Syphone Filter 2/3 vs memorki

Masz nieopisany dotąd problem z konkretnym tytułem i emulatorem ePSXe? Pisz śmiało.
J4c

Syphone Filter 2/3 vs memorki

Post autor: J4c »

Witam miski mam problem z ...save`ami w ePSXe mam zrzucone 2 plytki SF 2 i 3 (Syphone Filter), no i tak w 3 nie chce mnie wypuscic z 1 mapy tzn. sejwuje i obraz staje i nic, to samo w SF 2 jak sie konczy tunel mam to samo gdy zapisze tak samo staje. Nie mozliwoscia jest ze zle zgralem plyty to robilem juz to 2 razy z orginala i to co mam ISO wypalilem i na PSXie chodzi. Pomocy!!! To dla mnie wazne!!! A uzywam ePSXe 1.5.2 ze wszystkim co moze posiadac. Sprzetu nie bede opisywal jaki mam, prose tylko o pomoc :lol:
winter_mute
TROLOŻERCA
TROLOŻERCA
Posty: 5211
Rejestracja: 04 września 2002, 12:21
Kontakt:

Post autor: winter_mute »

W tym przypadku (SF) wina nie tkwi po stronie ustawień czy plugsów, a po stonie emulatora. Niestety ePSXe 1.5.2 ma problemy/błędy w czasie opsanego przez Ciebie save`wowania. Jedyne co możesz zrobić to używanie savestate`a zamiast savewować na memorce... i mieć nadzieję że błędy zostaną usunięte w nowej wersji...

BTW; możesz też spróbować uruchomic grę na starszej wersji emulatora, ale nie jestem Ci w stanie powiedzieć czy to pomoże... spróbuj a nuż się uda :)
2BII!2B
Gość

Post autor: Gość »

Oj najmocniej przepraszam ale jedno pominolem no moze 2:
1 - oS -XP Proessional
2 - obojetnie czy save`uje czy nie to i tak staje ( staje - podaczas save, konczy wszystkie czynnosci i ....nic dalej.)
Sprobuje cos innego jak mi sie ude napewno odpisze, a konkretnie skopiuje save z karty ePSXe na karte VGS przejde moment gdzie staje przy save. Potem spowrotem na ePSXe i moze sie uda!!!
winter_mute
TROLOŻERCA
TROLOŻERCA
Posty: 5211
Rejestracja: 04 września 2002, 12:21
Kontakt:

Post autor: winter_mute »

Uwierz mi to błąd emulatora
1. OS nie gra roli - AFAIK to samo dzieje się pod 9x/Me
2. sądze że sposób z VGS przejdzie bez problemów
3. na 90% nie ma też kłopotu na starszej wersji emu 1.5.1 (czy może 1.5.0)
4. Powinno działać też dzięki uruchomieniu ePSXe z parametrem "-oldtiming" lub kombinacji poprzedniego i "-slowboot"

jednym słowem jest masa problemów z serią SF. W sumie to i tak nic bo jakiś czas (gdzieś ok. 1,5 roku) temu gra nie chciała się wogóle uruchamiać później był bug pluginu GPU, później znów nie było dźwięku, a na końcu gra cieła się co kilka minut. Więc obecnie nie jest wcale najgorzej, a wprzyszłości powinno być coraz lepiej. :D
BTW; Wypróbuj sposoby z pkt 3 i 4 i daj znać czy podziałają

Pozdrawiam
/w_m/
2BII!2B
Gość

Post autor: Gość »

Na pewno sprobuje. Scaigne tez starsze wersje. A z VGSem nie wypalilo, bo po przegraniu na karte ePSXe`a podaczas loading`uwyskakuje blad "Load Falied" czy jakos tak. Wiec pozostaje mi tylko 1.5.1. A co tam, nic nie sluchac o poprawkach dotyczacych wspomagania wibry w padach ? Szkoda polowa przyjemnosci. Hm takie pytanie, .... nie znalazla by sie tam gdzies dla mnie jakas robota?? Znam HTML, FLASH (I hejt PHP). Mam firme zajmujaca sie www "Sec6 Web Design". Jak by co GG: 3048637 i mail qrcio@buziaczek.pl. Czekam i pozdrawiam.
winter_mute
TROLOŻERCA
TROLOŻERCA
Posty: 5211
Rejestracja: 04 września 2002, 12:21
Kontakt:

Post autor: winter_mute »

1. VGS - dziwne powinno działać, może źle skonwertowałeś memorkę > jeśli chcesz to prześlij mi ją mailem ( plepsxe@poczta.onet.pl ) i zobaczymy co da się zrobić...
2. Wibracje - trochę słychać tyle, że to newsy dla WIPów i nikt nie będzie udzielał takich informacji... choć możesz spróbować napisać do Carlosa i popytać o nową wersję ePSXe i rozwiązanie problemu z wibracjami... osobiście nic nie mówię bo Calb zażyczył sobie a by dokładne informacje na temat nowej wersji ePSXe nie były publikowane.
3. robota - nie wiem co o tym sądzić > z jednej strony mi to schlebia z drugiej niesamowicie bawi :) Choddzi o to że serwis, który czytasz choć uważany przez niektórych za profesjonalny jest niczym innym jak stroną domową, tym się interesuję więc o tym zrobiłem stronkę... dlatego też niezmiernie cieszy mnie że zdobyła ona taką popularność. Jednakże jak się łatwo domysleć prócz własnej satysfakcji nie mam rzadnych innych korzyści z jej prowadzenia, dlatego też jeśli liczysz na zyski z współpracy to muszę Cię rozczarować, sam nie czerpię z tego rzadnych dochodów (a przydałoby się bo wiadomo jaką mamy sytuację w naszym pięknym kraju) więc równocześnie nie mogę zapewnić ich innym - kazdy kto dokłada swe 3 grosze w jej działalność (MoRf, michapi czy Bati) robi to z własnej woli nie oczekując nic wzamian, a napewno nie korzyści finansowych :)

BTW; schodzimy z tematu - jesli chcesz Ciągle dyskutować o współpracy / stronie to zapraszam do forOOm "Polska Strona ePSXe"
2BII!2B
Awatar użytkownika
fox
Junior
Junior
Posty: 12
Rejestracja: 20 lipca 2004, 15:42

Post autor: fox »

Też mam ten problem ale według mnie to nie jest wina emu bo mi się udało raz uruchomić i
normalnie wczytał save po pół godziny prób ustawiłem ze ruszył ale musiałem wyłczyć emu i gry włączyłem ponownie to już nie ruszało sry ze pisze odp na topicu z Dawna
a możesz przynajmiej wiesz kiedy wyjdzie nowa wersja ePSXe np.1.7.0 CYA
winter_mute
TROLOŻERCA
TROLOŻERCA
Posty: 5211
Rejestracja: 04 września 2002, 12:21
Kontakt:

Post autor: winter_mute »

fox pisze:możesz przynajmiej wiesz kiedy wyjdzie nowa wersja ePSXe np.1.7.0
Termin takowej premiery nie został oficjalnie podany, więc napisze moge jesynie napisać że wg moich domysłów nowa wersja ePSXe ukaże się może w przyszłym roku.
2BII!2B
ODPOWIEDZ