Nowy PC = Niski framerate w Silent Hill ?

Masz nieopisany dotąd problem z konkretnym tytułem i emulatorem ePSXe? Pisz śmiało.
falkon
Junior
Junior
Posty: 19
Rejestracja: 18 stycznia 2007, 14:38

Nowy PC = Niski framerate w Silent Hill ?

Post autor: falkon »

Otóż to. Mam nowy komputer, który składa się z dwurdzeniowego procesora Intel Pentium (kręcony na 3GHz) 2GB ram i karty GeForce 8800GT. W SH jednak osiągam zaskakująco niski poziom 23-25 fps i za cholerę nie chce wyciągnąć więcej. Zmieniałem pluginy z Pete's OpenGL Driver 1.76 na Pete's D3D Driver i nic. Przestawiałem opcje i też nic. Kombinowałem i kombinowałem, limit klatek mam na auto, samemu ustawienie nic nie daje.

W czym może leżeć problem ? :(

I screen ->
ObrazekObrazek
Eysmond
Moderator
Moderator
Posty: 474
Rejestracja: 11 lutego 2007, 12:03

Post autor: Eysmond »

Na początek włącz ustawienia pluginu graficznego i kliknij fast w lewym dolnym rogu.
Jak to nie pomoże zmień plugin od dźwięku.
Ewentualnie spróbuj na innym emulatorze.
Następnym razem pisz nazwę tematu po polsku.
falkon
Junior
Junior
Posty: 19
Rejestracja: 18 stycznia 2007, 14:38

Post autor: falkon »

No to zonk - problem polega na tym, że gdy wyłączę opcję FPS limit gra chodzi bardzo szybko - 75fps. Gdy ją włączę - 25 i zwalnia, podczas filmików to 10-13.
Próbowałem samemu ustawiać fps limit, ale to nie daje efektu :/
winter_mute
TROLOŻERCA
TROLOŻERCA
Posty: 5211
Rejestracja: 04 września 2002, 12:21
Kontakt:

Post autor: winter_mute »

Po wersji wtyczki mniemam że to nie najnowsze wersje oprogramowania - polecam więc przesiadkę na ePSXe 1.7.0 i wtyczki graficzne w wersji 1.77 - mają poprawną obsługę procesorów wielordzeniowych, fps limit powinien zadziałać jak należy.

O instalacji sterowników chyba pisać nie muszę.
2BII!2B
ODPOWIEDZ