PALowe Gran Turismo / Gran Turismo 2 i ePSXe 1.5.2
-
- TROLOŻERCA
- Kontakt:
-
- Nowicjusz
witam,
probowalem roznych ustawien graficznych w epsxe i wciaz mi sie przycina gran turismo 2. mam laptopa, toshiba l40-14f (1GB ram, 1,46 dual-core, grafika- Intel x3100) czy grafika jest za slaba zeby normalnie pograc w gran turismo 2? to jest zintegrowana karta i ma chyba do 326 MB pamieci.
dzieki za pomoc
pozdr.
probowalem roznych ustawien graficznych w epsxe i wciaz mi sie przycina gran turismo 2. mam laptopa, toshiba l40-14f (1GB ram, 1,46 dual-core, grafika- Intel x3100) czy grafika jest za slaba zeby normalnie pograc w gran turismo 2? to jest zintegrowana karta i ma chyba do 326 MB pamieci.
dzieki za pomoc
pozdr.
Jest i nie jest, ale... Jeśli już chcesz używać wtyczki ze wsparciem dla akceleracji, niech NIE BęDZIE to czasem Pete's OpenGL2. W grę wchodzą jedynie Pete's D3D oraz Pete's OpenGL. Druga sprawa - nie przesadzaj z rozdzielczością, efektami wygładzania i filtrowania anizotropowego. Kwestia nr 3 - polecam GT2 uruchamiać w trybie software, a więc z użyciem P.E.Op.S. Soft Driver 1.17; wewnętrzne karty graficzne na ogoł nie nadają się do grania, zatem wypadałoby wykorzystać moc drzemiącą w procesorze, który dedykowany jest emulacji software'owej.czy grafika jest za slaba zeby normalnie pograc w gran turismo 2?
-
- Nowicjusz
Tak, http://www.psemu.pl/psx.php?dzial=Downl ... le&plik=17Musze sciagnac i zainstalowac cos dodatkowego?
Kopiujesz DLL do katalogu plugins. Potem na liście wyboru pluginów powinna pojawić się pozycja 'P.E.Op.S. Soft Driver 1.17'.
-
- Nowicjusz
Max Payne 2, Fifa 2008 i inne to gry optymalizowane pod Windows i DirectX. Gran Turismo 2 musisz programowo emulować, a do optymalnej emulacji potrzeba sprzętu ~kilkanaście razy mocniejszego niż ten, który chcemy "udawać".
Druga sprawa - detali w GT2 nie możesz zmieniać. Możesz co najwyżej włączyć/wyłączyć efekty. Oczywiście tylko z poziomu emulatora, a nie samej gry.
Co do wydajności emulacji GT2 - na moim starym stacjonarnym Duron 600, 512/133, GF2MX 200 gra śmigała aż miło. Twój sprzęt powinien poradzić sobie z tym tytułem. Problem może dotyczyć nie tyle grafiki, co CPU - napisaleś, że masz pod maską dwa rdzenie. Zerknij tutaj i skorzystaj z rad winter_mute'a.
Aha, koniecznie miej zainstalowane ASPI. Nie zaszkodzi też odpalać grę z dysku [File > Run ISO].
Druga sprawa - detali w GT2 nie możesz zmieniać. Możesz co najwyżej włączyć/wyłączyć efekty. Oczywiście tylko z poziomu emulatora, a nie samej gry.
Co do wydajności emulacji GT2 - na moim starym stacjonarnym Duron 600, 512/133, GF2MX 200 gra śmigała aż miło. Twój sprzęt powinien poradzić sobie z tym tytułem. Problem może dotyczyć nie tyle grafiki, co CPU - napisaleś, że masz pod maską dwa rdzenie. Zerknij tutaj i skorzystaj z rad winter_mute'a.
Aha, koniecznie miej zainstalowane ASPI. Nie zaszkodzi też odpalać grę z dysku [File > Run ISO].
-
- Nowicjusz