Final Fantasy 9 PAL-Problem z uruchomieniem

Masz nieopisany dotąd problem z konkretnym tytułem i emulatorem ePSXe? Pisz śmiało.
winter_mute
TROLOŻERCA
TROLOŻERCA
Posty: 5211
Rejestracja: 04 września 2002, 12:21
Kontakt:

Post autor: winter_mute »

lub z działu DOwnload sekcja {Pluginy > Windows}
2BII!2B
szczuru
Nowicjusz
Posty: 4
Rejestracja: 26 czerwca 2003, 13:01

Post autor: szczuru »

Duzo Patchy PPF (PSX,PS2,NGC,X-BOX,DC) macie na

www.megagames.com
by Szczurek(R) 2003
E-Mail - szczuru2interia.pl
GG - 906733
Admin Polisz-Warez
Awatar użytkownika
martin-flash
Nowicjusz
Posty: 4
Rejestracja: 13 lipca 2004, 19:13

Post autor: martin-flash »

Final Fantasy (Series) for EVER!
Awatar użytkownika
BzyRes
Administrator
Administrator
Posty: 2048
Rejestracja: 17 lutego 2003, 18:50

Post autor: BzyRes »

Jeśli chcesz się wypowiedzieć nt. dowolnej gry, to racz używać w tym celu działu Off Topic. Nie odkopuj tematów sprzed miesiąca, bo to niczemu dobremu nie służy - wręcz przeciwnie, jest łamaniem regulaminu, do którego powinieneś się stosować (Twoja wypowiedź nie ma żadnego związku z tematem).
kaczor_grhw
Nowicjusz
Posty: 2
Rejestracja: 14 lipca 2004, 14:55

Post autor: kaczor_grhw »

Ja mam problem z uruchomieniem wersji NTSC (chyba) probowalem wszystkiego co udalo mi sie znalezc na temat FF IX na pc i nic nie dziala tylko czarna otchłań ekranu a w ramce napisane jest:
MEMORY HANDLES INIT
ePSXe:PSX BIOS LOADED [BIOS\scph7502.bin]
INIT ISO CODE . . . OK
NTSC CDROM DETECTED
DOING INIT GPU [0] . . .
GPU OPEN [0] . . .
DIRECT INPUT INIT OK.
DOING SPU INIT
SPU OPEN

wiec jak ktoś ma jakiś pomysł to niech mi pomoże. Prosze bo bardzo chciałbym w ta gre zagrac bo gralem na PSX i bardzo mi sie spodobala!!!

Z góry dzieki!!! gg 8258907

[EDIT - Nie piszemy swoich postów jeden pod drugim, jeno używamy przydatnej funkcji "EDYTUJ"]

C.D.
a mój komp jest następujący geForce 4 FX, 512 ram, win xp, Athlon 2,5, CDRW (może wypalara jest problemem??)

POZDRO!!
Awatar użytkownika
BzyRes
Administrator
Administrator
Posty: 2048
Rejestracja: 17 lutego 2003, 18:50

Post autor: BzyRes »

Upewnij się, że masz zainstalowane sterowniki ASPI (do pobrania w dziale Download) oraz najnowsze drivery do karty graficznej.
Zmień ePSXe na wersję 1.5.2, jeśli używasz najnowszej.
Następnie zastosuj się do tych porad.
Teraz powinno być dobrze :).
EDIT
(może wypalara jest problemem??)
Szczerze w to wątpię - okno debuggera nie wyświetla żadnego komunikatu o ew. niesprawności tego urządzenie - w zasadzie to bez różnicy, czy grasz z CDR, czy też z CDRW (jednak najlepszym rozwiązaniem jest ISO ;]).
kaczor_grhw
Nowicjusz
Posty: 2
Rejestracja: 14 lipca 2004, 14:55

Post autor: kaczor_grhw »

Zainstalowałem ForceASPI.1.7 i 56.72winxp2k (driver do karty graficznej) i nic sie nie zmieniło. Jestem zdruzgotany tym emulatorem!! A może jest jakis inny emu (łatwiejszy). Pomocy!!
winter_mute
TROLOŻERCA
TROLOŻERCA
Posty: 5211
Rejestracja: 04 września 2002, 12:21
Kontakt:

Post autor: winter_mute »

EmuRayden / VGS - nie ma łatwiejszych bo ich skonfigurowanie ogranicza się jedynie do sterowania, ale grafika jest znacznie gorsza.

Co do ePSXe - jesteś pewien że wszystko zrobiłeś jak należy :?: BIOS, pluginy (pliki *.dll) zostały odpowiednio rozpakowane :?: Może masz wadliwą kopię gry - przetestuj emu czy wogóle działa uruchamiając polecenie {File > Run BIOS} (powinno wyskoczyć logo PSXa a później menu z CDPlayer i Memcards Menadżerem) :?:
2BII!2B
ODPOWIEDZ