co sie dzieje z moim emu? :|

Masz nieopisany dotąd problem z konkretnym tytułem i emulatorem ePSXe? Pisz śmiało.
Eri_MS
User
User
Posty: 38
Rejestracja: 06 maja 2004, 22:15

co sie dzieje z moim emu? :|

Post autor: Eri_MS »

otóz od nie dawna mam taki problem:

włanczam ePSXe 1.60, ok. emulator sie włancza, chce wczytac jakies iso (lub jaki kolwiek obraz plyty) klikam oby wczytał i.... d*pa [za przeproszeniem]
nic sie nie dzieje :(
ani sie okienko nie włancza, ani nic... null! po prostu jest niebieski ekran emulatora z napisem ePSXe 1.60
nie wiem czym to moze byc spowodowane :?
dotychczas wszystko bylo ok
zainstalowałam jeszcze raz emulator i nic :cry:
wszystkie pluginy graf., dzwiekowe itd mam
bios równiez :(
moze to wina biosu, ale praktycznie zawsze ten bios uzywalam i jakos gry sie włanczaly :?
bios - bios41A :?:
Obrazek
winter_mute
TROLOŻERCA
TROLOŻERCA
Posty: 5224
Rejestracja: 04 września 2002, 12:21
Kontakt:

Post autor: winter_mute »

Jakiś wirus może, sprawdziłbym to >
http://skaner.mks.com.pl/skaner.html
2BII!2B
Eri_MS
User
User
Posty: 38
Rejestracja: 06 maja 2004, 22:15

Post autor: Eri_MS »

nie sądze zeby byl to jakis wirus...
zresztą mam nortona (nic nie wykrył), komp tez sprawnie lazi nie zauwazylam zadnych sladów virusa itd :/
bo np. EmuRayden dziala :)
wiec nie wiem co to moze byc... moze sterowniki czy cos :|
Obrazek
winter_mute
TROLOŻERCA
TROLOŻERCA
Posty: 5224
Rejestracja: 04 września 2002, 12:21
Kontakt:

Post autor: winter_mute »

zainstalowałam jeszcze raz emulator i nic
To nic nie da jeśli nie użyjesz tego programu
http://www.psemu.pl/index.php?dzial=Dow ... le&plik=31
lub ręcznie nie usuniesz ustawień emu i plginów z rejestru
nie sądze zeby byl to jakis wirus... zresztą mam nortona
Też korzystam z Nortona (z zawsze aktualną bazą), mimo to raz na jakiś czas przeszukuję dysk za pomoca MKSOnline - przeważnie znajduje kilka robaków, z którymi Norton sobie nie radzi (nawet ich łaskawie nie wykrył)
wiec nie wiem co to moze byc... moze sterowniki czy cos
A instalowałaś ostatnimi czasy jakieś dziwne stery :?:

BTW#1;Włącz okno debuggera "Enable logs" i sprawdź czy coś ciekawego nie wyskoczy przypadkiem.
BTW#2; Piszesz o ISO, a ak się sprawa ma z BIOSem i z grami na CD :?:
2BII!2B
Eri_MS
User
User
Posty: 38
Rejestracja: 06 maja 2004, 22:15

Post autor: Eri_MS »

lookne ten progz do rejestru...
nie wiele to dalo :(

raczej nie instalowałam nic typu sterowniki itd

bios ktory mam to ver. PAL... zazwyczaj gry sie bez problemu uruchamialy... nawet jesli (z tego co pamietam)gra nie byla palowa
nie czytam gier z cd tylko sciągam obrazy z neta :lol:
nie mogą byc uszkodzone bo działały.. kiedyś :roll:
choc moze to jednak wina biosu? ;/

hm.. ale w grach na pc wszystkie obrazy dzialają
--------

edit: wlasnie chcialam looknac FIGHTING FORCE, załadowalam iso i wybil taki error:
* Error loading [plugins/netSock.dll]
Obrazek
winter_mute
TROLOŻERCA
TROLOŻERCA
Posty: 5224
Rejestracja: 04 września 2002, 12:21
Kontakt:

Post autor: winter_mute »

nie czytam gier z cd tylko sciągam obrazy z neta
Wiesz co, tak się przyznawać publicznie i w ogóle :lol:
bios ktory mam to ver. PAL
BIOS, który masz to SCPH7502 - tylko nazwa pliku inna (dokładniej wzięta ze zrzutu - jak jesteś ciekawa i chcesz to sprawdzić to edytuj plik w jakimś hexedytorze, przejdź do końca ekranu i bez problemu znajdziesz)
wlasnie chcialam looknac FIGHTING FORCE, załadowalam iso i wybil taki error: * Error loading [plugins/netSock.dll]
W usawieniach grey sieciowej {Config > NetPlay} zmień plugin z obecnego (podejrzewam, że będzie to NetSock) na Disable. Profilaktycznie mozesz również usunąć plik netSock.dll z podfolderu PLUGINS - i tak ta wtyczka nie działa :D
2BII!2B
Eri_MS
User
User
Posty: 38
Rejestracja: 06 maja 2004, 22:15

