Driver 2

Masz nieopisany dotąd problem z konkretnym tytułem i emulatorem ePSXe? Pisz śmiało.
3dfx
Nowicjusz
Posty: 4
Rejestracja: 12 marca 2009, 19:07

Driver 2

Post autor: 3dfx »

Pluginy skonfigurowane tak jak w artykule na waszej stronce, dla gier 3D. Załączam .iso CD1, czekam, czekam i czekam i dalej czekam i nic:P Cały czas czarny ekran (zmienia się tylko rozdzielczość i widać lewy kawałek paska startowego). Ikonka dysku miga, czyli dysk wczytuje, ale gdy wracam po 15min - nadal tak samo. Co może być powodem? Kopia jest OK. Tak samo mam z Bloody Roar 2.

Pozdrawiam i witam wszystkich, jako, że jestem nowy:)
winter_mute
TROLOŻERCA
TROLOŻERCA
Posty: 5220
Rejestracja: 04 września 2002, 12:21
Kontakt:

Post autor: winter_mute »

1. O jakiej wersji emulatora, pluginów i BIOSu mówimy?
2. BIOS - {File > Run BIOS} się uruchamia?
3. Inne gry pracują?
4. Co pisze w oknie logów {Run > Enable Logs}, uruchomić grę w oknie i przekopiować zawartość tego czarnego okienka na forum.
2BII!2B
3dfx
Nowicjusz
Posty: 4
Rejestracja: 12 marca 2009, 19:07

Post autor: 3dfx »

1. Emu 1.7, BIOS SCPH7502, pluginy:
a) gpuPeteD3D.dll
b) gpuPeteDX6D3D.dll
c) gpuPeteOpenGl.dll
d) spuEternal.dll
e) spuEternalL.dll
2. Tak.
3. Mam tylko Drivera 2 i Bloody Roar - tylko na nich mi zależy.
4. O jakie okno chodzi? Zaznaczam opcję "Enable Logs" jednak żadne okno mi nie wyskakuje.

Jeśli to ma jakieś znaczenie, w co wątpię, to mój sprzęt to Samsung R560 (P8400 2,26GHZ, 4GB DDR3, 9600GT DDR3, całość na XP SP2).

PS: O co chodzi z plikami erase.me, kill.me, delete.me i remove.me? Przeoczyłem coś ważnego? Mam im wierzyć na słowo? :D
winter_mute
TROLOŻERCA
TROLOŻERCA
Posty: 5220
Rejestracja: 04 września 2002, 12:21
Kontakt:

Post autor: winter_mute »

Gra generalnie powinna pracować, bo nie ma z nią jakiś wielkich problemów.

Jeżeli BIOS i Bloody Roar pracują to koniecznie sprawdź log - aby się do niego dostać:
a) najpierw w ustawieniach wtyczki wideo, na samej górze w sekcji rozdzielczość w pozycji "Window size" ustaw sobie powiedzmy 640x480 i wyłącz tryb pełnoekranowy, czyli przełącz się z "Fullscreen mode" na "Window mode".
b) włącz logi {Run > Enable Logs},
c) dla pewności możesz zrestartować/uruchomić ponownie emulator, po czym
d) uruchom grę.
e) pod oknem emulacji będziesz miał widoczne takie czarne okno z napisami - minutę po zacięciu gry, przekopiuj jego zawartość na forum

stawiam jednak że to zwalona kopia gry, skoro BR chodzi
P.S. stawiam, że ten drugi tytuł też Ci się zatnie po przejściu całego Arcade - ot uroki piratów :)
PS: O co chodzi z plikami erase.me, kill.me, delete.me i remove.me? Przeoczyłem coś ważnego? Mam im wierzyć na słowo?
Pliki utworzone tylko po to by w archiwum nie było pustych katalogów które później mogą nie zostać rozpakowane. Możesz usunąć, możesz zostawić, jest to obojętne.
2BII!2B
3dfx
Nowicjusz
Posty: 4
Rejestracja: 12 marca 2009, 19:07

Post autor: 3dfx »

Jak skopiować log? Ctrl+C zamyka okno :P
BR2 również nie działa. Gry nie zacinają się, nie włączają się w ogóle.
winter_mute
TROLOŻERCA
TROLOŻERCA
Posty: 5220
Rejestracja: 04 września 2002, 12:21
Kontakt:

Post autor: winter_mute »

Jak skopiować log? Ctrl+C zamyka okno
1) prawym myszy wewnątrz czarnego okna,
2) wybierz opcję Oznacz
3) zaznacz myszą cały tekst, po czym
4) wciśnij Enter - to skopiuje zawartość
...
5) wstawianie na forum standardowym skrótem Ctrl+V
2BII!2B
3dfx
Nowicjusz
Posty: 4
Rejestracja: 12 marca 2009, 19:07

Post autor: 3dfx »

No kurcze jak nie da się skrótem to i myszką chyba... Mogę Ci na maila screeny wrzucić?
winter_mute
TROLOŻERCA
TROLOŻERCA
Posty: 5220
Rejestracja: 04 września 2002, 12:21
Kontakt:

Post autor: winter_mute »

wrzuć na imageshack, fotosik czy inne cudo działające na analogicznej zasadzie do ww serwisów i podaj linka na forum.
2BII!2B
ODPOWIEDZ