Stary błąd tekkena, z czarnym paskiem

Masz nieopisany dotąd problem z konkretnym tytułem i emulatorem ePSXe? Pisz śmiało.
Awatar użytkownika
Romek
Moderator
Moderator
Posty: 189
Rejestracja: 05 sierpnia 2003, 23:44
Kontakt:

Stary błąd tekkena, z czarnym paskiem

Post autor: Romek »

Próbowałem dość sporo emulatorów i każdy wyświetlał na górze czarny pasek. Jedyny, który mi go nie wyświetlił był epsxe. Tylko w tym jest problem, że raz go wyświetla, a raz nie. Mianowicie zawsze mi go wyświetla, gdy grę odpalam drugi, trzeci, czwarty ... raz. A gdy odpalam pierwszy raz po konkretnej zmianie konfiguracji wtyczki graficznej, lub gdy odpalam epsxe po uprzednim odpaleniu tekkena na np. pcsx, albo, gdy dodałem slowboot do wpisu epsxe, emulator odpalał gierkę na pełnym ekranie. Może ktoś wie czemu sie tak dzieje ?? Interesuje mnie to z czystego zamiłowania, bo mi to nie przeszkadza, bo sobie zrobiłem SS z uruchomienia na pełnym ekranie i teraz zawsze z SS łąduje tekkena.
Romek
winter_mute
TROLOŻERCA
TROLOŻERCA
Posty: 5211
Rejestracja: 04 września 2002, 12:21
Kontakt:

Post autor: winter_mute »

Nie dam sobie głowy uciąć, ale wydaje mi się że jak testowałem T3 na PS2 to były czarne pasy na górze i dole ekranu. Sprawdzę to jutro dla pewności, ale gdyby okazało się prawdą to błąd o którym piszesz nie powoduje żaden emulator bo wychodziłoby na to że błędem właściwie jest brak tych pasków :)

Próbowałeś może czy wybranie sgf: expand screen width, zmienia jakoś wyświetlanie w terj grze :?: Niby w grach Capcomu działa, ale nie mam jak przetestować bo z tytułami tj. Capcom vs. SNK: ME, Marvel vs. Capcom, Pocket Fighter itd nie miałem problemów (tzn obraz nie był skurczony w żaden sposób).
2BII!2B
Awatar użytkownika
Romek
Moderator
Moderator
Posty: 189
Rejestracja: 05 sierpnia 2003, 23:44
Kontakt:

Post autor: Romek »

Znalazłem jeszcze jedną rzecz, w sumie bardzo przydatną dla graczy, których denerwuje to coś z góry. A oto i solucja: gdy wejdziecie do opcji w grze tekken macie tam DISPLAY ADJUST, gdy wejdziecie do tej zakładki i poruszycie strzałką (czy tam gdzie macie przyciski kierunkowe) lewą, prawą, w górę, w dół ekran automatycznie zrobi się duży, dopasowany do monitora. A co do opcji expand screen width, to niestety nie wpływa ona na rozmiar góra-dół, tylko lewo-prawo i w tekkenie nic nie pomaga.
Romek
Awatar użytkownika
Bati
Moderator
Moderator
Posty: 319
Rejestracja: 10 lutego 2003, 20:40

Post autor: Bati »

>>>KLIK<<<
Jeżeli chodzi Ci o te paski, to nie mów że aż tak bardzo Ci przeszkadzają ;p
And remember, the respect is everything }:->
I am watching U.

PAN RURA
Awatar użytkownika
Romek
Moderator
Moderator
Posty: 189
Rejestracja: 05 sierpnia 2003, 23:44
Kontakt:

Post autor: Romek »

U mnie to wygląda trochę inaczej, u mnie jest tylko ten pasek z góry i to jest czarny. No nie przeszkadza mi, zresztą teraz już wiem, że można to załatwić w opcji display adjust.
Romek
ODPOWIEDZ