ePSXe 1.7.0 - Walki w FF9

Masz nieopisany dotąd problem z konkretnym tytułem i emulatorem ePSXe? Pisz śmiało.
Awatar użytkownika
Zaharias
Nowicjusz
Posty: 4
Rejestracja: 08 sierpnia 2004, 22:32

ePSXe 1.7.0 - Walki w FF9

Post autor: Zaharias »

Tak jak sam temat sugeruje , mam pewien problem z walkami w FF9 , a mianowicie gdy jedna z postaci bądź przeciwnik rzucają jakiś czar to podczas jego animacji dźwięk zaczyna chrupać i FPS spada do ~20.

Jestem niemalże pewien że to coś z pluginem od dźwięku , nie wiem tylko co.

Nie sądze żeby to była wina mojego komputera , bynajmniej od strony graficznej (2.8 Ghz , Radeon HD 4850 512MB GDDR3 , 2GB RAM'u).

Pluginy , których obecnie używam (ePSXe w wersji 1.7.0):

+Video: Pete's OpenGL2 Driver 2.9
+Sound: ePSXe SPU core 1.7.0 ( Eternal SPU powoduje że walka ciągle się toczy na 20 FPS a poza nią występują częste chrupnięcia , być może , że nie wiem jak ten plug ustawić).

Z góry dziękuje za pomoc , jeśli da radę chciałbym rozwiązanie które by dało mi zarówno lepszą jakość dźwięku ( przyzwyczajenie z PSX do niektórych smaczków ;-) ).

Edit: Zły dział , jeśli można to prosiłbym o przeniesienie ;).
winter_mute
TROLOŻERCA
TROLOŻERCA
Posty: 5211
Rejestracja: 04 września 2002, 12:21
Kontakt:

Post autor: winter_mute »

Jestem niemalże pewien że to coś z pluginem od dźwięku , nie wiem tylko co.
Wypróbuj PEoPS SPU ew.
Eternal SPU powoduje że walka ciągle się toczy na 20 FPS a poza nią występują częste chrupnięcia , być może , że nie wiem jak ten plug ustawić
Tyu masz ustawienia dla Eternala w FF9
http://www.psemu.pl/psx.php?dzial=Artyk ... ig&id=ff89

ewentualnie, możesz spróbować włączyć duży bufor (np. 60) w trybie SPUASync.
Edit: Zły dział , jeśli można to prosiłbym o przeniesienie
Przenoszę.

Tyle na dzień dobry, witamy na forum.
2BII!2B
Awatar użytkownika
Zaharias
Nowicjusz
Posty: 4
Rejestracja: 08 sierpnia 2004, 22:32

Post autor: Zaharias »

Dzięki serdecze. Problemem okazał się być źle ustawiony plug dźwiękowy ;-).

Zaharias.
ODPOWIEDZ