Post autor: Eri_MS »

no, ba a skad mam se brac gry na psx? a nie mam znajomych, ktorzy mają psx :lol:
jak dają to cza brac, jak biją uciekac ;]
wiec po co wydawac kase skoro mozna za darmo miec..
zreszta pewnie wiele osób tutaj sciaga z neta :)

ta btw: moze ktos jeszcze wie czemu nie moge uruchomic zadnej gry na epsxe? :(
Obrazek
winter_mute
TROLOŻERCA
TROLOŻERCA
Posty: 5224
Rejestracja: 04 września 2002, 12:21
Kontakt:

Post autor: winter_mute »

moze ktos jeszcze wie czemu nie moge uruchomic zadnej gry na epsxe?
Sprawdziłaś to o czym pisałem. Powtórzę dla jasności. W ustawieniach gry sieciowej {Config > NetPlay} zmień plugin z obecnego (podejrzewam, że będzie to NetSock) na Disable. Profilaktycznie mozesz również usunąć plik netSock.dll z podfolderu PLUGINS
no, ba a skad mam se brac gry na psx? a nie mam znajomych, ktorzy mają psx
jest wiele mniej lub bardziej legalnych źródeł. Do mojego ulubionego należy oczywiście Allegro, wiem trzeba płacić, ale czy 4,25 zł (za tyle właśnie wylicytowałem ostatnio gre na PSXa) to wygórowana cena za oryginał? Z bardziej drastycznych jest sklep (ach te ceeny), ale i na giełdzie widziałem zafoliowane, oryginalne gierki za przstępna cenę 20-100 zł zależnie od ilości CD.

Co zaś tyczy się netu to nie rozwodząc się zbyt długo napiszę, ze w przeciwieństwie do powyższych metod ściąganie gier jest nielegalne i moze nawet wydawać się opłacalne dopóki nie dowie się o tym władza... bo (nie życze tego nikomu) po złapaniu nalezy zapłacić sklepową równowartość każdej gry + bonifikatę pieniężną w bonusie... co w moim mniemaniu nie jest zbyt opłacalne.
Tak czy owak nie potępiam ściągaczy (w końcu każdy orze jak może :lol: ), ale również nie pochwalam ich zachowania - uważam jedynie, że każdy zasysający nielegalny soft podeejmuje pewne ryzyko i powinien liczyć się z ewentualnymi konsekwencjami (no chyba że zapłacą rodzice, ale i wtedy d*pa zbita, w przenośni lub dosłownie :D ). Natomiast publiczne przemówienia w stylu "Ściągam bo dają i tak mi nic nie zrobią" uważam za niestosowne [darujmy sobie już kwestie prawne - netykieta też doczegoś zobowiązuje].
2BII!2B
Eri_MS
User
User
Posty: 38
Rejestracja: 06 maja 2004, 22:15

Post autor: Eri_MS »

kazdy sciąga na własną odpowiedzialnosc i ja sie licze z tym, ze byc moze kiedys mnie wykryją gdy bede sciagac nie legalny soft ;)
ale skonczmy juz gadac na ten temat, bo za chwile bedzie to temat typu 'piractwo dobro czy zło?' ;)
-----
ja juz nie mam problemu z tym błędem... chodziło mi czy moze ktos wie czemu nie moge włączyc zadnej gry?
sciaglam epsxe1.60 + wszystkie pluginy + biosy itd :lol:
w folderze jest jeszcze
ePSXeLuncher
ePSXeCutor
i podstawowy ePSXe

włączylam Lunchera (rozni sie troche od zwyklego epsxa), ustawilam wszystko,
klikam RunISO i... pojawia sie komunikat zeby zresetowac emulator ale jak zresetuje to oczywiscie gra sie nie włączy ;)
w FILE klikłam RUN BIOS i to samo.. zresetuj emu :?
nie kapuje co jest.. wynikało by z tego, ze byc moze to wina biosa... zmienilam go na inny mimo to nadal to samo :( jutro przeskanuje jakims antyvirem

przeinstalowałam wszystkie stery, dx itd* :(
Obrazek
winter_mute
TROLOŻERCA
TROLOŻERCA
Posty: 5224
Rejestracja: 04 września 2002, 12:21
Kontakt:

Post autor: winter_mute »

jutro przeskanuje jakims antyvirem
Polecam do tego celu
http://skaner.mks.com.pl/skaner.html
nie to żebym reklamował po prostu to doskonały program, a przy tym szybki i niezawodny no i co najwazniejsze DARMOWY.

Skanowanie naprawdę się przyda bo z podanych przez CIebie informacji wynika, że nie ma ani widocznych objawów, ani też żadnych przyczyn dla którtych program odmawia posłuszeństwa - a jednak tak czyni, a to drań :D
2BII!2B
ODPOWIEDZ