Valkirye Profile

Masz nieopisany dotąd problem z konkretnym tytułem i emulatorem ePSXe? Pisz śmiało.
naifun

Valkirye Profile

Post autor: naifun »

Witam wszystkich
Mam pytanie a zarazem prosbe,otoz gram obecnie w Valkyrie Profile ,ktora emuluje na epsxe 1.5.2. Moja prosba jest taka ,jesli ktokolwiek z was gral w ta gre pod emulatorem i wie jak ustawic epsxe aby gra chodzila bez zarzutu(czyt. nie zawieszala sie,bledy z dzwiek juz przeboleje) bylbym wielce wdzieczny za pomoc.

P.S
Tak swoja droga to pytanie moze odniesc sie tez do gry Thousands Arms
,tez mi sie wiesza.

pozdrawiam
winter_mute
TROLOŻERCA
TROLOŻERCA
Posty: 5211
Rejestracja: 04 września 2002, 12:21
Kontakt:

Post autor: winter_mute »

1. Problemy spowodowane są przez dwie rzeczy: dźwięk i opcję SaveState więc:
2. Nie używaj opcji SaveState w tej grze - save`uj jedynie na memorce :!:
3. Używaj "Eternal SPU Plugin" lub "P.E.Op.S. DSound Audio Driver", dodatkowo włącz sgf "SPU IRQ" w ich konfiguracji.
4. Kompatybilność > choć dwa powyższe pkt. powinny zarzegnać Twój problem to dla uzyskania maksymalnej kompatybilności emulatora z tym tytułem warto:
- używać pluginu graficznego PeopS Software
- używać pliginu dźwiękowego Eternal SPU, w trybie SPUAasync>Smooth z wysokim buforem dźwięku (40-60) <= wymaga to dobrego sprętu, ale nie uświadczysz np. kłopotów z dialogami...
2BII!2B
Gość

Post autor: Gość »

Wielkie dzieki zaraz to przetestuje.

pozdrawiam

edit by w_m a może by się tak zalogować ?? Jest też opcja automatycznego logowania jeśli nie chce Ci się wpisywać danych za każdym razem :)
wojtek
Junior
Junior
Posty: 7
Rejestracja: 31 maja 2006, 14:20

Post autor: wojtek »

Siema, podczepie sie pod temat zeby nie smiecic.

Moj problem polega na tym ,ze w momencie gdy gra pyta o 2 cd nie wiem wlasciwie co zrobic. Gram z obrazów plyt, które zainstalowalem deamonem.
Probowalem zmieniac w nim obrazy 1 i 2 w slocie ktorego akutalnie uzywa epsxe ale bez skutku.
Zmienilem plugina do cd na jakis z opcja "autodetect" ale tez nic nie dalo.
winter_mute
TROLOŻERCA
TROLOŻERCA
Posty: 5211
Rejestracja: 04 września 2002, 12:21
Kontakt:

Post autor: winter_mute »

gdy gra pyta o 2 cd nie wiem wlasciwie co zrobic.Gram z obrazów plyt, które zainstalowalem deamonem.
Jak w grze wyskoczy napis "zmień płytę" to:
1) Escape
2) Plik > Zmień dysk > CDROM, wyskoczy komunikat ...
3) Zmieniasz płytę w deamon tools
4) wciskasz przycisk "OK" w oknie komunikatu z pkt 2

Tyle.
2BII!2B
wojtek
Junior
Junior
Posty: 7
Rejestracja: 31 maja 2006, 14:20

Post autor: wojtek »

Dzieki :)
ODPOWIEDZ