Chrono Cross

Masz nieopisany dotąd problem z konkretnym tytułem i emulatorem ePSXe? Pisz śmiało.
Impacto
Nowicjusz
Posty: 2
Rejestracja: 01 listopada 2011, 13:01

Chrono Cross

Post autor: Impacto »

Jako że jest to mój pierwszy post na tym forum to chciałem wszystkich serdecznie przywitać, ale przejdźmy do sedna sprawy. Otóż mam pewien problem z Chrono Crossem a mianowicie chodzi mi o teren podczas walk, nie bardzo wiem jak to określić, ale gdy przechodzę do walki to teren tak jakby się poruszał i rozmazywał jest to trochę denerwujące i tu pytanie do was forumowicze czy jest na to jakaś rada?

Gram na najnowszym ePSXe 1.7.0 a mój plugin graficzny to Pete's OpenGL2 Driver 2.9 o takich ustawieniach: Config
Awatar użytkownika
Yohokaru
Senior
Senior
Posty: 192
Rejestracja: 15 lutego 2011, 14:51

Post autor: Yohokaru »

Spróbuj z pluginem soft. Jest baardzo kompatybilny i do tej pory nie miałem żadnych problemów z każdą grą m.innymi Chrono Cross
Impacto
Nowicjusz
Posty: 2
Rejestracja: 01 listopada 2011, 13:01

Post autor: Impacto »

A mógłbyś mi podać jakąś dobrą konfiguracje do tego pluginu? Będę wdzięczny.
Awatar użytkownika
Yohokaru
Senior
Senior
Posty: 192
Rejestracja: 15 lutego 2011, 14:51

Post autor: Yohokaru »

wystarczy jak ustawisz w lewym dolnym rogu na nice i u góry zmienisz rozdzielczość na stosowną np. 1024x768 60hz :D
winter_mute
TROLOŻERCA
TROLOŻERCA
Posty: 5211
Rejestracja: 04 września 2002, 12:21
Kontakt:

Post autor: winter_mute »

Dzień dobry,

Co do opisywanego problemu, chciałbym zarzucić sformułowaniem "pływające tekstury", poszukaj na forum, na pewno znajdziesz informacje dot. intrygującej Cię kwestii.
2BII!2B
solve
Junior
Junior
Posty: 6
Rejestracja: 08 czerwca 2012, 19:55

Post autor: solve »

witam, jak mam zmienić płyty w Chrono Cross?
Gram na EpsxE 1.7, wchodzę w grze w ten "portal" i jest napisane change disc, więc naciskam ESC -> file -> change disc -> CD ROM i nic się nie dzieje, jest tylko czarny ekran
winter_mute
TROLOŻERCA
TROLOŻERCA
Posty: 5211
Rejestracja: 04 września 2002, 12:21
Kontakt:

Post autor: winter_mute »

Grasz z obrazów ISO czy rzeczywiście z płyt?
2BII!2B
solve
Junior
Junior
Posty: 6
Rejestracja: 08 czerwca 2012, 19:55

Post autor: solve »

Jestem w tym totalnie zielony, więc napiszę Ci jakie mam pliki

CC CD1, CC CD1.img, CC CD1.sub
CC CD2.img, Chrono.Cross.NTSC.US.CD2, Chrono.Cross.NTSC.US.CD2.sub, CC CD2
winter_mute
TROLOŻERCA
TROLOŻERCA
Posty: 5211
Rejestracja: 04 września 2002, 12:21
Kontakt:

Post autor: winter_mute »

Jestem w tym totalnie zielony, więc napiszę Ci jakie mam pliki
Jednym słowem grasz z dysku... w takim przypadku procedura powinna wyglądać:

File > Run ISO > wybieramy obraz/plik z 1 płytą
.. gramy, gramy, gramy... aż do momentu proszę zmienić dysk i wtenczas
[Escape] > File > Change disk > ISO > wybieramy obraz/plik drugiej płyty.

Ponima(j)eshʹ?
2BII!2B
solve
Junior
Junior
Posty: 6
Rejestracja: 08 czerwca 2012, 19:55

Post autor: solve »

Nie, bo nie wiem które z tych plików, które wymieniłem mam włączyć ^^
ODPOWIEDZ