junior
Posty: 18
Rejestracja: 27 sierpnia 2003, 21:18

Problem z grą Spider-man

Post autor: Limak »

Otóż w grze filmiki chodzą ale dzwięk urywa się co sekunde i niektóre obrazki nie wchodzą.Czy można to skorygować ???
winter_mute
TROLOŻERCA
TROLOŻERCA
Posty: 5223
Rejestracja: 04 września 2002, 12:21
Kontakt:

Post autor: winter_mute »

Zapewne można - rzuć tylko małym info:
- Twój sprzęt
- pluginy
- oraz ich ustawienia
(skup się głównie na opisaniu pluginia dźwiękowego, bo w video jest przycisk "Copy settings 2 clipboard" a potem wystarczy Ctrl+V do wpisu i sprawa załatwiona)

... spróbuj też od razu zwiększyć bufor dźwięku o jakieś 5-10 jednostek
... sprawdź też czy w menu {Options > Country} jest wybrane "Autodetect".
2BII!2B
Limak
Junior
Junior
Posty: 18
Rejestracja: 27 sierpnia 2003, 21:18

Post autor: Limak »

procesor-AMD Athlon 1700+
karta graficzna-GeForce4Ti4200 64 RAM
512 pamięci RAM DIMM

Plugin dźwiękowy:Eternal SPU Plugin 1.41
Konfiguracja identyczna jak zalecana w opisie na tej stronie
CDDA włączony
XA włączony
SPU IRQ hackwłączony

Plugin Cd-rom:Xeven's Cdr Driver 0.93
Konfiguracja identyczna jak zalecana w opisie na tej stronie

Bios:scph7505.bin

Plugin graficzny: Pete's OpenGL Driver 1.1.74
Author: Pete Bernert
Card vendor: NVIDIA Corporation
GFX card: GeForce4 Ti 4200/AGP/3DNOW!

Resolution/Color:
- 800x600 Window mode
[32 Bit]- Keep psx aspect ratio: off

Textures:
- R8G8B8A8
- Filtering: 2
- Hi-Res textures: 0
- VRam size: 0 MBytes

Framerate:
- FPS limitation: on
- Frame skipping: off
- FPS limit: Auto

Compatibility:
- Offscreen drawing: 2
- Framebuffer texture: 1
- Framebuffer access: 0
- Alpha multipass: on
- Mask bit: on
- Advanced blending: on

Misc:
- Scanlines: off
- Line mode: off
- Unfiltered FB: off
- 15 bit FB: off
- Dithering: off
- Screen smoothing: off
- Screen cushion: off
- Game fixes: off [00000000]
Awatar użytkownika
MVT
Senior
Senior
Posty: 168
Rejestracja: 11 kwietnia 2003, 21:19
Kontakt:

Post autor: MVT »

Nie wiem czy to pomoże bo ja lamka jestem ale, ale... [;)] zmieniłbym bios na scph1001.
;> Steel POWAH ;>
Limak
Junior
Junior
Posty: 18
Rejestracja: 27 sierpnia 2003, 21:18

Post autor: Limak »

Filmy nie tną się jak przed zastosowaniem biosu scph1001 ale dźwięk nadal się urywa.
winter_mute
TROLOŻERCA
TROLOŻERCA
Posty: 5223
Rejestracja: 04 września 2002, 12:21
Kontakt:

Post autor: winter_mute »

(...)
1. SPU IRQ hack włączony
2. Game fixes: off [00000000] (...)
AD1. Wyłacz - to pewnie przez to masz te problemy
AD2. Nie zawadzi też aktywować sgf i włączyć opcję "use old frame skipping". Zawsze przyda się kilka dodatkowych fps`ów.

BTW; jeśli nie pomoże to spróbuj w Eternalu zwiększyć "Sound Buffer" do 20.
Wina może leżeć także po stronie gry, a dokoładniej porysowanej płyty >> Porysowana płyta = trzeszczący dźwięk + przeskoki w stawkach filmowych.
2BII!2B
Limak
Junior
Junior
Posty: 18
Rejestracja: 27 sierpnia 2003, 21:18

Post autor: Limak »

Nic nie dało :-( wręcz przeciwnie obraz znikną podczas wstawek filmowych
Awatar użytkownika
BzyRes
Administrator
Administrator
Posty: 2048
Rejestracja: 17 lutego 2003, 18:50

Post autor: BzyRes »

A ten Spiderman nie byl przypadkiem z jakiegos P2P ściągany ?
alien
Senior
Senior
Posty: 210
Rejestracja: 03 marca 2003, 18:45

Post autor: alien »

Grrrrr...Bzy to miało być moje pytanie ;) Własnie nie jest zassany z jakiejś kazy abo cus takiego???
Obrazek
winter_mute
TROLOŻERCA
TROLOŻERCA
Posty: 5223
Rejestracja: 04 września 2002, 12:21
Kontakt:

Post autor: winter_mute »

Nic nie dało wręcz przeciwnie obraz znikną podczas wstawek filmowych
Dziwne, żeby obraz znikał z mdec`ów - coś takiego działo się w plugsach Pete`a ver. 1.69 po wprowadzeniu nowej wersji frameskippa, ale żeby po zmianie ustawień dźwięku, dziwne :?:
... Co prawda nie dołączę się do powyższych pytań jednak spytam o cuś innego - zainstalowałeś niezbędne stery tzn. ASPI i nowe detonatory (bo jesli chcesz coś zdziałać z Pete`s OpenGL na starych/domyślnych sterach to niestety rezultaty będą opłakane)
2BII!2B
ODPOWIEDZ