Ehrgeiz

Masz nieopisany dotąd problem z konkretnym tytułem i emulatorem ePSXe? Pisz śmiało.
ChrisPL
Junior
Junior
Posty: 9
Rejestracja: 16 października 2003, 10:21

Ehrgeiz

Post autor: ChrisPL »

Udalo mi sie zdobyc gre Ehrgeiz. Wlanczam emu... wchodzi menu.. wybieram practise... wybieram postac... wciskam X.... i gra sie zacina, nic sie nie dzieje. Czy u innych tez sie to zdarzalo? Jesli tak, to czy i jak to naprawiliscie?
winter_mute
TROLOŻERCA
TROLOŻERCA
Posty: 5211
Rejestracja: 04 września 2002, 12:21
Kontakt:

Post autor: winter_mute »

Próbowałes już zmienić BIOS na SCPH1001

http://www.psemu.pl/modules.php?name=Ko ... tent&id=57

:?:
2BII!2B
ChrisPL
Junior
Junior
Posty: 9
Rejestracja: 16 października 2003, 10:21

Post autor: ChrisPL »

Mam mnustwo biosow tkie jak: Dlth3000, dlth3002, scph1000, scph1001, scph5000, scph5500, scph5502, scph7000, scph7001, scph7003 i scph7502, ale zawsze kozystam scph1001. Wiec moze to inny problem...

edit 1
Sądze, że to błąd graficzny, bo chodzi dobrze na VGS. Myśle, że jakieś ustawienie graficzne nie pozwala ładować się dalej. Podobnie miałem z grą na GBA. Używałem VBA (na nim nie ziałało) i BoyCotAdvace (na nim działało).
Tam jednak nie było ustawiń graficznych, więc nie dało sie tego naprawic. Tu powinno się to dać zrobić. Pokombinuje troche na własną ręke. Jak ktoś coś znajdzie wcześniej to prosze pisać!

edit 2
Moje ustawienia to:

Kod: Zaznacz cały

Plugin: Pete's D3D Driver 1.1.75
Author: Pete Bernert
GFX card: NVIDIA GeForce2 MX 100/200 (Microsoft Corporation)

Resolution/Color:
- 800x600 Fullscreen - [16 Bit]

Textures:
- R5G5B5A1
- Filtering: 0
- Hi-Res textures: 0
- VRam size: 0 MBytes

Framerate:
- FPS limit: on 
- Frame skipping: off
- FPS limit: Auto

Compatibility:
- Offscreen drawing: 2
- Framebuffer texture: 2
- Framebuffer access: 0
- Alpha multipass: on 
- Mask bit: on 
- Advanced blending: hardware

Misc:
- Scanlines: off [0]
- Unfiltered FB: off
- Dithering: off
- Screen smoothing: off
- Full vram: off
- Game fixes: on  [00000800]
A mój sprzęt to:

Kod: Zaznacz cały

GeForce2 MX 100/200 32Mb RAM
RAM 254
Athlon 1000 MHz
Mam nadzieje, że to pomoże w poszukiwaniu błędu.
winter_mute
TROLOŻERCA
TROLOŻERCA
Posty: 5211
Rejestracja: 04 września 2002, 12:21
Kontakt:

Post autor: winter_mute »

Ja bym zaczoł od wypróbowania:
- różnych wersji emulatora
- różnych BIOSów (ostatnim razem to podziałało)
- różnych pluginów (PeoPS SOftware GPU, ePSXe Core / Eternal SPU/ PeoPS DSound).

Podejrzewam też że to udało mi się zdobyć jest równoznaczne z udało mi się ściągnąć - więc gdyby nic nie pomogło to będziesz znał przyczyne > tak to bywa z obciętymi wersjami na ePSXe.
Życzę owocnych eksperymentów
Nie zapomnij dać znać jak poszło

pozdrawaim
/w_m/

P.S byłbym dźwięczny za korzystanie z przycisku "Edytuj" :!:
2BII!2B
ChrisPL
Junior
Junior
Posty: 9
Rejestracja: 16 października 2003, 10:21

Post autor: ChrisPL »

Owszem, ściągnołem gre z internetu, ale z dobrego źródła (ftp [***]). Z tego miejsca sciagnołem Final Fantasy Origins (z filmikami - wiec nie rip) Chrono Cross na 2 plytach (tez nie rip) i Ehrgeiza, takze nie jest ripem bo na wersji 1.6.0 emulatora gra chodzi poprawnie!
PS: Dobra będe używał opcjii edytuj.

Edited by Mortus - Zgodnie z regulaminem zabronione jest podawanie w postach linków do stronek z warez'em (nawet takich fajnych :P)
ODPOWIEDZ