jumping tekken3

Masz nieopisany dotąd problem z konkretnym tytułem i emulatorem ePSXe? Pisz śmiało.
noch
Nowicjusz
Posty: 4
Rejestracja: 16 listopada 2004, 23:21
Kontakt:

jumping tekken3

Post autor: noch »

Hi. Mam Xp, 256 Ram, 1,7 Celeron, 32 MB karta, oryginalna płytę Tekken 3 na PAL i Pete 1.75 Open... Gra chodzi jakbym miał rozdziałe 3000x2500 i 128 bit kolor :) czyli wolno, nawet po zaniżeniu opcji, ... a muzy to wcale nie słyszę... Co mogę zdziałać i czy mogę jakoś w końcu pograć na padzie (USB)? help. THX!
noch
winter_mute
TROLOŻERCA
TROLOŻERCA
Posty: 5211
Rejestracja: 04 września 2002, 12:21
Kontakt:

Post autor: winter_mute »

czyli wolno, nawet po zaniżeniu opcji
Kilka pytań na dzień dobry :)
1) Zainstalowałeś niezbędne sterowniki np. nowe Detonatory / Catalysty
2) W jakim stanie jest płytka z grą :?:
3) Podaj konfigurację wtyczki wideo
a muzy to wcale nie słyszę...
A czy w menu wyboru wtyczki wideo masz wybrane opcje w następujący sposób :?:
Enable Sound - włączone
Enable CDDA Sound - włączone
Enable XA Sound - włączone
Enable SPU IRQ hack - wyłączone
czy mogę jakoś w końcu pograć na padzie (USB)?
Jasne, zamiast wklepywać poszczególne przyciski klawiatury w menu {Config > GamePad > Pad1/2} zaznacz odpowiednią pozycję i wciśnij przyciski na swoim Padzie USB (po wcześniejszym jego podłączeniu ofcourse).
2BII!2B
noch
Nowicjusz
Posty: 4
Rejestracja: 16 listopada 2004, 23:21
Kontakt:

Post autor: noch »

Detonatory jakby są, płytka trochę przeżyła, ale na Connectics Virtual Game Station chodzi lepiej niż na ePSXe, konfiguracja wtyczki: 640X480, 16bit, fullscreen mode i zaznaczony psx aspect ratio, reszty nie ruszałem... Wtyka audio to ePSXe SPU core 1.5.2. i zaznaczone to, co trzeba. Na Virtual Game też trochę skacze i nie mogę zapisać stanu gry, no ale jest choć skaczący audio. Zresztą zlew na dżwięk, tylko niech video chodzi. THX
noch
winter_mute
TROLOŻERCA
TROLOŻERCA
Posty: 5211
Rejestracja: 04 września 2002, 12:21
Kontakt:

Post autor: winter_mute »

1) Zrzuć grę do ISO za pomocą CloneCD / Alkohol 120%
2) Ustaw wideo tak jak opisano w txt "Podstawowa konfiguracja Pete's OpenGL"
3) Przesiądź się na inny plugs audio np. Eternala
4) Na przyszłość zainstaluj Force ASPI

Sprawdź powyższe i pisz o rezultatach
2BII!2B
ODPOWIEDZ