Dragon Warrior(Quest) 7

Masz nieopisany dotąd problem z konkretnym tytułem i emulatorem ePSXe? Pisz śmiało.
Vagnard
Junior
Junior
Posty: 7
Rejestracja: 29 maja 2004, 23:51

Dragon Warrior(Quest) 7

Post autor: Vagnard »

Witam wszystkich. To moj pierszy post na tym forum i od razu problem. Mam klopot z wyrzej wymieniona gra, jak dotad wszystkie tytuly byly emulowane prawidlowo a ta sie nie chce uruchomic i tylko czarny ekran wszedzie;/ Czy ktos mi podpowie jak sobie z tym poradzic, dodam ze gra jest w ntsc
log wyglada nastepujaco:
* Running ePSXe emulator version 1.6.0.
* Memory handlers init.
* ePSXe: PSX BIOS loaded [bios\SCPH1001.BIN].
* Loading ISO Format [BIN/IMG2352] ok
* Force NTSC cdrom detected.
* Doing init gpu[0]...
* Gpu open[0]...
* Direct input init ok.
* Doing spu init...
* Spu open...
* Direct input init ok.
Sprzet taki sobie athlon2000 256ddr sblive i beznadziejny gf2mx ale raczej w sprzecie nie problem. Za wszelkie sugestie z gory dziekuje.
Ps. wiem ze to forum epsx ale ostatnio mam tez problem z odpaleniem vgs'a poprostu z dnia na dzien zaczal wyswietlac blad couldnt initialize ... jesli ktos wie co moze byc tego powodem rowniez rad bylbym wielce by zechcial sie swa wiedza podzielic.
winter_mute
TROLOŻERCA
TROLOŻERCA
Posty: 5223
Rejestracja: 04 września 2002, 12:21
Kontakt:

Post autor: winter_mute »

Słyszałem, że są problemy z tym tytułem:
1) Wtyczki Pete`a mogą odmówić posłuszeństwa więc na początek spróbuj odpalić grę na P.e.Op.S. Soft Driver (w ostateczności Petes OpenGL)
2) Podobnież gra chodzi lepiej na ePSXe 1.5.2 więc tego też warto spróbować
3) Na koniec spróbuj zmienić BIOS na SCPH7502...
2BII!2B
Vagnard
Junior
Junior
Posty: 7
Rejestracja: 29 maja 2004, 23:51

Post autor: Vagnard »

Niestety zmiana biosu i pluginow nie przyniosla zadnych efektow:/
Mortus
Administrator
Administrator
Posty: 840
Rejestracja: 05 września 2002, 17:35

Post autor: Mortus »

A próbowałeś zmiany emu na 1.5.2 jak zasugerował W_M?
Quidquid latine dictum sit, altum videtur.
Whatever is said in Latin, sounds profound.
Cokolwiek powiesz po łacinie, brzmi mądrze.
Vagnard
Junior
Junior
Posty: 7
Rejestracja: 29 maja 2004, 23:51

Post autor: Vagnard »

oczywiscie probowalem a takze PSEmupro i PSXeven:/ a Vgs i EmuRayden wywalaja jakies konflikty z innym oprogramowaniem lecz nie moge wykryc z czym dokladnie.
winter_mute
TROLOŻERCA
TROLOŻERCA
Posty: 5223
Rejestracja: 04 września 2002, 12:21
Kontakt:

Post autor: winter_mute »

Sam robiłeś ISO :?:
2BII!2B
Vagnard
Junior
Junior
Posty: 7
Rejestracja: 29 maja 2004, 23:51

Post autor: Vagnard »

Tak jest, alcoholem bez problemow choc plytki nie moje i dawno nie uzywane, nawet nie mam teraz jak sprawdzic czy wogole dzialaja. Coz chyba zapomne o tym tytule choc to jedyny jrpg w ktorego na psx nie gralem.A narazie wracam do Fm3.
winter_mute
TROLOŻERCA
TROLOŻERCA
Posty: 5223
Rejestracja: 04 września 2002, 12:21
Kontakt:

Post autor: winter_mute »

Nie jestem pewien czy dobrze Cię poprzednio zrozumiałem, ale skoro gra nie uruchamia się nie tylko pod ePSXe ale także pod innymi emu PSXa (które odpalają jednak inne tytuły) to można dojść do wnioseku, że to wina CD. Potierdzają to również fakt, że chociaż DQ7 sprawia niemałe problemy pod ePSXe to ów emulator jest w stanie go uruchomić - kłopoty zaczynają się później gdyż AFAIK gra zacina się na 2 poziomach i 1 bossie.
2BII!2B
Vagnard
Junior
Junior
Posty: 7
Rejestracja: 29 maja 2004, 23:51

Post autor: Vagnard »

A wiec jednak obraz byl uszkodzony udalo mi sie zdobyc inna kopie i jak narazie dziala. Dziekuje za wszystkie rady.
ODPOWIEDZ