TEKKEN#3 i CH Chross

Masz nieopisany dotąd problem z konkretnym tytułem i emulatorem ePSXe? Pisz śmiało.
piotrek
Junior
Junior
Posty: 11
Rejestracja: 14 listopada 2003, 13:13

TEKKEN#3 i CH Chross

Post autor: piotrek »

... ostatnio zasysnąłęm T#3 i mam kilka problemów...

!1 Nie mam filmików (żadnych) . Myślę że w gre może wchodzić kilka rzeczy...Pytanie o którą chodzi...:
a) rozmiar gry to zaledwie 43 Mega(iso).Więc czy możliwe że jakis fanatyk wyciął z gry wszystkie filmy.
b) problem z emulatorem/pluginem/itd itp...

Pozdrawiam wszystkich manaiaków emultorów :twisted: :roll: :twisted: :wink: :cry: :oops: :P :x :shock: :o :( :) :D :!: :?: :?: :?:

....edytowałem i dopisuje jeszcze pytanie o chrono cross :

Więc cała gra chodzi wręcz wspaniale . Ale gdy przechodzi w walke (same przejście ,a nie walka) to zwalnia do 3 fps. A więc na walke trzeba trochę poczekać :? . I drugie takie zwolnienie ma miejsce gdy gameover. ( 0.5 fps!!!!!!) Qrfa , przecież to można oszaleć!!!! Proszę pomocy!!!!

WAŻNE:
>komputer :gf2MX200 , Celeron 1,4 ,256ram .
>epsxe: 1.5.2(chrono)/1.6(tekken) , GPU: pete's d3d driver 1.74 ...<inne plugin chyba nie mają znaczenia>. a jeszcze iso image driver 1.0
>GPU:( mam ustawione tak>)

Plugin: Pete's D3D Driver 1.1.74
Author: Pete Bernert
GFX card: NVIDIA GeForce2 MX 100/200

Resolution/Color:
- 640x480 Fullscreen - [32 Bit]

Textures:
- R8G8A8A8
- Filtering: 4
- Hi-Res textures: 2
- VRam size: 32 MBytes

Framerate:
- FPS limit: on
- Frame skipping: off
- FPS limit: Auto

Compatibility:
- Offscreen drawing: 4
- Framebuffer texture: 2
- Framebuffer access: 3
- Alpha multipass: on
- Mask bit: off
- Advanced blending: hardware

Misc:
- Scanlines: off [0]
- Unfiltered FB: off
- Dithering: off
- Screen smoothing: off
- Full vram: off
- Game fixes: on [00000000]

No ic co
!!!Kazaa ruleZ!!!
Awatar użytkownika
MVT
Senior
Senior
Posty: 168
Rejestracja: 11 kwietnia 2003, 21:19
Kontakt:

Post autor: MVT »

Co do Tekkena to tak... najwyraźniej jest to nędzny rip z kazy bez filmików i innych bajerów.
Czy CC też masz z kazy?
;> Steel POWAH ;>
piotrek
Junior
Junior
Posty: 11
Rejestracja: 14 listopada 2003, 13:13

Post autor: piotrek »

Nie chrono cross mam od kumpla <pirat> . Na playaku chodzi git.
!!!Kazaa ruleZ!!!
winter_mute
TROLOŻERCA
TROLOŻERCA
Posty: 5211
Rejestracja: 04 września 2002, 12:21
Kontakt:

Post autor: winter_mute »

jeszcze pytanie o chrono cross : Więc cała gra chodzi wręcz wspaniale . Ale gdy przechodzi w walke (same przejście ,a nie walka) to zwalnia do 3 fps.
jak by to rzec - wybrałeś mocne ustawienia do niezbyt mocnego sprzętu - głównie chodzi o opcje framebuffer, stąd te zwolnienia podczas wyświetlania efektów. Jest też kilka innych błędów w konfiguracji:

- Filtering: 4
Nie zauważysz wilkiej różnicy gdy ustawisz na 2, a prędkość znacznie wzrośnie.
- Hi-Res textures: 2
Wyłącz, bo opcja działa jedynie przy wyższych rozdzielczościach, a ustawienie na 1 (2xSAI) spowoduje jeszcze większe zwolnienie.
- Offscreen drawing: 4
Ustawienie tej opcji na 4 może spowodować małe problemy, zalecałbym ustawić na 2 (ew. 3)
- Framebuffer access: 3
Samobójstwo przy grach SquareSoftu - ustaw na 0 (bez efektów w CC, ale równocześnie bez zwolnień) albo przestaw na 4 w systuacjach gdy ekran zrobi się czarny na dłuższą chwilę.
- Mask bit: off
Warto włączyć - lepsza przeźroczystość...

Jeśli jednak uprzesz się by włączyć efekty tj. rozmycia to warto włączyć opcję special game fixes i z menu wybrać: direct framebuffer updates i use old frame skipping.
2BII!2B
piotrek
Junior
Junior
Posty: 11
Rejestracja: 14 listopada 2003, 13:13

Post autor: piotrek »

Zrobie tak jak napisałeś i zobaczymy...
!!!Kazaa ruleZ!!!
m_AHIZ

Czarny ekran już na początku

Post autor: m_AHIZ »

jestem tu 1 raz lae zresztą ! przejde do rzeczy.
komp: Celeron 2.2 , 256 mb, geforce 4 64mb nvidia.

sciagnolem z netu tekkena 3 i nie działa! powiedzcie mi co mam zrobic.
Powiedzcie co i jak ustwawic. czy mozliwe ze tekken nie działa ??? plik uszkodzony ???

po prostu odpalam ePSXe 1.5.2, Pete's OpenGL Driver 1.75, bios\scph7502.bin. (...)_ i pojawia mi się czarny ekran a komp nie pracuję czy to sprawa pluginów ? jak tak to powiedz co mam zrobic !

narazZzkA zzzZZzzIOmeK
Awatar użytkownika
MVT
Senior
Senior
Posty: 168
Rejestracja: 11 kwietnia 2003, 21:19
Kontakt:

Post autor: MVT »

Niestety, gry ściągane z netu są okrojone z filmików i muzyki (głównie te na konsole). Być może gra usiłujue odpalić wycięty już film więc jak ma to zrobić? : P
Masz 50% szans że gra niedziała tylko dlatego że ściągałeś ją z p2p lub jakiegoś FTP.

Pozdro all.
;> Steel POWAH ;>
winter_mute
TROLOŻERCA
TROLOŻERCA
Posty: 5211
Rejestracja: 04 września 2002, 12:21
Kontakt:

Post autor: winter_mute »

Podpinam się pod powyższe.

Można co prawda kombinować z takimi obciętymi grami, ale to zajmuje za dużo czasu i nerwów - najlepszym wyjściem jest skombinowanie pełnej wersji gry. Popytaj znajomych założę się, że ktoś miał/ma stare, dobre PlayStation. Ewentualnie skocz na giełdę, odwiedź pirata czy przejrzyj ofertę na allegro, gdzie można kupić oryginały za naprawdę niewielkie pieniądze.
2BII!2B
ODPOWIEDZ