Problem z grą Dino Crisis 2

Masz nieopisany dotąd problem z konkretnym tytułem i emulatorem ePSXe? Pisz śmiało.
Baksiu
Junior
Junior
Posty: 13
Rejestracja: 23 października 2004, 02:04

Problem z grą Dino Crisis 2

Post autor: Baksiu »

Mam problem z tą grą chodzi o obraz gra strasznie mi sie tnie tzn. chodzi o animacje w trakcie gry i jak zmieniam plansze to muzyka tez sie tnie samo sterowanie gosciem jest ok co z tym zrobić?Mam emulator 1.5.2. Pozdrawiam
Awatar użytkownika
BzyRes
Administrator
Administrator
Posty: 2048
Rejestracja: 17 lutego 2003, 18:50

Post autor: BzyRes »

Na dobry początek podaj konfigurację sprzętową oraz listę pluginów, których używasz. Grałem w DC2, używając ePSXe i musze powiedzieć, że gra prezentuje się wręcz obłędnie (IMHO lepszych animacji nie uświadczysz w żadnej grze na PSXa) - z tego co pamiętam, są małe problemy z wyświetlaniem grafiki i dźwiekiem (defaultowa konfiguracja na niezbyt wiele się zdaje), ale wszystko da się poprawić - nie ma sensu zgadywać, także poproszę o konkretne info ;P.
winter_mute
TROLOŻERCA
TROLOŻERCA
Posty: 5211
Rejestracja: 04 września 2002, 12:21
Kontakt:

Post autor: winter_mute »

1. Co do grafiki to prosze o więcej informacji: konfiguracja sprzętowa, pluginy itd.
2. Co do muzy: spróbuj właczyć następujące funkcje w Eternalu (jesli go oczywiście używasz, jeśli nie polecam przesiadkę na ten plugin) "SPU IRQ - Wait..." oraz "SPU IRQ - Force ... ".
3. CO do wolnej animacji to:
a) zrzuć grę do ISO
b) włącz opcje frameskip w opcjach pluginu wideo
c) zoptymalizuj ustawienia pluginów do posiadanego sprzętu > zerknij na dział {Artykuły > konfiguracje} bądz podaj info o które prosiłem w pkt 1 abyśmy mogli pomóc Ci w tym procesie.
2BII!2B
Baksiu
Junior
Junior
Posty: 13
Rejestracja: 23 października 2004, 02:04

Post autor: Baksiu »

Zaznaczylem w konfiguracji video frameskip teraz sie nie tnie ale animacje wygladaja w ten sposob jak gdyby nakladaly sie na obraz nawet nie wiem jak to wytlumaczyc jest cos takiego ze jest pokazana plansza a na to naklada sie animacja wyglada to tak jak by zrobic zdjecie na zdjecie jedno jest wyrazne a drugie gdzies sie tam przebija nie wiem jak to inaczej opisac
Mortus
Administrator
Administrator
Posty: 840
Rejestracja: 05 września 2002, 17:35

Post autor: Mortus »

A e konfigurację sprzętu i listę plug'ów w końcu podasz?
Quidquid latine dictum sit, altum videtur.
Whatever is said in Latin, sounds profound.
Cokolwiek powiesz po łacinie, brzmi mądrze.
Baksiu
Junior
Junior
Posty: 13
Rejestracja: 23 października 2004, 02:04

Post autor: Baksiu »

Mam 1.3 procek i karta 64 mb ram 256 ale nie wiem o jakie pluginy chodzi
winter_mute
TROLOŻERCA
TROLOŻERCA
Posty: 5211
Rejestracja: 04 września 2002, 12:21
Kontakt:

Post autor: winter_mute »

O plugin wideo z jakiego korzystasz pod ePSXe.
1) skopiuj jego nazwę z menu wyboru wtyczki
2) Następnie w konfigu wtyczki znajdź przcisk "Copy settings to Clipboard" i kliknij go po czym wklej również ustawienia plugsa na forum kombinacją klawiszy Ctrl+V

Mozesz też podać identyczne dane dla dźwięku.

Jesli zaś chodzi o plugs do obsługi napędu CD/DVD to podanie informacji nie jest konieczne bo jak zaznaczyłem na początku najlepszym rozwiązaniem jest zrzucenie gry do pliku i granie z dysku twardego.
2BII!2B
ODPOWIEDZ