Problemy z Ape Escape
Problemy z Ape Escape
Problem polega na tym ze gra wymaga pada Analogowego a ja nie mam niestety pada. Czy da sie to jakosc obejsz albo czy moge ustalic joya tak zeby robil za pada analogowego ?
-
- TROLOŻERCA
- Kontakt:
Z uruchomieniem gry nie bedzie problemu - wystarczy ze przelaczysz sie na tryb analogowy sterowania (klawisz F5)...
Gorzej z sama gra, bo za uzywanie siatki / miecza czy innego sprzetu sluzy prawa gala analogowa (lewym zas poruszasz, a kontrolerem cyfrowym obracasz kamere, w dodatku nie rzadko trzeba uzywac klawiszy R3 / L3)... mozna pokombinowac z joyem przypisujac mu odpowiednie wartosci z prawej osi analogowej, ale szczerze powiedziawszy nie polecalbym tego...
...gdyz osobiscie, gdy zaczynalem bawic sie w lapanie malpiszonow mialem spore trudnosci z przyswojeniem sterowania na GamePadzie (z 3 osiami i 12 przyciskami), wiec mozesz spodziewac sie nie malych problemow przy kombinowanym sterowaniu w postaci klawiera + joy...
Moja rada - zaopatrz sie w porzadnego pada - bez niego nie dotykalbym tego tytulu.
Gorzej z sama gra, bo za uzywanie siatki / miecza czy innego sprzetu sluzy prawa gala analogowa (lewym zas poruszasz, a kontrolerem cyfrowym obracasz kamere, w dodatku nie rzadko trzeba uzywac klawiszy R3 / L3)... mozna pokombinowac z joyem przypisujac mu odpowiednie wartosci z prawej osi analogowej, ale szczerze powiedziawszy nie polecalbym tego...
...gdyz osobiscie, gdy zaczynalem bawic sie w lapanie malpiszonow mialem spore trudnosci z przyswojeniem sterowania na GamePadzie (z 3 osiami i 12 przyciskami), wiec mozesz spodziewac sie nie malych problemow przy kombinowanym sterowaniu w postaci klawiera + joy...
Moja rada - zaopatrz sie w porzadnego pada - bez niego nie dotykalbym tego tytulu.
2BII!2B
-
- TROLOŻERCA
- Kontakt:
-
- TROLOŻERCA
- Kontakt:
więc tak, osobiście nie wiem w czym tkwi problem, bo przed chwilą grę odpaliłem i działa bez problemu, więc poniżej zamieszczam tylko kilka uwag:
1) kontroler cały czas (od momentu właczenia, poprzez konfigurację i grę) MUSI być w trybie analogowym, na dualshockach aktywowanym przez wciśnięcie przycisku nad lampką i sygnalizowanym przez świecenie lampki "analog".
2) w konfiguracji MUSISZ skonfigurować wszystkie przyciski na pierwszym padzie łącznie z osiami i przyciskami L3/R3 [screen "konfig" poniżej]. Drugi kontroler nieaktywny czyli tryb Digital i wszystko na NONE.
3) W czasie gry musisz się upewnić, że pierwszy pad działa w trybie analogowym [na obrazku "gra" oznaczono to czerwoną ramką w prawym górnym rogu]. Menu wywołujesz przyciskiem Delete na klawiaturze.
Tyle , sprawdź i pisz o rezultatach
WW. obrazki
Konfiguracja: https://psemu.pl/files/oldfiles/files/ae_konfig.jpg
Screen z gry: https://psemu.pl/files/oldfiles/files/ae_gra.jpg
1) kontroler cały czas (od momentu właczenia, poprzez konfigurację i grę) MUSI być w trybie analogowym, na dualshockach aktywowanym przez wciśnięcie przycisku nad lampką i sygnalizowanym przez świecenie lampki "analog".
2) w konfiguracji MUSISZ skonfigurować wszystkie przyciski na pierwszym padzie łącznie z osiami i przyciskami L3/R3 [screen "konfig" poniżej]. Drugi kontroler nieaktywny czyli tryb Digital i wszystko na NONE.
3) W czasie gry musisz się upewnić, że pierwszy pad działa w trybie analogowym [na obrazku "gra" oznaczono to czerwoną ramką w prawym górnym rogu]. Menu wywołujesz przyciskiem Delete na klawiaturze.
Tyle , sprawdź i pisz o rezultatach
WW. obrazki
Konfiguracja: https://psemu.pl/files/oldfiles/files/ae_konfig.jpg
Screen z gry: https://psemu.pl/files/oldfiles/files/ae_gra.jpg
2BII!2B
-
- TROLOŻERCA
- Kontakt:
Pokombinuj z klawiszem F5.Mam podobny problem jak platyna tylko na epsxe 1.5.2 niechce mi działać Ape Escape On the loose leci filmik i naciskam wszystkie guziki zero reakcji nic się nie dzieje.
Wydaje mi się że tak samo jak za pomocą gamepada. Niewygodne to będzie, ale jeśli nie ma innego wyjścia..a jak się gra na klawiaturze to jak ustawić analoga?
2BII!2B
myszką gram na analogu w ape escape i jest niewygodnie działa mi już gra tylko nie wiem jak łapać małpy siatką normalnie musze podskakiwać i wtedy łapać niewygodnie mi tak jest,jestem w rundzie której chodzi się z anteną namierzającą i niewiem którym guzikiem ją użyć a jak podskakuje to nią tylko udeżam o ziemie i tyle .pomóżcie prosze i jeszcze jedno dlaczego jak robie tematy nie ma ich,zrobiłem dwa i nie moge znaleźć a napisałem w ps1 vs gry.
Pomórzcie prosze jest tu ktoś?
[mod]Usuwanie 10 (jak nie wiecej - bo juz przestalem powyzej 7 liczyc
) postow na ten sam temat podopisywanych gdzie sie da troche potrafi wkurzyc!
NIE SPAMUJ!!!
M^F8[/mod]
Pomórzcie prosze jest tu ktoś?
[mod]Usuwanie 10 (jak nie wiecej - bo juz przestalem powyzej 7 liczyc

NIE SPAMUJ!!!
M^F8[/mod]