Niedziałające obrazy i problemy z FF9

Masz nieopisany dotąd problem z konkretnym tytułem i emulatorem ePSXe? Pisz śmiało.
Awatar użytkownika
Zaharias
Nowicjusz
Posty: 4
Rejestracja: 08 sierpnia 2004, 22:32

Niedziałające obrazy i problemy z FF9

Post autor: Zaharias »

Więc tak: kumpel mi zgrał z orginalnego FF IX (pal) na twardziela obrazy z owej gry,ale gdy chce odpalić to jest tylko czarny ekran (inne gry dzałają)
Problem nr2:Jak odpalam finala z CD to wszystko działa za wyjątkiem menu i opcji save bo kiedy są włączone wyraźnie słychać jak muzyka spowalnie,to samo z kursorem.Jeszcze filmy nie chcą działać jak trzeba bo podczas wyświetlania przycinają się i dzwięk jakiś dziwny robi (u kolegi normalnie wszystko działa więc to nie wina CD)

Z góry thx ;] PozdRo
winter_mute
TROLOŻERCA
TROLOŻERCA
Posty: 5211
Rejestracja: 04 września 2002, 12:21
Kontakt:

Post autor: winter_mute »

Problem1: musisz zrzucić odpowiednio grę do ISO, do tego celu polecam CloneCD + profil Libecrypt, lub Alkohol120% ustawiony na profil PlayStation (ważne by sczytywanie/zrzucanie subkanałów byuło włączone) oraz użyć łatki znajdującej się choćby na >
http://www.ngemu.com/psx/misc.php?action=ppf

Problem2: prosze o więcej informacji >
a) wersja emu
b) pluginy
c) ustawienia
d) czy zainstalowałeś niezbędne sterowniki
itd. itd. ...
2BII!2B
Awatar użytkownika
Zaharias
Nowicjusz
Posty: 4
Rejestracja: 08 sierpnia 2004, 22:32

Post autor: Zaharias »

PRoblem 1:Solved,thx

Problem 2:niestety z obrazu tak samo spowalnia jak z płyty a w ustawieniach grzebałem 3 godziny i nie dało skutku, plauginy to Eternal cośtam i pete's cośtam cośtam (wiem że na te są najlepsze bo na innych wogóle nie działa) ePSKe 1.5.2 ;] jak byś mógł to najlepiej na gg załatwić zamiast nabijać posty ;] Thx z góry
winter_mute
TROLOŻERCA
TROLOŻERCA
Posty: 5211
Rejestracja: 04 września 2002, 12:21
Kontakt:

Post autor: winter_mute »

Takie nabijanie postów jest jak bardziej akceptowalne, wręcz wskazane.

Co do problemu > Zainstaluj ASPI + nowe sterowniki k. graficznej.
Korzystaj z ePSxe 1.5.2 - nie ma problemów z obsługa gier SquareSoftu. Ustaw pluginy tak jak opisano w dziale { Artykuły > konfig > FF7/9} (to będzie nasza konfiguracja wyjściowa). Podaj swoją konfigurację sprzętową byśmy mogli dostowsowac ustawienia do Twojego hardware`u.
2BII!2B
ODPOWIEDZ