problem z Tekkenem3

Masz nieopisany dotąd problem z konkretnym tytułem i emulatorem ePSXe? Pisz śmiało.
peczek
Junior
Junior
Posty: 7
Rejestracja: 24 lipca 2004, 00:56

problem z Tekkenem3

Post autor: peczek »

czesc moj problem jest zwiazany z tekkenem 3 mam nadzieje ze ktos pomoze mi z nim a wiec gdy przechodze wybranym przez siebie zawodnikiem gre na kacu jest filmik a po filmiku ekran staje sie czarny i nic sie nie dzieje wiem ze ten poroblem jest poruszany w dziale Kompatybilność ale to co tam jest mi nie pomaga chyba ze ja cos zle robie dodam ze mam winodwsa xp prosze o pomoc
Eri_MS
User
User
Posty: 38
Rejestracja: 06 maja 2004, 22:15

Post autor: Eri_MS »

mnie sie wydaje ze masz skopaną ver.
moze masz ripka :?
Obrazek
peczek
Junior
Junior
Posty: 7
Rejestracja: 24 lipca 2004, 00:56

Post autor: peczek »

wersja jest pelna 683 mb filmiki wszystkie muzyka gra tylko 1 problem do rozwiazania
Eri_MS
User
User
Posty: 38
Rejestracja: 06 maja 2004, 22:15

Post autor: Eri_MS »

ja grałam w rip'a i nie mialam zadnego czarnego ekranu :?
czytalam gdzies aby spróbowac przeinstalowac wszystkie sterowniki/detonatory itd.
lub poprostu masz zepsutą ver. gry ;)
Obrazek
peczek
Junior
Junior
Posty: 7
Rejestracja: 24 lipca 2004, 00:56

Post autor: peczek »

naprawde nic sie nie da zrobic szkoda tylko dziwim mie to ze moja wersja nie wydaje sie okrojona jezeli ma prawie 700 mb szkoda ze nie da sie rozwiazac tego problemu
winter_mute
TROLOŻERCA
TROLOŻERCA
Posty: 5211
Rejestracja: 04 września 2002, 12:21
Kontakt:

Post autor: winter_mute »

A ja mam pytanko - jaka to wersja gry:
> zripowane ISO z internetu
> czy pełna, w dodatku PALowa

Nie bez powodu wymieniłem właśnie takie - z obydwoma są problemy.

edit: widze że jednak to wersja pełna, spróbuj więc właczyć special game fix w ustawieniach pluginu graficznego i aktywuj opcję "Disable cord check"
2BII!2B
peczek
Junior
Junior
Posty: 7
Rejestracja: 24 lipca 2004, 00:56

Post autor: peczek »

powiem tak ta gierke sciagnolem z osloskopu gierka jest na 99 % pelna i jest w systemie PAL

edit by w_m: zrobilem tak jak kazales ustawilem special game fix lecz jest tak jak bylo caly czas nic sie nie dzieje po przejsciu gry.
winter_mute
TROLOŻERCA
TROLOŻERCA
Posty: 5211
Rejestracja: 04 września 2002, 12:21
Kontakt:

Post autor: winter_mute »

No to jedziemy z koksem, kilka uwag i pytanek:
1. upewnij sie, że sgf jest właczony - oprócz zaznaczeniaopcji "Disable co.." musisz aktywować łatki w menu głównym konfiguracji wideo - biały kwadracik przed napisem "Special game fixes"
2. Sprawdź czy błąd istnieje na dwóch ostatnich wersjach emulatora 1.5.2 / 1.6.0
3. Sprawdź czy błąd występuje z innymi wtyczkami: proponuję PEOPS Soft Driver dla wideo, i ePSXe SPU Core lub Eternal SPU dla dźwięku.
4. Może gra rzeczywiście była źle zrzucona i należy by ominąć zabezpieczenia należy ją spatchować/scracować - poszukaj PPFu dla T3 (PAL)
5. W jaki sposób odpalasz grę :?:
6. Pobrałeś dane subkanałowe (pliki *.sub)?

Pokombinujemy trochę, może obraz nie jest zrąbany, ale jako, że ściągnołeś go z internetu nie daję żadnej gwarancji.
2BII!2B
peczek
Junior
Junior
Posty: 7
Rejestracja: 24 lipca 2004, 00:56

Post autor: peczek »

czesc przerazilem sie jak to przeczytalem ale do odwaznych swiat nalezy bo wiesz ja w tej dziedzinie nie jestem zielony tylko ZIELONO ZIELONY hehe ale postaram sie zrobic to co mi zaproponowales z zwiasku z tekkenem 3 oczywiscie

ps sciagam tekkena3 okrojonego chce sprawdzic czy bedzie wystepowal tez sam problem

ale i tak zeby tyle wiedziec na temat tak malego programiku czlowieku jestes naprawde WIELKI i wdodatku meczysz sie z takimi bezmuzgami jak hehe

[EDIT - w razie potrzeby używaj opcji "EDYTUJ"]

odpowiadam na twoje pytania
gierke odpalam normalnie run iso
a jesli chodzi o to czy pobralem dane subkanałowe (pliki *.sub) to nie pobralem i nawet nie wiem co to jest

zaciekawilo mnie to zdanie " Może gra rzeczywiście była źle zrzucona i należy by ominąć zabezpieczenia należy ją spatchować/scracować - poszukaj PPFu dla T3 (PAL) " jesli bys mogl mi napisac jak to zrobic i gdzie poszukac PPFu dla T3 (PAL) bym byl bardzo wdzieczny [/b]
Awatar użytkownika
mandragor
User
User
Posty: 81
Rejestracja: 14 kwietnia 2004, 23:19

Post autor: mandragor »

Dziwne mam także wersję Tekken3 z osloskopu i u mnie działa bardzo dobrze ...
Załaduj ją do DEAMON TOOLS może to coś da.
Zamienię mój komp: ATLONXP 2400+ 768MB DDRAM Asus Radeon 9600XT 128MB(128bit) 2X80 GB HDD na garść magicznej fasoli :-) << już dawno wymienione a zupa fasolowa zjedzona!
UPDATE!!
AMD Venice3000+ GF 6600GT PCI-EX16X 2x512 Dual RAM Patriot (TESTUJEMY?)
ODPOWIEDZ