Problem z Tales Of Destiny 2

Masz nieopisany dotąd problem z konkretnym tytułem i emulatorem ePSXe? Pisz śmiało.
Adult
Administrator
Administrator
Posty: 524
Rejestracja: 03 kwietnia 2003, 16:24

Problem z Tales Of Destiny 2

Post autor: Adult »

Wiatm wszystkich ( mam nadzieje że ktoś mnie jeszcze pamięta)

Mam taki problem że gra często zwalnia z tych 60 do 30 klatek szczególnie wtedy gdy jest jakaś animacja na planszy np płynąca woda. Nie jest to może za duży problem ale na pewno denerwujący.

Mój sprzęt to:
Procek 1600+ XP
384 SD RAM
GeForce 4 MX 440

Mam najnowsze sterowniki do karty. Za odpowiedzi z góry dzięki.
Awatar użytkownika
Romek
Moderator
Moderator
Posty: 189
Rejestracja: 05 sierpnia 2003, 23:44
Kontakt:

Post autor: Romek »

Gdybyś mógł podać jeszcze ustwienia emulatora (pluginy i opisane ustawienia pluginu graficznego).
Romek
winter_mute
TROLOŻERCA
TROLOŻERCA
Posty: 5223
Rejestracja: 04 września 2002, 12:21
Kontakt:

Post autor: winter_mute »

1. Jakiego pluginu dźwiękowego uzywasz? ToD2 wymaga zdajsie włączenia sgf`a "SPU IRQ - Force cośtam" dostępnego choćby w Eternal SPU
2. Zgadzam się z powyższym - podaj ustawienia pluginu graficznego. AFAIK, ToD2 korzysta z FB w czasie generowania efektów - złe ustawienia mogą spowolnić grę.
2BII!2B
Adult
Administrator
Administrator
Posty: 524
Rejestracja: 03 kwietnia 2003, 16:24

Post autor: Adult »

A wiec tak dzwiek:

Eternal SPU Plugin Lite 1.30

Enable Sound - wloczony
Enable CDDA Sound - wloczony
Enable XA sound - wloczony
Enable SPU IRQ - wyloczony

A teraz grafika:

Pete's OpenGL Driver 1.73

Texture Quality: R8 G8 B8 A8
Texture filtering:2
Hi-Res Textures:0
Gfx card vram:0
Off-Screen drawing:2
Framebuffer textures:1
Framebuffer access:0
Alpha Multipass - wloczony
Mask bit - wloczony
Advancet blending - wloczony

PS. Czemu nie ma polskich liter ?
winter_mute
TROLOŻERCA
TROLOŻERCA
Posty: 5223
Rejestracja: 04 września 2002, 12:21
Kontakt:

Post autor: winter_mute »

1. Przesiadz sie na Eternal SPU 1.41 (wersj pelna a nie Lite), Twoj komp powinien sobie z nim poradzic.

2. Wlacz sgf, o ktorym pisalem wczesniej i sprawdz czy pomoze wlaczenie opcji "Update beffore..."

3. Ustawienia grafiki wygladaja niezle, z pewnoscia to nie problm zwiazany z FB bo ten jest u Ciebie wylaczony

4. W jaki stanie jest plytka? Moge tylko strzelac bo niestety gry nie posiadam :(

5. Nie ma polskich liter bo caly serwis jest przerzucony na serwer pomocniczy w czasie gry glowny jest aktualnie w remoncie.
2BII!2B
ODPOWIEDZ